Bureți pentru machiaj de la brand-uri diferite (low cost)

4 bureți pentru machiaj de la brand-uri diferite - low cost

Când am făcut pozele pentru acest material aveam mai puțini bureți pentru machiaj decât am acum, dar numărul lor nu s-a mărit însă calitativ (o să vedeți în rândurile ce urmează). M-am gândit să scriu acest articol despre bureții diferiți pe care îi am pentru a vedea ce variante low cost există atunci când din diferite motive nu dorim să achiziționăm un beauty blender original. Da, oricât de mult iubesc și eu produsele originale, există motive plauzibile pentru care putem uneori să nu le cumpărăm. De exemplu putem să folosim bureți ieftini pentru a-i schimba săptămânal sau pentru portfardul de vacanță ori cel pe care-l ținem în sertarul biroului de la serviciu. Mai există și explicația că nu toate fetele își permit un beauty blender original, iar asta nu e o crimă. Fiecare folosește ce vrea și ce își permite, e simplu 😀 . În plus, există bureți pentru machiaj de la diferite brand-uri care sunt chiar foarte buni.

Bureți pentru machiaj despre care voi scrie în materialul de azi:
1. de pe Aliexpress.com (un site din China)
2. de la Avon
3. de la H&M Cosmetics (din Suedia)
4. de pe Zaful.com (un site din China)

*bureții de la punctul 4 apar în poză separată pentru că i-am cumpărat de curând

bureti pentru machiaj

bureti pentru machiaj Zaful

Chestia interesantă cu toți acești bureți pentru machiaj este că sunt foarte diferiți între ei. Știu că aparent nu e mare diferență, că toți par să fie făcuți din același material și probabil să nu fie vreo diferență când ne folosim de ei pentru a aplica diferite produse de machiaj. Însă adesea lucrurile nu sunt așa cum par. Chiar și bureții pentru machiaj cumpărați de pe site-uri chinezești diferă între ei, textura fiind altfel și experiența aplicării produselor fiind și ea diferită. Cel mai bine îi iau pe rând și vă spun ce impresii mi-au lăsat.

1. burete pentru machiaj de pe Aliexpress.com
Primul meu burete pentru machiaj a fost unul din China. Hey, can’t blame a girl for trying! A costat cam 80 de cenți (adică vreo 3 lei) și m-am folosit de el vreme îndelungată, cam până în momentul în care a început să se rupă de la prea multe spălări. L-am folosit și ud, dar l-am folosit și uscat. Totuși nu prea este genul de burete pentru machiaj care să fie udat, nu are textura specifică pentru a absorbi apa și pentru a-și mări volumul, având mai degrabă o textură precum a unui silicon. Per ansamblu e un produs ok, dar se poate mult mai bine de atât.

buretel machiaj Aliexpress

2. burete pentru machiaj de la Avon
Cred că mi l-am comandat de prima oară când l-am văzut într-un catalog, iar asta se întâmpla în urmă cu vreun an (sau… poate chiar un pic mai mult). Este cel mai grozav burete pentru machiaj pe care l-am folosit până acum ♥. Prețul nu știu exact dacă merge încadrat la low cost, fiind mai degrabă mediu, dar am ales să includ produsul în acest material pentru că îl consider a fi cea mai bună variantă pentru fetele care nu își permit un beauty blender original. Buretele pentru machiaj de la Avon are textura și culoarea mult apropiate de ale beauty blender-ului original. Când este udat își dublează volumul și e o plăcere să aplic fondul de ten și corectorul cu el. Îmi place inclusiv modul în care se simte, fiind un material fin. Prețul întreg din catalog și de pe net este de 29 de lei, dar se găsește adesea la reducere pe la vreo 25 de lei sau chiar mai puțin.

burete machiaj Avon

3. bureți pentru machiaj de la H&M Cosmetics
Chiar dacă brand-ul H&M este prezent în 62 de țări, segmentul H&M Cosmetics există exclusiv în Suedia (țara de proveniență a brand-ului). În perioada în care am locuit acolo mi-am cumpărat diferite produse pentru a le încerca, fiind conștientă de faptul că nu voi mai avea ocazia după ce plec. Printre produsele cu pricina s-a nimerit să-mi iau și un set format din doi bureți pentru machiaj – unul clasic și altul cu un fel de băț atașat (nu prea nimeresc eu azi cuvintele, dar înțelegeți voi din poze 😀 ). Sincer, nu prea m-au dat pe spate. Textura lor este mai apropiată de cea a bureților pentru machiaj din China, decât de burețeii profi. Nu pot să spun că regret că i-am cumpărat, că de fel îmi place să încerc cât mai multe produse pentru a-mi face o părere despre ele. Însă n-aș recomanda să-i cumpărați și voi, raportul calitate-preț nefiind justificat (60 de coroane suedeze înseamnă cam 28 de lei). I-am testat eu și pentru voi. Not worth it.

bureti pentru machiaj H&M Cosmetics - make up sponge duo

bureti pentru machiaj H&M Cosmetics

4. bureți pentru machiaj de pe Zaful.com
Am avut o colaborare cu site-ul Zaful și am primit un voucher. Mi-am luat un pulover (deși eram sceptică în privința calității, s-a dovedit a fi chiar fain) și câteva mărunțișuri – printre care și un set format din 6 bureți pentru machiaj. Setul a costat 3,5 dolari (aproximativ 14 lei). Ei bine, de acești bureți sunt foarte dezamăgită. De când am desfăcut coletul s-a simțit un miros ca de cauciuc. Nici măcar n-am putut să-i scot din țiplă, pentru că funcționau ca un odorizant de cameră (neplăcut). Până la urmă i-am spălat temeinic, de mai multe ori pe fiecare în parte, până am reușit să scot mirosul de cauciuc din ei. Am folosit un singur burete până acum, dar am constatat că atunci când vreau să-l spăl nu iese produsul din el, așa că l-am aruncat. Am mai rămas cu 5. Probabil îi voi folosi când plec în vacață sau, de ce nu, în alte scopuri decât cel pentru aplicarea diferitelor produse de machiaj. A pictat cineva cu un burete pentru machiaj până acum? :))… sau aș putea să vopsesc diferite obiecte în cadrul proiectelor DIY.

bureti pentru machiaj Zaful

ioanaPRO linie delimitare fundita

Dintre cele 4 tipuri de bureți pentru machiaj cu prețuri accesibile, cel de la Avon este cel mai grozav. Poate chiar singurul pe care îl recomand. Eu îl îndrăgesc foarte mult. Am și un beauty blender original, dar și burețelul de la Avon e chiar minunat. Sunt atât de mulțumită de el încât îl recomand și persoanelor care își cumpără de fel bureței de la brand-uri profesionale. Dați-i o șansă și s-ar putea să fiți impresionate 😀 . Astfel, în momentele în care începe să se deterioreze de la prea multe spălări (ceea ce se-ntâmplă cu orice burețel pentru machiaj), nu vă va durea sufletul știind că trebuie aruncat și achiziționat altul.

Sper că v-a fost util articolul meu și aștept cu drag să-mi spuneți dacă ați încercat vreunul dintre bureții pentru machiaj de mai sus sau dacă ați descoperit alți bureți low cost de care sunteți mulțumite. Despre beauty blender-ul original voi scrie un material separat, I promise!

Lots of hugs!

One thought on “Bureți pentru machiaj de la brand-uri diferite (low cost)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *