Lista de cumpărături… cu ghinion

Azi o să stric feng shui-ul blogului și o să mă vait un pic. În legătură cu lista de cumpărături cu care am plecat de acasă și lucrurile complet diferite cu care m-am întors. Dar, cumva, o să echilibrez balanța, pentru că o să vă arăt chestii drăguțe (în mare parte alea pe care căutam să mi le iau și nu le-am găsit ?).

Lista de cumpărături consider că are rostul ei, acela de a mă ajuta să nu uit să iau ceva (pentru că s-a întâmplat de multe ori să ajung acasă și să realizez că am uitat să iau o chestie oricât de mică). Așadar mi-am învățat lecția și adesea am listă la mine, fie în telefon, fie scrisă pe o foaie. Lista de azi, că tot am avut programarea la epilat în Afi, cuprindea în mare parte chestii drăguțe de pe acolo, astfel că abia așteptam să dau banii pe ele și să mi le însușesc. Să fie ALE MELE. Sunt o fată cu simțul proprității bine dezvoltat ^_^.

Lista de cumpărături cu care am plecat de acasă:
• spray pentru fixarea machiajului “Prep + Prime Fix+” de la MAC în ediție limitată Boom Boom Bloom;
• să găsesc un ruj lila la MAC care să fie cât mai apropiat de nuanța “Coven” de la Kat von D;
• două pernuțe și două fețe de perne mici cu model cu verde de la Pepco;
• o față de masă albă simplă.

S-ar zice că din 7 obiecte trebuia să găsesc ceva, că doar nu avea să fie o zi de shopping cu așa mare ghinion. Ei… am găsit un singur lucru. Poate cel mai insignifiant dintre toate. Și acum stau și mă vait pe blog că am ratat lucrurile drăguțe pe care mi le doream. Chiar erau drăguțe… motiv pentru care vreau să scriu câteva chestii despre ele, că cine știe după cât timp o să revăd materialul acesta și o să zâmbesc descoperind ce-mi doream cu atâta ardoare 😀 .

Cred că cel mai bine e să le iau pe rând, în ordinea în care le aveam și pe lista de cumpărături :D.

• spray de fixare a machiajului MAC “Prep + Prime Fix+” Boom Boom Bloom (ediție limitată)
Folosesc de ceva vreme spray-ul de fixare a machiajului de la MAC, ediția clasică, și-mi place atât de mult încât mi-am zis că vreau să prind și o ediție limitată când o să mai apară. În 2017 a apărut un astfel de spray în ediție limitată, în cadrul Fruity Juicy Collection. L-am ratat și mi-l doream așa de mult încât l-am găsit la un moment dat pe Amazon și mi l-am comandat de acolo. Am primit însă un fake atât de groaznic, încât nu doar ambalajul era nereușit, ci și produsul în sine (în loc să pulverizeze, parcă scuipa produsul din tub). Am făcut plângere, iar cei de la Amazon mi-au returnat banii. Produsul l-am aruncat, pentru că nu putea fi folosit, iar întâmplarea aia mi-a fost învățătură de minte, să nu cumva să mai cumpăr produse MAC din altă parte decât de pe site-ul brand-ului sau din magazinele fizice MAC.

Ei bine, cum de curând a fost lansată o ediție limitată în care, spre bucuria mea, se află și un spray de fixare a machiajului, eram extrem de nerăbdătoare să ajung în Afi Cotroceni și să merg la MAC să mi-l iau. “Boom Boom Bloom” e o ediție de primăvară, cu flori de cireș, astfel că inclusiv ambalajul acestei ediții e extrem de drăguț. Am ajuns în magazin… și mi s-a spus că stocul a fost epuizat încă din ziua lansării 🙁 . Au sunat și la Sun Plaza și nu îl mai aveau nici acolo. Nici pe site nu se mai găsește, e deja “sold out”.

boom boom bloom Prep + Prime Fix+ MAC

Mbine, n-o fi un capăt de țară că n-am avut noroc nici de data asta, cu a doua ediție limitată a spray-ului “Prep + Prime Fix+” pe care pusesem ochii. Numai că mi-aș dori să nu dureze iar doi ani până când apare o altă ediție 🙁 . Mi-am zis în gând că poate am totuși noroc cu rujul de pe lista de cumpărături, iar astfel ajungem la următorul produs…

• un ruj lila de la MAC care să fie cât mai apropiat de nuanța “Coven” de la Kat von D
Am două rujuri cremoase de la Kat von D (Crush și Crucifix) și sunt absolut fantastice, astfel că plănuiam să-mi achiziționez și alte nuanțe, iar “Coven” era una dintre ele. Numai că… folosindu-le destul de des pe cele două pe care le am mi-am dat seama că nu mă împac foarte bine cu mirosul dulce al lor, având aromă de unt sau de ceva prăjituri cu mult unt. Rujurile sunt fantastice în rest, foarte pigmentate, ușor de aplicat datorită consistenței cremoase, rezistente și disponibile în nuanțe care sigur fură priviri. Dar nu mă împac eu bine cu aromele dulci, iar acesta-i motivul pentru care am decis să nu mai cumpăr nuanța “Coven” și să încerc să găsesc una similară la MAC. Prețul e asemănător – un ruj Kat von D Studded Kiss Crème costă 95 lei, iar un ruj MAC cremos/mat costă 94 lei.

Am cerut puțin ajutor să găsesc o nuanță similară la MAC. Din materialele de pe net despre “shade dupes” (un fel de nuanțe duplicat) se pare că “MAC Lavender Jade” s-ar încadra oarecum aici, numai că pe site scrie că are reflexe aurii în el și mie mi se pare că e mai mult spre roz și mai puțin spre mov-lila. Cum n-a fost ziua mea norocoasă, nu l-am găsit în magazinul din Afi. Nici măcar tester, cât să zic că l-am verificat și mi-l iau ulterior de pe net. Nu. Ghinion pe linie.

rujuri Kat von D Coven and MAC Lavender Jade

Am testat însă o altă nuanță de mov-lila și îmi plăcea, ba chiar părea a fi mult mai apropiată de ceea ce îmi doream eu. Numai că era “Sold out”…

Ca să nu zic că nu e și o parte plină a paharului, măcar am avut ocazia să descopăr o nuanță frumoasă de ruj, iar pe viitor mi-o pot comanda de pe net. În principiu nu comand rujuri de pe net decât dacă le-am testat în prealabil, ca să fiu sigură că îmi plac și că se potrivesc totodată cu subtonul tenului meu.

Frumușelul pe care l-am descoperit se numește MAC Matte Lipstick 4EVA și arată astfel:

MAC Matte Lipstick 4EVA swatch ioanaPRO

E mai închis cu câteva nuanțe decât nuanța KvD Coven, dar e frumos.

Ce urma pe lista de cumpărături?

• două pernuțe și două fețe de perne mici cu model cu verde de la Pepco
Când vine vorba de chestii decorative pentru casă, precum pernuțele mici, Pepco e unul dintre magazinele cărora le trec pragul. Și Jumbo, numai că aici ajung mai rar, că e mai departe de mine. Nu-mi place să sparg mulți bani pe obiecte de genul acesta, pentru că scopul lor e doar decorativ, urmând chiar să se demodeze modelele cu timpul. Din 2 pernuțe am găsit doar una, iar acesta e singurul lucru pe care l-am putut bifa de pe lista de cumpărături :)). O pernuță de 4 lei de la Pepco.

În ce privește fețele de perne de dimensiuni mici, acestea au prețuri între 5 și 20 de lei. Cam așa am văzut eu. N-am găsit ce aveam eu pe listă, adică niște modele cu verde care să-mi placă. Dar… Daaar am luat două modele cu gri deschis, urmând să iau alte două cu verde când o să apară modele noi (fingers crossed).

Mai departe…

• o față de masă albă simplă
Întotdeauna mi-e greu când vreau să găsesc ceva alb simplu. Mi-a fost greu cu lenjeria de pat, cu perdelele, cu fața de masă (cu greu am găsit una singură, acum vreo două luni)… Acum, dorindu-mi să mai găsesc o față de masă la fel, simplă și imaculată, n-a fost să fie. O fi fost ceva cu ziua asta per total.

Partea bună, totuși, e că de curând am primit cadou două fețe de masă. Nu sunt ele albe simple, dar m-au salvat ^_^.

În concluzie, din toată lista de cumpărături m-am întors acasă doar cu o pernuță decorativă. Și, separat de listă, am luat două fețe de pernă cu modele gri deschis (le vedeți în poza de mai jos, pe post de fundal). Și două cărți, că iar m-a păcălit Cărtureștiul să-i trec pragul. Am zis că intru doar să mă uit. Ahem… M-am uitat cheltuind 61 de lei pe Iubirea care a rupt lumea în două și Printre tonuri cenușii.

Printre tonuri cenusii Ruta Sepetys Iubirea care a rupt lumea in doua Emily Henry

Thanks for being here & lots of hugs! ♥

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *