Părerea mea despre șamponul uscat Batiste

Mi se pare că în ultima vreme n-am mai scris despre produse dedicate părului, iar azi mă revanșez. Am uneori niște preconcepții… De exemplu am folosit peste 6 tipuri de șampon uscat în ultimii câțiva ani, însă n-am scris despre aceste tipuri de produse, gândindu-mă ba că nu sunt de interes, ba că probabil nici nu le cumpără prea multă lume în afară de mine (și eu din joi în paști), ba că sunt niște chestii așa de ieftine încât nu își bate nimeni capul citind review-uri. Mmm… da, preconcepții. Pentru că după ce am nimerit câteva brand-uri de șampon uscat care m-au dezamăgit, am descoperit șamponul uscat Batiste care mă salvează mai des decât aș fi crezut.

Scriu rândurile astea pe de o parte ca să te scutesc de eșecurile pe care le-am avut eu cu alte șampoane uscate, iar pe de altă parte pentru că mi-ar fi prins bine și mie să citesc că șamponul uscat Batiste chiar își face bine treaba.

Există multe sortimente de Batiste, de la varianta Original și cea Volume, până la sortimente parfumate cu cireșe, flori, arome orientale sau fructe exotice. Am avut o perioadă în care la fiecare comandă online pe site-ul Notino îmi adăugam în coș și un mini șampon uscat parfumat (scopul fiind acela de a vedea dacă există diferențe de calitate între ele, dar și de a-mi alege preferatul). Pe scurt, toate variantele de Batiste pe care eu le-am încercat sunt la fel, iar ca parfum cel mai mult îmi plac variantele Original și Volume (I know, I am so basic sometimes).

Șamponul uscat Batiste îl recomand pentru situațiile de criză, adică acele momente în care efectiv nu ai timp sau energie să îți speli părul și să îl usuci. Cu alte cuvinte, șamponul uscat nu trebuie să înlocuiască ritualul obișnuit de igienă a părului, ci doar să te ajute să arăți bine în momente de criză.

Părerea mea e că merită fiecare leu cheltuit. Și e un produs ieftin, adică nu te aștepți să te scape de uleiurile de pe scalp pentru câteva ore bune, însă fix asta face. Șamponul uscat Batiste este de fapt o pudră sub formă de spray, o pudră care se pulverizează la rădăcina firelor de păr și se masează apoi cu degetele ca să absoarbă uleiurile în exces de pe scalp. Partea bună este că NU se vede pe păr, nu îl îngreunează (dar nici nu trebuie să exagerezi cu el, pentru că e suficientă o cantitate mică). O altă parte bună este că reglează acele uleiuri de pe scalp pentru câteva ore bune. Am avut zile în care l-am aplicat la 7 și un pic dimineața, înainte de serviciu, iar la 5-6 când am ajuns acasă încă era decent.

Șamponul uscat Batiste, din experiența mea de până acum cu cele câteva sortimente pe care le-am folosit, are și avantajul de a da un pic de volum părului. Tind să cred că pudra aceasta sub formă de spray din tuburile Batiste acționează similar cu pudra pentru volum (care are cam același principiu de aplicare, adică tot pe scalp și apoi se masează bine cu degetele). Correct me if I’m wrong.

Ca preț, în prezent, vară 2023, șamponul uscat Batiste tubul mare de 200ml costă cam 16-20 de lei, iar tubul mini de 50ml (dacă vrei o variantă ușor de ținut în geantă) costă 10-12 lei. Părerea mea e că variantele mini nu prea sunt rentabile, adică nu e genul de produs pe care să îl ții în geantă pentru că îl poți aplica dimineața și efectul persistă cam toată ziua. Însă ți le recomand pe astea mini din același motiv pentru care le-am cumpărat și eu, adică doar în eventualitatea în care vrei să vezi cum miros sortimentele parfumate. Și dacă vreunul dintre ele te cucerește, să știi exact ce sortiment să cumperi în varianta maxi.

Cu viețile aglomerate pe care le avem, cred că șamponul uscat ne scoate uneori din încurcătură. Adică, deși nu-l folosesc nici eu des, cam o dată pe lună îl aplic pentru că am câte o seară în care sunt foarte foarte obosită și nu mai am energia necesară să spăl și să usuc părul (mai dacă ai părul lung, you know the struggle). Și poate încă o dată pe lună îl aplic atunci când părul nu vrea să stea în niciun fel și îl domolesc cu micul efect de volum pe care îl oferă Batiste.

Am scotocit un pic la mine pe blog și văd că în 2018 scriam despre experiența mea cu șamponul uscat Phil Smith Be Gorgeous, care m-a costat 33 de lei în varianta de gramaj de 150ml. Și nu-mi aduc aminte să mă fi dat pe spate la fel de mult ca Batiste. Practic, poți încerca orice șampon uscat, indiferent de brand, nu e musai să fie Batiste, doar că acesta îmi merge mie foarte bine de câțiva ani și din acest motiv îl recomand cu drag. After all, decizia îți aparține complet.

Lots of hugs, my lady!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *