Sephora White Clay Mask (review)

masca de fata cu argila alba Sephora White Clay Mask review foto2

Mi-am cumpărat acest produs la scurt timp după ce a fost lansat. Am scris aici despre toate produsele pe care le-am achiziționat atunci și cine a fost cea care “m-a corupt” 😀 (sunt bucuroasă că a făcut-o pentru că îmi place să descopăr produse noi). Sephora White Clay Mask este, în traducere, o mască de față pe bază de argilă albă ce face parte din colecția de produse marca Sephora. Inițial am vrut să o cumpăr doar pe cea cu argilă verde, însă m-am hotărât să o adaug și pe aceasta cu argilă albă în coșul de cumpărături. Cu alte cuvinte acest produs nu era pe lista mea de cumpărături, însă n-am ezitat să-l încerc.

Ca idee generală, ceea ce m-a atras foarte mult la aceste măști de față a fost ambalajul, produsul venind într-o cantitate mică, pentru 4 utilizări. În ultimii ani îmi cumpăram măști de față și le foloseam doar de câteva ori, după care uitam de ele într-un sertar și le descopeream expirate după mult timp. Așa că ambalajul acesta mini al măștilor din colecția Sephora chiar a fost un avantaj pentru mine. Mi-am zis “uite, s-a inventat o mască de față pe care să o folosesc și eu pe toată, doar pentru câteva utilizări” 😀 .

Toate măștile de față pe bază de argilă de la Sephora sunt concepute pe ideea că acest ingredient este o sursă naturală de minerale, iar fiecare tip de mască (având culori diferite) se adresează unor probleme specifice ale tenului. Practic dacă cineva își cumpără masca de față Sephora White Clay Mask pentru că a văzut-o la mine și am scris frumos despre ea… nu înseamnă neapărat că i se va potrivi. E important să citiți pe spatele fiecărei măști în parte căror probleme ale tenului se adresează, astfel încât să o alegeți pe cea potrivită pentru voi.

masca de fata cu argila alba Sephora White Clay Mask review foto3

Masca de față Sephora White Clay Mask este o combinație cremoasă de argilă albă cu extract de mușețel de origine naturală. Este concepută pentru a reda pielii sărurile minerale și oligoelementele de care are nevoie, cât și pentru ameliorarea senzației de piele lipsită de elasticitate. Extractul de mușețel calmează tenul, pe când restul ingredientelor sunt menită să-l revitalizeze.

Sincer, dacă în privința măștii cu argilă verde am știut exact că mi se potrivește, că este făcută pentru probleme ale tenului cu care eu mă confrunt, în ceea ce privește masca de față cu argilă albă, Sephora White Clay Mask, nu știam exact. Adică… de unde să știu eu dacă tenului meu îi lipsesc săruri minerale și/sau oligoelemente? Cele din urmă nici nu știam ce sunt, a trebuit să mă informez pentru a afla că-s niște substanțe care intră în componența unor enzime, a unor vitamine și a unor hormoni. Dar am vrut să am două măști pe bază de argilă, așa că am ales să-i dau o șansă acesteia.

Cum este Sephora White Clay Mask? Mi-a plăcut din mai multe motive:
– are o consistență cremoasă
– este ușor de întins pe față
– miroase super frumos
– hrănește foarte bine tenul
– efectele se văd de la prima utilizare
– ajunge pentru mai mult de 4 utilizări.

Da, deși am cumpărat această mască de față pentru că e în cantitate mică și scria pe ambalaj că ajunge pentru 4 utilizări, am descoperit că ajunge pentru muuuult mai multe. Gen vreo 10 utilizări. Însă e o mască de față care mi-a lăsat o impresie suficient de bună încât să-mi doresc să o folosesc și să n-o arunc într-un sertar.

Am observat încă de la prima utilizare că hrănește foarte bine tenul și e potrivită pentru persoanele care au ten uscat și care își doresc un boost de hidratare, mai ales iarna și vara – când temperaturile usucă excesiv tenul. Din punctul acesta de vedere eu nu prea m-am împăcat așa de bine cu ea, adică am tenul mixt și îmi oferă mai multă hidratare decât am nevoie. Însă mi-e suficient de simpatică încât să o folosesc în continuare, cu precădere în zilele în care e destul de frig afară. Pe ambalaj scrie că poate fi folosită de 2 ori pe săptămână, însă eu o folosesc cam o dată la 10 zile (pentru că tenul meu nu are o nevoie de un grad atât de mare de hidratare, deci e ok mai rar). Se aplică la fel ca majoritatea măștilor de față și se lasă 15 minute, după care se clătește cu apă călduță.

Sephora White Clay Mask vine într-un ambalaj simpatic de 35ml (ceea ce înseamnă aproximativ jumătate din cantitatea tuburilor clasice cu mască de față). Prețul unei astfel de măști pe bază de argilă este de 27 de lei. Deși inițial mi s-a părut cam multicep pentru o mască de față concepută pentru 4 utilizări, acum nu mi se mai pare, știind că ajunge pentru vreo 10 utilizări sau chiar mai multe.

masca de fata cu argila alba Sephora White Clay Mask review foto1

Țin să justific de ce am ales să scriu titlul în engleză, deoarece nu e ceva care să mă caracterizeze. Intrasem pe site-ul Sephora.ro pentru a căuta această mască de față și a vedea cât am dat pe ea, din cauză că nu-mi mai aminteam. Am dat căutare după cuvântul “argilă” și mi-a apărut că nu există niciun produs conform căutărilor mele. Așa mi-am dat seama că fetele care vor căuta pe net informații despre acest produs vor căuta fix după denumirea trecută pe ambalaj – Masque argile blanche sau White clay mask. Cu franceza nu stau bine deloc, n-am de ce să mint, așa că am optat pentru varianta în limba engleză, cea care cred că este utilizată de un număr mai mare de persoane.

Scopul meu este ca materialele mele, mai ales acestea de tip review, să ajungă la cât mai multe persoane și să le fie de ajutor atunci când vor să decidă dacă un produs li se potrivește sau nu. Din acest motiv am menționat într-unul din paragrafele de început că în colecția de produse de la Sephora există mai multe tipuri de mască de față pe bază de argilă, fiecare dintre ele adresându-se anumitor tipuri de probleme ale tenului. Cea cu argilă albă, adică Sephora White Clay Mask, despre care am scris astăzi, este așadar o mască foarte bună pentru persoanele cu tenul uscat, hidratând încă de la prima utilizare.

În curând sper să-mi fac timp să scriu și despre Sephora Green Clay Mask, din care am folosit deja mai mult de jumătate. Și cred că sunt suficient de mulțumită de aceste măști cu argilă încât să-mi cumpăr și alte variante de culori.

Lots of hugs, my ladies!

4 thoughts on “Sephora White Clay Mask (review)

  1. Wow! Ce ambalaj dragut are. Foarte ingenioasa ideea. Nu am incercat inca aceasta masca, dar imi place tare mult cum arata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *