Review bază pentru fard Avon Mark

De când mi-am cumpărat prima bază pentru fardul de pleoape, pe cea de la Rimmel London despre care am scris aici, n-am mai folosit niciodată farduri direct pe piele. Practic m-am obișnuit atât de mult cu faptul că machiajul ochilor rezistă atunci când folosesc bază încât nu vreau să mai renunț la produsele de acest fel. Ca bonus, un primer (bază) ne ajută să obținem și culori mai intense ale fardurilor, deci face mai mult decât să fixeze machiajul ochilor. Ei bine, deși eram mulțumită de primul meu astfel de produs pe care l-am cumpărat, voiam totuși să încerc și altele. La scurt timp s-a nimerit să văd la o bloggeriță baza Avon Mark și mi-a atras atenția. M-am gândit câteva zile la ea și până la urmă mi-am comandat-o. N-a fost mult, în jur de 18 lei. Pe atunci nici nu bănuiam cât de mult o să ajungă să-mi placă această bază pentru fard Avon Mark.

review baza pentru fard Avon Mark

Cum este baza pentru fard Avon Mark? Produsul se află într-un recipient mic din sticlă, cu capac alb simpatic. Baza pentru fard este de culoarea pielii și are consistență cremoasă. E ceva la ea ce-mi place tare mult, dar mi-e greu să o definesc. Practic consistența seamănă cu cea de la unguente, ușor grasă, însă în același timp e foarte light. Se întinde foarte ușor pe pleoape (mult mai ușor decât baza pentru fard de la Rimmel London) și crează o peliculă fină de care fardurile se prind foarte bine. Îmi place mult la acest produs că nu-mi simt pleoapele încărcate și nici lipicioase. Practic, de când mi-a sosit comanda, am folosit numai baza aceasta pentru fard.

Termenul de valabilitate am văzut că este de 24 de luni de la data deschiderii, deci e mai mult decât ok, o pot folosi liniștită vreme îndelungată.

review primer pentru fard Avon Mark

În ceea ce privește cantitatea, recipientul cu bază pentru fard Avon Mark conține 5 gr de produs. Pare puțin, dar eu am folosit baza asta deja de vreo 20 de ori și abia s-a dus un pic de deasupra. Nu fac nici economie, dau cât simt eu că e nevoie (nici prea mult, totuși, ca să nu încarc pleoapele, că nu-i ok nici așa). Dacă n-ați mai folosit până acum primer / bază de fard nu trebuie să vă faceți griji în privința cantității de produs pe care trebuie să o aplicați. Eu știu prin ce am trecut prima oară când am folosit un astfel de produs. Aplicasem prea mult și a fost un adevărat fiasco, dar până la urmă așa învățăm uneori, din greșeli. Ideea este că vă veți da seama cât trebuie să aplicați atunci când veți folosi, iar uneori depinde și de consistența produsului (lichid sau cremos).

Cum aplic această bază pentru fard Avon Mark? La primele utilizări luam puțin produs cu degetul din recipient și întindeam pe pleoape. Pe parcurs, însă, mi-am dat seama că nu e tocmai ok să procedez așa. Acum iau produsul cu o pensulă, varianta aceasta de aplicare fiind mai igienică și chiar mai practică.

review baza pentru fardul de pleoape Avon Mark

Fie că-i spunem bază pentru fard, fie că-i spunem primer pentru fard, un lucru e cert – e un produs esențial în orice portfard. Personal chiar nu mai sunt de acord cu aplicarea fardului fără să folosesc bază, asta pentru că am văzut cât de bine se păstrează machiajul cu trecerea orelor. Practic fardurile nu se mai strâng în pliul pleoapei, nici nu se mai amestecă între ele, iar culorile sunt mai vii și mai frumoase.

Ca să vă faceți o idee referitor la gradul de amplificare al culorilor, am făcut câteva swatch-uri. Am ales două farduri mate (unul negru și unul colorat), un fard cu sclipici și un fard iluminator – astfel încât să vedeți că funcționează pentru fiecare dintre ele, în funcție de tipul fardurilor pe care le folosiți voi de obicei.

swatch farduri Melkior Professional cu baza pentru fard Avon Mark

Prima linie de culoare este fără bază pentru fard, a doua cu bază. Valabil pentru fiecare nuanță în parte. Fardurile pe care le-am folosit în exemplul de mai sus sunt de la Melkior Professional și am să vă las în ordine și denumirile lor:
– Black Velvet (negru mat)
– Coral (coral mat)
– Magnetic (fard perlat mov cu sclipici)
– Festive Gold (fard cu irizații aurii; eu îl folosesc pe pomeți, ca iluminator 😀 ).

În concluzie, această bază pentru fard Avon Mark e chiar bună, deși am fost un pic sceptică atunci când mi-am comandat-o. Adică nu mă așteptam de la un produs de 18 lei să fie chiar atât de eficient. Acum, evident, urmează să mă-ntreb singură oare ce o fi special la primerele pentru fard de la brand-uri mai scumpe (gen Urban Decay, Too Faced, Collistar, Clarins și Dior). Într-o zi o să încerc și un astfel de produs și o să pot să fac o comparație. Totuși, ziua respectivă nu cred că o să vină prea curând. Ținând cont de faptul că am două baze pentru fardul de pleoape, ar fi risipă de bani să-mi iau încă una tot în perioada asta. Înțelept ar fi să aștept ca cele două produse pe care le am să se apropie de termenul de expirare a valabilității și abia apoi să-mi cumpăr altul. Dar nu mereu sunt înțeleaptă și în practică :)), ci doar în teorie, astfel că ajung să-mi iau o grămadă de produse… Sper totuși să rezist tentațiilor 😀 .

În perioada aceasta folosesc minunăția asta de bază pentru fard Avon Mark și spun cât se poate de sincer că sunt mulțumită de produs și îl recomand cu drag.

Lots of hugs! Ne auzim curând și cu alte review-uri de produse care m-au cucerit ♥.

2 thoughts on “Review bază pentru fard Avon Mark

  1. ce misto! deci chiar se vede diferenta! eu am varianta veche de baza, nu mark, dar zic eu ca face cam tot aia 😀 numai ca n-am facut niciodata un swatch, sa ma conving

    1. E chiar nicey! Nu e la fel de lipicioasă ca baza de la Rimmel London, însă îmi place mai mult. E bună, face ce trebuie să facă 😀 .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *