Primul meu invisibobble original

La scurt timp după ce au apărut produsele invisibobble în România m-am tot întrebat care e treaba cu ele și am îndrăgit rapid ideea de a-mi achiziționa unul. Pe scurt, invisibobble este un fel de elastic de păr, dar care nu e un elastic propriu zis, ci un cauciuc flexibil sub forma unei spirale (mie îmi amintește de cablul telefonului fix de pe vremuri).

invisibobble original Pink Heroes foto3

Scopul cu care a fost creat invisibobble a fost acela de a ne putea prinde părul fără a rămâne urme atunci când îl desfacem. Majoritatea dintre noi știm cum e să avem părul frumos, să fim nevoite să ni-l prindem timp de o oră când mergem la sală sau câteva minute cât facem duș… iar apoi, când desfacem părul, să rămână cu o urmă inestetică în locul în care a fost strâns.

Ei bine, fiind un produs conceput pentru a ne ajuta foarte mult în ce privește păstrarea părului frumos pentru cât mai mult timp între spălări, a intrat rapid pe listele de dorințe ale multor persoane de sex feminin. Inclusiv pe lista mea. Și era pe lista mea de vreo 2 ani, doar că nu eram încă suficient de hotărâtă să îl cumpăr.

Pentru că invisibobble a devenit rapid un produs pe care foarte multe persoane și-l doreau, au început să apară și relici după acesta, atât în magazinele cu produse chinezești, cât și în diverse magazine din mall-uri (printre care H&M și Takko Fashion). Prețurile copiilor după produsul original sunt, desigur, mult mai mici, astfel că la chinezi costă aproximativ 1 leu/bucata, iar la H&M setul de 5 bucăți costă 8 lei, 12 lei și 17 lei (în funcție de culori și dimensiuni).

Primele mele invisibobble au fost niște replici ale produsului original, un set de 3 bucăți de la Takko Fashion (nu-mi mai amintesc cât au costat și nici nu sunt la ei pe site ca să vă pot spune). Cert este că primul s-a rupt la prima utilizare, s-a dezlipit de la îmbinare. A doua oară când am cumpărat invisibobble a fost tot o replică după original, produs pe care l-am cumpărat dintr-un magazin din Lefkada. Îmi plăceau aceste produse pentru prins părul, chiar dacă rămânea totuși urmă atunci când le dădeam jos, ceea ce până la urmă m-a determinat să-mi doresc din ce în ce mai mult un invisibobble original, să văd clar diferențele.

invisibobble original Pink Heroes foto1

Ei bine, iată că mi-am cumpărat și primul invisibobble original. Eram cu o prietenă într-un magazin Douglas când am văzut un invisibobble cu medalion la el, fapt care mi-a atras atenția și m-a determint să-l cumpăr. Mi s-a părut chiar simpatic medalionul metalic rosé în combinație cu spirala din cauciuc flexibil într-o culoare cuminte. Am aflat ulterior că modelul acesta de invisibobble original face parte dintr-o colecție specială, numită Pink Heroes, creată cu scopul de a strânge bani pentru lupta împotriva cancerului la sân. Colecția aceasta are și un hashtag pentru a putea fi urmărită mai ușor în online – #pinkheroes.

Prețul a fost de 22 de lei, ceea ce mi se pare ok. Trebuie însă să știți că prețul diferă în funcție de model și de dimensiune (unele au diametrul mai mic, altele sunt mai subțiri). Invisibobble originale se găsesc în principiu la Sephora și Douglas (poate și în alte magazine, însă eu în aceste două locații le-am văzut de fiecare dată). În Suedia am văzut că se găsesc și la H&M Cosmetics (o ramură a H&M-ului care există deocamdată doar în Suedia, țara din care provine acest brand).

invisibobble original Pink Heroes foto2

Ce părere am despre Invisibobble Original? La partea de funcționalitate m-a cam dezamăgit. Nu face ceea ce promite să facă, adică nu-mi pot prinde părul fără să lase urme, ceea ce înseamnă că din punct de vedere practic e cam la fel ca replicile produse după el, cu excepția că acesta (originalul) este mai zdravăn, se lărgește mai greu. Ca aspect cu siguranță arată mai bine decât replicile, atât prin faptul că e mai finuț și că are și acel medalion simpatic, cât și prin modul de prezentare, toate produsele invisibobble fiind vândute în cutiuțe din plastic transparent.

4 thoughts on “Primul meu invisibobble original

  1. Eu am unul de vreo 2 ani si sunt foarte incantata/multumita de el. Este flexibil, deloc rigid, iar motivul pentru care mi l-am cumparat, a fost acela de a nu-mi mai smulge firele de par. Imitatiile sunt proaste, foarte grosolane si rigide… Nu stiam ca promite sa nu lase semne, ci mai degraba ca n-o sa-ti smulga firele de par. 🙂

    1. Da, chiar este flexibil si nu e rigid, insa la fel mi-au parut a fi si cele de la Takko Fashion (chiar daca primul din set s-a rupt repede). Replicile de 1 leu nu stiu cum sunt, ca nu m-au tentat, chiar le-am considerat a fi grosolane, exact cum le-ai numit si tu.
      La mine motivul principal pentru care am vrut unul original este tocmai pentru ca promitea sa nu lase urme, scriind inclusiv pe cutiile lor “The traceless hair ring” 😀 .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *