Sephora Green Clay Mask (review)

Mi-am cumpărat Sephora Green Clay Mask în aceeași sesiune de cumpărături cu Sephora White Clay Mask. Despre masca de față pe bază de argilă albă am scris luna trecută, iar acum a venit și rândul măștii cu argilă verde – de departe favorita mea!

În colecția Sephora există 8 tipuri de măști pe bază de argilă, fiecare dintre ele având o anumită culoare și adresându-se anumitor probleme ale tenului. Eu am cumpărat inițial două astfel de măști, adică Sephora Green Clay Mask (cu argilă verde) și Sephora White Clay Mask (cu argilă albă) și am văzut cât de mult diferă între ele. Practic aceasta al cărei review îl scriu astăzi este o mască exfoliantă purifiantă, pe când cea cu argilă albă este o mască remineralizantă (am scris aici despre ea).

Ideea este că e bine să știi de ce are nevoie tenul tău pentru a cumpăra masca sau măștile potrivite pentru el. Având în vedere că am văzut cât de mare este diferența între aceste măști, am decis ulterior să-mi cumpăr alte 3 tipuri (cu argilă roz, albastră și galbenă). Dar astăzi scriu exclusiv despre masca pe bază de argilă verde – Sephora Green Clay Mask. Haide să vedem care sunt caracteristicile ei și ce o face atât de specială.

masca de fata cu argila verde Sephora Green Clay Mask review foto1

Sephora Green Clay Mask are ca ingrediente de bază argila verde și ceaiul verde, acesta din urmă fiind cunoscut la scară largă pentru proprietățile sale benefice asupra tenului mixt și gras. Eu am tenul mixt, fiind chiar motivul pentru care am ales să cumpăr acest produs. Dacă și tu te confrunți cu ten mixt sau gras, știi probabil cât e de complicat de întreținut și că există o mulțime de produse care promit să țină excesul de sebum sub control (dar care nu dau neapărat randament). Ei bine, această mască de față este specială nu doar prin faptul că e pe bază de argilă verde (sursă naturală de minerale) și ceai verde, ci are în compoziție și particule abrazive de origine naturală (provin din planta lufa, din care se fac și bureți pentru exfolierea corpului).

Cum este Sephora Green Clay Mask? Mi-a plăcut din mai multe motive:
– are o consistență cremoasă, dar non-grasă
– este ușor de întins pe față
– miroase super frumos
– elimină excesul de sebum
– efectele se văd de la prima utilizare

Deși pe micul ambalaj scrie că produsul ajunge pentru 4 utilizări, fiind un fel de mini-produs, el ajunge de fapt pentru mai mult de 10 utilizări. Practic cantitatea dintr-un pliculeț cu mască (35ml) este echivalentul unei jumătăți de tub clasic de mască, iar un tub clasic știm bine că ne ajunge atât de mult timp încât aproape că ne plictisim de el și-l uităm într-un sertar… De fapt acesta este și motivul pentru care eu aleg să cumpăr aceste măști de la Sephora, ele fiind într-un ambalaj mic și simpatic. În ciuda micului ambalaj, consider cantitatea de produs ca fiind generoasă.

masca de fata cu argila verde Sephora Green Clay Mask review foto2

Ce promite și ce face masca de față cu argilă verde? Conform informațiilor de pe ambalaj, această mască exfoliantă & purificatoare pentru față promite să îndepărteze impuritățile și celulele moarte, să purifice și să micșoreze porii, dar și să confere tenului un aspect fresh și uniform. Ce face ea de fapt? Aș zice că face tot ceea ce promite, singura mea mențiune fiind că eu nu am avut până acum probleme cu porii și nu știu să vă spun dacă îi micșorează (că la mine nu prea are ce să micșoreze la ei). În rest chiar mă aflu în postura de a putea confirma efectele pe care le promite acest produs. Chiar simt că îndepărtează impuritățile și celulele moarte, tenul meu fiind purifiat și fresh după fiecare utilizare. Până acum este masca mea preferată pentru îngrijirea tenului, dintre toate pe care le-am încercat în decursul anilor.

Cum se folosește Sephora Green Clay Mask? Ca orice altă mască de față, cel mai bine este să fie aplicată pe tenul curat (spălat cu un gel de curățare și șters bine cu prosopul pentru a fi complet uscat). După aplicare se lasă să acționeze pentru 15 minute. Cei de la Sephora au gândit aceste măști pentru a nu se usca pe ten și a nu da senzația de piele care se strânge, astfel că după cele 15 minute nu trebuie să te îngrijorezi că masca nu s-a uscat, ea fiind concepută astfel, fiind un produs blând cu tenul. După ce trec cele 15 minute se îndepărtează cu apă călduță din abundență. Această mască de față poate fi aplicată de două ori pe săptămână 😀 .

Prețul ei poate părea măricel la prima vedere, pentru cine citește pe ambalaj că e pentru 4 utilizări. Dar, așa cum am menționat, cantitatea de produs este generoasă și ajunge pentru mai mult de 10 utilizări, astfel că suma de 29 de lei e chiar decentă, cu atât mai mult cu cât și efectele chiar pot fi observate. Dacă ai tenul mixt sau gras merită să-i dai o șansă. S-ar putea să devină una dintre preferatele tale, așa cum este și în cazul meu. I absolutely love it!

Dacă nu ai tenul mixt sau gras, nu uita că în Sephora Collection sunt 8 tipuri de măști de față ce au ca ingredient de bază argila. Fiecare tip de mască (în funcție de culoare) se adresează unor probleme specifice ale tenului, astfel că sigur o vei găsi pe cea potrivită pentru tine. E important să citești pe spatele ambalajului mica secțiune denumită “It works!” pentru a afla exact ce promite să facă fiecare mască în parte.

masca de fata cu argila verde Sephora Green Clay Mask review foto3

Eu sunt bucuroasă că am descoperit acest produs și la fel de bucuroasă că am putut să împărtășesc cu tine părerea mea despre el.

Totuși, trebuie să menționez și faptul că ultima oară când am mers într-un magazin Sephora pentru a-mi mai cumpăra câteva astfel de măști… nu le-am mai găsit expuse. Dar am întrebat un angajat și mi-a spus că le au în spate, aducându-mi o maaaare cutie de depozitare plină cu vreo 200 de astfel de măști cu argilă. Mi-am ales 3, cele de care menționam la începutul acestui articol, cu argilă roz, albastră și galbenă. Așadar, dacă ajungi într-un magazin Sephora și nu dai de aceste măști la raft, să știi să întrebi de ele. Deși mi se pare ciudățel acest aspect, dar poate reorganizau lucrurile prin magazin când am fost eu și din cauza aceasta măștile nu se aflau la raft.

Lots oh hugs, my ladies! ♥

2 thoughts on “Sephora Green Clay Mask (review)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *