Review: fond de ten MAC Studio Fix Fluid SPF15

De ce mi-am cumpărat acest fond de ten MAC Studio Fix Fluid SPF15? Well… Uneori, noi, fetele, mai facem și alegeri neinspirate. Sau hai să zicem parțial neinspirate. Am terminat recent fondul de ten Stay Naked de la Urban Decay și mi-am zis că ar fi un bun moment să încerc și altceva, să descopăr și alte produse pe care să le îndrăgesc, să dau șansa și altui fond de ten să mă cucerească. Pe motiv că n-am avut niciodată un fond de ten de la MAC Cosmetics, am decis că aș putea să-mi aleg ceva de la acest brand.  

Am folosit multe produse MAC Cosmetics de-a lungul timpului și pe toate le-am iubit (mai ales spray-ul de fixare). Acum, dorindu-mi un fond de ten, am sortat opțiunile în funcție de câteva criterii. Practic am vrut un fond de ten cu acoperire bună, dar care în același timp să fie fluid și eventual să aibă și SPF. Așa am ajuns să adaug în coșul de cumpărături acest fond de ten MAC Studio Fix Fluid SPF15 despre care scriu azi.

L-am achiziționat online și am ales nuanța NW25 (neutral warm 25). În general mi-e greu să îmi găsesc nuanța potrivită de fond de ten, pentru că am subton neutru, dar cu tentă caldă, iar multe brand-uri nu au varianta în combinație (adică multe brand-uri au doar neutru, doar rece sau doar cald). Dar MAC Cosmetics are și combinații între ele și acesta e un mare plus. Însă nuanța cum apare pe site și nuanța care e în realitate… sunt două chestii complet diferite. Nuanța NW25 nu este deloc pentru fete cu ten deschis la culoare, nici măcar dacă stau la plajă toată vara, n-am nicio șansă să mi se potrivească ever.

Îmi asum că am făcut greșeala de a achiziționa online, deci 50% din vină îmi aparține mie. Însă sunt optimistă și am luat decizia de a mai cumpăra încă un fond de ten, din aceeași gamă, dar într-o nuanță foarte deschisă, și am ales nuanța NC10, astfel încât să le pot amesteca până obțin nuanța potrivită pentru tenul meu.

Prețul întreg al unui fond de ten MAC Studio Fix Fluid SPF15 este de 199 lei în prezent (tubul de 30ml). Însă adesea sunt reduceri și îl poți găsi cam la 160-170 lei.

Hai să revenim un pic la motivele pentru care am ales acest fond de ten MAC Studio Fix Fluid SPF15:

• Voiam un fond de ten cu acoperire bună. Are acoperire bună, confirm. Dar la finalul zilei nu arată la fel de bine ca alte fonduri de ten, chiar dacă toate celelalte produse pe care le-am folosit (de pregătire a tenului și de fixare a machiajului) sunt aceleași. Cumva… degeaba e bună acoperirea, dacă nu persistă frumos & uniform pe tot parcursul zilei.

• Voiam să fie un fond de ten cu textura fluidă. Ei bine, textura e perfectă! La capitolul acesta îi dau nota 10. Este ușor de aplicat, mai ales cu beauty blender-ul.

• Voiam un fond de ten cu SPF. Și are, chiar dacă factorul de protecție este mic, SPF15, e bine că-l are, consider că este un avantaj al multor produse. De reținut însă că SPF-ul are acel miros specific și implicit îi transferă din miros și fondului de ten.

AVANTAJE

– textura fluidă este de nota 10 și fondul de ten se aplică foarte ușor

– are acoperire bună (medie spre mare)

– are factor de protecție solară în compoziție (SPF15)

– prețul este mai mic comparativ cu al altor produse profesionale pentru machiaj (de exemplu Urban Decay, Lancome și Bobbi Brown sunt mai scumpe)

– gama variată de nuanțe (recomand să alegi cu grijă, nu ca mine; eventual să mergi direct într-un magazin MAC Cosmetic dacă există unul în orașul tău).

DEZAVANTAJE

– părerea mea e că nu se păstrează bine pe ten dacă îl porți multe ore (toată ziua)

– recipientul nu este prevăzut cu pompiță pentru dozare, ci se cumpără separat și costă 45 de lei.

Per total, acest fond de ten MAC Studio Fix Fluid SPF15 are mai multe avantaje decât dezavantaje. Însă mie nu mi se potrivește, consider că am ales ceva mai ieftin decât fondurile de ten cu care sunt obișnuită și n-am făcut nicio afacere, deoarece la finalul zilei nu sunt mulțumită de cum arată pe ten. Iar dacă nu sunt mulțumită de aspect, consider că nu e potrivit pentru mine. Este primul produs MAC care mă dezamăgește un pic, după ani și ani de când folosesc produse de la acest brand.

Ca să extind un pic review-ul și să includ și o altă opinie… Când mi-a venit coletul cu a doua nuanță comandată (cea deschisă la culoare, NC10), o colegă de serviciu m-a întrebat cum e acest fond de ten și i l-am dat acasă să-l folosească vreo două zile și să-și facă singură o părere despre el. Același efect a avut ca la mine, adică nici la ea nu s-a păstrat uniform pe ten până la finalul zilei.

În concluzie, cred că n-a fost să fie. Poate că sunt multe alte persoane cărora li se potrivește acest fond de ten MAC Studio Fix Fluid SPF15, însă eu nu sunt una dintre ele. Și regret un pic, e normal, că doar am dat vreo 350 de lei pe cele două nuanțe. Însă în general sunt foarte mulțumită de produsele MAC Cosmetics și cred că pe viitor voi încerca și alt fond de ten de la acest brand, cel mai probabil o să testez mai multe variante într-un magazin și o să solicit și consultanță din partea fetelor de acolo.

O să le folosesc și pe acestea două, combinate astfel încât să fie nuanța mea, pentru că nu fac risipă la nivelul ăsta încât să arunc două produse noi. Dar nu le voi folosi zilnic.

Sper că review-ul meu ți-a fost util. Ca o idee generală, un produs poate să fie perfect, dar asta nu înseamnă că ni se potrivește tuturor. E normal să fim diferite. Și e sănătos să înțelegem că suntem diferite.

Lots of hugs! ♥

One thought on “Review: fond de ten MAC Studio Fix Fluid SPF15

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *