Părerea mea despre crema de față Balea MED Ultra Sensitive

Nu știu ce se întâmplă cu norocul meu în ultima vreme, dar s-a nimerit să dau banii pe produse care nu mi se potrivesc. Am pățit recent cu un fond de ten MAC, iar acum… scriu cu sinceritate experiența mea cu crema de față Balea MED Ultra Sensitive.

Cum am ajuns să îmi cumpăr crema de față Balea MED Ultra Sensitive? Terminasem crema Eau Cellulaire (cea de la Institut Esthederm pe care o ador) și am vrut să încerc și altceva, poate mai descopăr vreun diamant neșlefuit din categoria produselor de îngrijire. Planul era să cumpăr o cremă de față care să fie la maxim 130 de lei, să încerc ceva mai ieftin decât crema pe care obișnuiesc să o folosesc, eventual să aibă și ceva ingrediente bunicele (adică ori să fie dermatocosmetică, ori să fie o cremă normală dar cu acid hialuronic în compoziție sau alt ingredient bun pentru hidratare).

S-a nimerit să ajung pe la magazinul DM ca să caut o pudră și, pentru că aveam timp, am început să mă uit și la raionul cu creme de față. Am luat de la raft o cremă L’Oreal, fiind un brand pe care l-am mai folosit în trecut și care nu m-a dezamăgit, iar apoi am văzut crema de față Balea MED Ultra Sensitive care mi-a atras atenția că e din gama MED și știam că produsele din gama asta au ingrediente mai prietenoase cu tenul.

Am luat-o de pe raft și am început să citesc pe cutia cremei că e Ultra Sensitive (buuun, dacă merge pentru ten ultra sensibil înseamnă că e mai delicată și e minor riscul de reacții alergice, deci prima bilă albă). Am mai citit pe cutie și că are în compoziție Q10 și acid hialuronic, două super ingrediente atunci când e vorba de hidratare în general. Am citit și că e fără parfum (care e iritant pentru ten), fără parabeni și fără coloranți. Și în plus are și SPF15. La lucrurile astea se mai adăugă și că produsul este “Ideal ca bază de machiaj. Testat alergologic pentru pielea extrem de sensibilă și predispusă la alergii. Produsele Balea MED au fost testate de Institutul de Alergologie. Produs fabricat în Germania.”

Mai avea nevoie și de altceva notat pe ambalaj? Am pus la loc pe raft crema L’Oreal (că încă eram și cu asta în mână) și m-am gândit ce noroc mare pe mine că am descoperit crema de față Balea MED Ultra Sensitive care pare să aibă tot ce îi trebuie unei creme perfecte pentru fețișoarele noastre de fete sensibile. Mergeam cu ea spre casă și mă gândeam la crema mea preferată Eau Cellulaire de la Institut Esthederm… și făceam comparație între prețul cremei Balea, de 12 lei, și crema pe care tocmai o terminasem și care costă aproape 300 de lei.

Mă gândeam că și asta de 12 lei trebuie să fie magnifică având în vedere ingredientele pe care le conține și faptul că e fabricată în Germania (avem încredere în general în protocolul și igiena din laboratoarele nemțești, da?). Mă gândeam și că uneori poate sunt snoabă că îmi cumpăr produse scumpe, când există și variante foarte bune la prețuri mici.

Am plătit-o și m-am dus fericită cu ea acasă.

A doua zi de dimineață, după spălarea tenului, fericită ca o panseluță am început să îmi aplic crema de față Balea MED Ultra Sensitive… *inserăm un oftat lung aici* ????

Horror! E o cremă galben-verzuie care are mirosul acela impregnant de SPF (miros pe care l-am simțit aproape toată ziua). Ca textură pare o cremă obișnuită la prima vedere și la prima aplicare, însă devine foarte grasă/greoaie pe ten, iar pielea se simte extrem de încărcată, ca și cum am avea aplicate două straturi de fond de ten cu acoperire mare. Horror! Nu știu un cuvânt mai potrivit care să descrie experiența pe care am avut-o cu acest produs. Nici n-am citit pe internet să văd dacă altora le place, nici nu mai am răbdare să caut pe net informații despre ea, ideea este că oricât de magică ar fi lista ingredientelor tot nu reușesc să mă împac cu experiența de utilizare. Abia așteptam să ajung acasă să spăl tenul și să îl eliberez. Am aruncat crema prin debara și cred că o voi folosi doar la plajă, pe picioare sau pe spate, pentru SPF-ul acela minor pe care-l are. Asta doar pentru că sunt o persoană anti-risipă, însă în alt context cred că aș fi aruncat-o.

Când mă gândesc că în magazin o comparam cu crema mea preferată… Iar acum aproape că nu mai am cuvinte.

În loc de încheiere, nu zic că nu merită să o cumperi dacă ți-o dorești. Spun doar că mie nu mi s-a potrivit și mi-am dorit să scriu părerea mea despre ea. Pentru că aici pe blog scriu părerea sinceră despre multe produse, unele pe care le iubesc, dar și altele care mă dezamăgesc. E realitatea, cu bune și rele. La final te las pe tine să decizi dacă vrei să încerci sau nu produsele despre care scriu :D.

Lots of hugs! ♥

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *