Review: Șampon și tratament pentru păr Londa Professional Velvet Oil

Am ani buni de când folosesc numai produse profesionale pentru păr și în tot acest timp am învățat că, dacă folosesc același produs timp îndelungat, rezultatele nu mai sunt aceleași, asta deoarece părul se obișnuiește cu formula respectivă. Pe scurt, i se cam urăște cu binele :)). Pe larg, însă, asta înseamnă că produsele pentru păr trebuie schimbate din când în când, dacă ne dorim rezultate bune tot timpul, adică păr moale și minunat la atingere, cu luciul acela natural și sănătos, cu elasticitate crescută ș.a.m.d. Ritualul de îngrijire al părului puternic și sănătos trebuie schimbat din când în când, altfel, exact cum am scris și mai sus, părului i se urăște cu binele și după o vreme nu mai obținem aceleași rezultate. Ei bine, de ceva vreme am început să folosesc șampon și tratament pentru păr Londa Professional Velvet Oil, iar azi vreau să scriu despre ele din două motive: 1. pentru că le-am folosit suficient încât să pot emite o părere bine fondată; 2. pentru că unele dintre voi poate sunteți în căutare de noi produse pentru păr și căutați recomandări în acest sens.

Un lucru important pe care trebuie să-l știți despre mine este că nu-mi place să le spun oamenilor ce să-și cumpere, că ar fi ca și cum le-aș îngrădi libertatea de a alege (iar ceea ce mie nu-mi place, altuia nu-i fac). Prefer să povestesc experiența mea cu produsele și rămâne la latitudinea voastră dacă vreți să le încercați, în funcție de ce știți că vă place să folosiți de obicei pentru păr, de ce vă merge bine, de tipul părului, cât și de buget. Now, let’s see…

sampon si tratament pentru par Londa Professional Velvet Oil - produse profesionale pentru par cu ulei de argan vitamina E si pantenol

Șamponul și tratament pentru păr Londa Professional Velvet Oil le-am cumpărat aproape întâmplător de pe net. În mod normal sunt fană a altor brand-uri cu produse pentru păr, precum L’Oreal Professionnel, Kerastase, OGX și Moroccanoil, însă uitându-mă pe net să văd ce șampon și ce tratament să-mi mai iau, zărind brand-ul Londa… m-a încercat un sentiment de nostalgie. Foloseam produse Londa Professional în liceu, perioadă în care am avut părul blond (decolorat) și necesita îngrijire suplimentară. Pe atunci produsele mi le cumpăra mama de la o prietenă de-a ei care avea salon. De dragul acelor vremuri am decis să-mi achiziționez acum, 10 ani mai târziu, produse de la acest brand. Am ales șampon și tratament pentru păr Londa Professional Velvet Oil pentru că produsele din gama aceasta sunt pentru revitalizare, că tot îmi place mie să-mi simt părul plin de viață, în ciuda faptului că îl vopsesc frecvent (guilty of that).

Acum, dacă e să le iau pe rând…

1. Șampon Londa Professional Velvet Oil

sampon Londa Professional Velvet Oil cu ulei de argan vitamina E si pantenol

sampon Londa Professional Velvet Oil cu ulei de argan vitamina E si pantenol review

Despre șampon citisem pe site-ul de unde l-am comandat că oferă o curățare delicată, revigorează părul, îi oferă acea strălucire naturală și reface structura firului (datorită faptului că are la bază ulei de argan, vitamina E și Pantenol). În calitate de utilizator fără cunoștințe prea multe privind chimia, adică fără să știu efectele exacte pe care le produc unele ingrediente în contact cu părul nostru, nu simt că sunt în măsură să confirm sau să infirm toate informațiile respective 😀 . Dar pot spune cu siguranță că șamponul acesta face părul mai moale și chiar îi oferă o strălucire frumoasă (asemănătoare cu strălucirea pe care o obținem de la vopsea, deci efectul e vizibil și minunat). Prețul e din categoria celor mici atunci când vorbim de șampoane profesionale pentru păr, adică tubul de 250ml costă aproximativ 31-35 de lei. E un preț decent pentru un produs profesional, ținând cont de faptul că există tuburi cu același gramaj (de la alte brand-uri) care sar de 100 de lei. Iar efectele se văd, deci pot afirma liniștită că își merită banii, în ciuda faptului că nu are un preț colosal. Raportul calitate-preț e chiar bun.

Până acum am folosit acest șampon numai împreună cu tratamentul din aceeași gamă, motiv pentru care am decis să scriu despre ambele produse în același articol. Și am să fac și o mică paranteză, anume că de regulă e bine să folosim șampon+mască sau șampon+tratament din aceeași gamă, reușind astfel să beneficiem mai bine de proprietățile produselor, având la bază același complex de ingrediente care-s menite să acționeze pe același front (regenerare, strălucire, fortifiere etc.).

2. Tratament pentru păr Londa Professional Velvet Oil

tratament pentru par Londa Professional Velvet Oil cu ulei de argan vitamina E si pantenol

tratament pentru par Londa Professional Velvet Oil cu ulei de argan vitamina E si pantenol review

Din punctul meu de vedere, dacă să zicem aveți bani doar pentru un singur produs profesional pentru păr, this is the one! Adică în eventualitatea în care n-ați făcut încă pasul către produse premium pentru îngrijirea podoabei capilare și ați vrea să începeți cu dreptul, tratamentul acesta de păr funcționează chiar și atunci când nu e folosit împreună cu șamponul din aceeși gamă. Știu asta pentru că eu l-am luat în câteva vacanțe cu mine, datorită faptului că tubul e practic, folosindu-l cu diferite tipuri de șampon (în vacanțe de obicei iau la mine mostre de șampon pe care le primesc cadou la diferite comenzi, ca să reduc pe cât posibil volumul și gramajul total al bagajului).

Acest tratament pentru păr Londa Professional Velvet Oil este tot pentru revitalizare, la fel ca șamponul, fiind practic din aceeași gamă și având aceleași ingrediente la bază. Diferența e dată însă de consistență, tratamentul fiind o cremă mai densă decât șamponul, cât și de scop în sine, produsul fiind conceput pentru a îngriji în profunzime, după ce părul a fost curățat/spălat. Cum îl aplic? După ce spăl părul cu șampon, îl storc de excesul de apă și pun tratament în palme, distribuindu-l mai întâi pe vârfuri și apoi și pe lungime. Îmi trec degetele prin păr de câteva ori, până când e complet descurcat și mă asigur astfel că tratamentul a fost distribuit pe toate firele de păr, iar apoi clătesc. Ritualul acesta de aplicare, adică faptul că descurc părul în timpul aplicării tratamentului, mă ajută să am părul ok și de multe ori să nu mai fie nevoie să-l pieptăm 😀 (am o singură perie de păr și abia dacă o folosesc). Pe de o parte, dacă puteți sta mai mult cu tratamentul pe păr, e cu atât mai bine, pentru că ingredientele benefice din produs intră mai bine în firele de păr. Eu însă n-am răbdare să aștept ^_^, motiv pentru care nu cred că stau mai mult de 3 minute cu tratamentul pe păr și apoi îl clătesc.

Suplimentar față de efectele care se obțin cu șamponul, acest tratament pentru păr Londa Professional Velvet Oil este conceput și pentru stimularea reînnoirii celulelor, ceea ce previne ruperea firelor de păr, ajutându-l pe acesta să fie mai puternic și mai sănătos. La preț nu e la fel de prietenos precum șamponul, tubul de 200ml costând 52-58 de lei (în funcție de magazin și de reducerile pe care le puteți prinde). Dar merită. Eu, cel puțin, l-aș mai cumpăra pe viitor.

ioanaPRO linie delimitare fundita

În concluzie, cele două produse din gama Velvet Oil mie mi-au mers bine. Am părul drept și firul subțire și e important pentru mine să găsesc produse care să ajute structura firului de păr și să nu se rupă ușor, plus că îmi doresc și strălucire. Mă declar mulțumită de cele două produse pentru că mi-au oferit rezultatele pe care eu mi le doream și pe care în general le aștept și de la alte produse pentru păr. Și prețul e ok la ele. Se merită mai mult la gramaj mai mare (tuburile de 750ml și 1000ml), dar de regulă nu cumpăr din prima gramajul mare pentru că vreau mai întâi să descopăr dacă se potrivesc sau nu părului meu. Astea-s ok, motiv pentru care le recomand cu drag oricui dorește să le încerce 😀 .

Eu mi le-am luat de pe site-ul ProCosmetic.ro, dacă nu mă lasă memoria. La cât shopping online fac, uneori mi-e greu să-mi dau seama de unde am fiecare produs :)). Am văzut însă că produse Londa Professional se găsesc și în magazinele Haircare.ro și Notino.ro.

Sper că materialul meu v-a fost util, iar în eventualitatea în care veți încerca aceste produse aștept cu drag părerile voastre după utilizare.

Lots of hugs, my beautiful ones! ?

One thought on “Review: Șampon și tratament pentru păr Londa Professional Velvet Oil

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *