Produsele mele de la Makeup Academy | #review

Am descoperit produsele Makeup Academy (MUA) pe vremea când locuiam în Manchester. Sunt ok ca preţ, adică nici ieftine, dar nici scumpe. Şi la fel de ok la partea de calitate, situându-se undeva în zona medie.

Ei bine, m-am gândit să fac un material despre produsele pe care le am de la Makeup Academy pentru că pe unele dintre ele le folosesc zilnic. De multă vreme tot zic că scriu rândurile astea. Mă mir şi eu că în sfârşit fac această postare 😀 . Azi nu scriu despre toate produsele Makeup Academy (MUA) pe care le-am avut de-a lungul timpului, ci doar despre cele pe care le am în prezent.

produse Makeup Academy MUA Ioana Radu

Iată produsele despre care voi scrie în materialul de azi:
1. Fond de ten iluminator Undress Your Skin – nuanţa Porcelain
2. Pudră iluminatoare Undress Your Skin (E absolut fantastică! ♥)
3. Eyeliner – Malt Chocolate
4. Eyeliner – Jade Jewel
5. Paletă 12 farduri – Undressed
6. Paletă 12 farduri – Poptastic
7. Gloss Intense Kisses – nuanţa Sweet Nothings

Iar mai jos găsiţi detalii despre fiecare produs în parte:

1. Fond de ten iluminator Undress Your Skin

01 Makeup Academy MUA Fond de ten iluminator Undress Your Skin - Porcelain

02 Makeup Academy MUA Fond de ten iluminator Undress Your Skin - Porcelain

L-am cumpărat fără să-l pot testa şi l-am urât când am ajuns cu el acasă :)). Asta pentru că înainte de el am folosit un fond de ten cu acoperire medie spre mare. Pe când acesta, fondul de ten iluminator din gama Undress Your Skin de la Makeup Academy, este mai degrabă o cremă colorantă iluminatoare. Adică un fel de fond de ten cu acoperire mică spre medie, având în compoziţie şi particule mici de sclipici care să reflecte lumina şi să ofere un aspect iluminator, cât mai aproape de ideea de „natural glow”.

Am început cu adevărat să mă ataşez de acest produs după ce am consumat jumătate din el. Mi-am dat seama că am devenit adepta fondurilor de ten cu textură mai uşoară, cu acoperire mai mică, fiind un produs mai lejer decât multe alte fonduri de ten folosite până acum. Şi mă prinde chiar bine, căci eu sunt adepta machiajului mai light, cât mai aproape de natural. Îngrijesc atât de bine tenul încât nu am nevoie de fond de ten cu acoperire mare.

Dacă recomand sau nu acest produs? Hmm… Răspunsul e undeva la mijloc. Dar înclin balanţa mai mult spre “nu prea”. Cred că se găsesc alte fonduri de ten cu textură lejeră care să fie mai bune decât acesta.

2. Pudră iluminatoare Undress Your Skin

03 Makeup Academy MUA Pudră iluminatoare Undress Your Skin

04 Makeup Academy MUA Pudră iluminatoare Undress Your Skin

05 Makeup Academy MUA Pudră iluminatoare Undress Your Skin

06 Makeup Academy MUA Pudră iluminatoare Undress Your Skin

Imaginaţi-vă multe multe inimioare aici. Iubesc acest produs de când l-am descoperit. E deja al doilea pe care îl cumpăr. Nu pentru că aş folosi iluminator foarte mult, ci pentru că îmi expirase cel de dinainte, iar eu chiar ţin cont de data de valabilitate a produselor. Nu risc când e vorba de sănătatea tenului meu (şi de sănătate în general).

Această pudră iluminatoare am descoperit-o pur întâmplător, fapt care chiar mă bucură. N-a fost nici scumpă. E în jur de 4 lire, deci vreo 20 de lei. Mi-a plăcut recipientul, fiind alb, cât şi modul în care produsul arăta – ca o eşarfă de mătase lăsată liberă sub capacul transparent. Am cumpărat această pudră fără să o testez (nu aveau tester în magazin), însă am fost extrem de bucuroasă când am ajuns acasă şi am dat cu degetul pe ea 😀 . Dragoste la prima atingere. E cât se poate de plină de particule foarte fine de sclipici, care să reflecte frumos lumina ce cade pe anumite zone ale feţei. Eu mi-am ales această pudră într-o nuanţă caldă, cât mai naturală, însă există alte 8 nuanţe (unele dintre ele chiar îndrăzneţe).

3. Eyeliner – Malt Chocolate

07 Makeup Academy MUA Eyeliner Malt Chocolate and Jade Jewel

08 Makeup Academy MUA Eyeliner Malt Chocolate and Jade Jewel

A fost o vreme în care foloseam numai creioane retractabile pentru ochi. Apoi am găsit frumuşelul acesta, creionul în nuanţa Malt Chocolate de la Makeup Academy, l-am văzut cu mult sclipici în el şi scrisul clar „Intense Glitter” şi am ştiut că trebuie să mi-l iau, că ar fi împotriva firii mele să las necumpărată o chestie sclipicios de frumoasă 😀 . Am o slăbiciune pentru sclipici în general, sigur nu mai e o noutate asta.

Mi-a plăcut atât de mult acest creion pentru faptul că este intensă culoarea, iar mina este moale, ca în cazul creioanelor retractabile, ceea ce mi s-a părut grozav. În plus, sclipiciul din compoziţie chiar e vizibil. Şi capacul cu ascuţitoare l-am găsit a fi util, deşi iniţial am râs de el. Sunt sceptică de multe ori, credeam că o să fie o panaramă de ascuţitoare, dar chiar e bună. O să mut capacul la alt creion după ce îl consum pe acesta :)). Şi mi-a plăcut atât de mult creionul în nuanţa ciocolatei cu lapte, încât am decis să mă întorc în magazin şi să mai cumpăr unul.

4. Eyeliner – Jade Jewel

09 Makeup Academy MUA Eyeliner Malt Chocolate and Jade Jewel swatches

Al doilea creion de ochi de la Makeup Academy am ales să fie într-o nuanţă vie. Jade Jewel este o super nuanţă de verde. Nici prea deschisă nuanţa, dar nici prea închisă. N-o fi tocmai o culoare uşor de purtat, mai ales că are şi sclipici, însă mi-a plăcut foarte mult. Produsul este la fel de intens precum primul creion, deci calitatea chiar e de lăudat. Dacă mai dau de astfel de creioane de ochi sigur mai iau şi alte culori. Sunt, însă, ceva mai greu de găsit acestea din colecţia Intense Glitter.

5. Paletă 12 farduri – Undressed

10 Makeup Academy MUA paleta 12 farduri Undressed and Poptastic

11 Makeup Academy MUA paleta 12 farduri Undressed and Poptastic

12 Makeup Academy MUA paleta 12 farduri Undressed

13 Makeup Academy MUA paleta 12 farduri Undressed

Frumoase, frumoase… dar dezamăgitoare. Nu mă aşteptam, având în vedere că majoritatea produselor Makeup Academy mi-au plăcut. Însă calitatea nu e ceva care se aplică în cazul tuturor produselor de la acest brand. Unele sunt excepţionale. Altele dezamăgitoare, precum această paletă de farduri cu 12 nuanţe nude. În primul rând sunt foarte prăfoase. Chiar dacă scutur bine pensula când aplic fardul, tot e dificil de aplicat, se duce el şi în alte direcţii decât cele în care vreau să-l aplic. Iar când vreau să blenduiesc nuanţele… îmi dau seama că din cauză că-s prăfoase (şi foarte sidefate) se cam amestecă singure între ele şi nu-ţi mai dai seama de mare lucru pe pleoape. Clar nu recomand paleta aceasta.

6. Paletă 12 farduri – Poptastic

14 Makeup Academy MUA paleta 12 farduri Poptastic

15 Makeup Academy MUA paleta 12 farduri Poptastic

16 Makeup Academy MUA paleta 12 farduri Poptastic

De ce mi-am mai luat o paletă de farduri dacă de prima am fost atât de dezamăgită? Păi… le-am cumpărat în aceeaşi zi. Nu mă puteam decide dacă vreau paleta cu nuanţe nude sau pe cea Poptastic, aşa că le-am luat pe amândouă. Sincer, am fost plăcut surprinsă de faptul că sunt diferite. Aceasta, cu nuanţe colorate, are o altă consistenţă a fardurilor. Chiar dacă unele sunt sidefate, tot nu se comportă ca în cazul paletei anterioare. Fardurile nu sunt prăfoase, se îmbină frumos şi, spre bucuria mea, sunt suficient de pigmentate pentru gusturile mele. Adică au culorile destul de vii şi pe pleoape, lucru pe care l-am apreciat. Până la urmă una dintre cele două palete de farduri chiar m-a mulţumit 😀 . Da, pe aceasta o recomand. Cred că a fost în jur de 20 de lei (4 lire). Mi se pare super ieftină la cât de mult îmi place.

7. Gloss Intense Kisses – nuanţa Sweet Nothings

17 Makeup Academy MUA Gloss Intense Kisses - nuanţa Sweet Nothings

18 Makeup Academy MUA Gloss Intense Kisses - nuanţa Sweet Nothings

19 Makeup Academy MUA Gloss Intense Kisses - nuanţa Sweet Nothings

20 Makeup Academy MUA Gloss Intense Kisses - nuanţa Sweet Nothings

Acest gloss l-am primit cadou. Şi-l cumpărase Nico într-una din zilele în care am mers împreună la cumpărături, iar apoi şi-a dat seama că nu-i place cum îi vine nuanţa asta şi mi l-a dat mie că mă ştie nebună cu rozul. Lucky me! 😀 Este un gloss care îmi place foarte mult. Rar găsesc o astfel de nuanţă de roz, care să nu fie nici prea rece (cu subton de albastru ori violet), dar nici prea caldă (spre fucsia, portocaliu sau roşu). Mi se pare a fi exact rozul perfect. Ca produs, acest luciu de buze este cremos şi se simte pe buze, adică are o consistenţă bogată. Este şi foarte pigmentat. De obicei dau un singur strat sau două. Mai mult nu e nevoie. Are însă un singur dezavantaj, ca mai toate gloss-urile cremoase, anume faptul că se strânge pe linia interioară a buzelor. Însă este unul dintre cele mai mişto gloss-uri pe care le-am avut vreodată. În ultimele două luni cred că numai cu el m-am dat pe buze. Sigur s-a văzut în toate selfie-urile din perioada asta. Dacă nu s-ar fi strâns pe linia internă a buzelor, ar fi fost gloss-ul perfect.

ioanaPRO linie delimitare

Cam atât despre goodies-urile de la Makeup Academy. Aşadar, unele sunt adevărate comori (pudra iluminatoare şi creioanele), pe când altele m-au dezamăgit complet (paleta de farduri nude).

Voi aţi încercat până acum produse de la Makeup Academy? Aţi nimerit la fel ca mine (şi bune şi rele)?

Lots of hugs!

2 thoughts on “Produsele mele de la Makeup Academy | #review

  1. Nuantele de farduri Poptastic mi se par putin pretentioase, cred ca trebuie sa stapanesti bine acest domeniu ca sa folosesti nuantele astea. Pe semne ca tu il stapanesti fiindca nu am vazut nimic care sa nu-mi fi placut la tine. (mi-a ramas gandul la gloss)

    1. Sunt puţin pretenţioase, le-ai apreciat bine. Eu le combin de obicei cu farduri din altă paletă. Îţi mulţumesc pentru aprecieri şi te îmbrăţişez cu drag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *