Plasture pentru îndepărtarea punctelor negre de la Sephora (review)

Voiam să fac o postare despre chestiile achiziţionate ultima oară de la Sephora, însă acest plasture pentru îndepărtarea punctelor negre de pe nas m-a impresionat aşa de mult încât am decis să fac un material separat despre el.

plasture pentru îndepărtarea punctelor negre Sephora review foto1

Am mai folosit produse pentru faţă pe bază de cărbune şi ştiam că se obţin rezultate frumoase când e vorba de curăţarea tenului mixt ori gras, aşa că am zis să dau o şansă şi acestui plasture Sephora pentru îndepărtarea punctelor negre. Iar când am văzut că este doar 7 lei, mi-am zis că se merită să-l încerc, pe ideea că dacă n-o să fiu mulţumită de el nici n-o să mă oftic că a costat mult, 7 lei fiind o sumă mică.

Plasturele este ambalat într-un plic din aluminiu la interior, deci se păstrează destul de bine. După ce am rupt plicul şi am scos plasturele, am văzut că era lipit pe o folie transparentă. Practic partea protejată de folie se aplică direct pe nas (după ce îndepărtăm folia, desigur). Iar partea de deasupra este un fel de material. Mi s-a părut chiar interesant acest produs când l-am văzut.

Aşa arată partea exterioară:

plasture pentru îndepărtarea punctelor negre Sephora review foto2

Iar aşa arată partea care se aplică pe nas:

plasture pentru îndepărtarea punctelor negre Sephora review foto3

Ce promite să facă acest plasture?
– îndepărtează eficient punctele negre şi desfundă porii
– elimină impurităţile şi exesul de sebum
– pentru piele mai netedă, mai fină şi mai luminoasă

Instrucţiuni de utilizare:
1. Curăţăm tenul, astfel încât să ne asigurăm că pielea este foarte curată.
2. Îndepărtăm folia transparentă care este lipită de plasture.
3. Aplicăm plasturele cu partea neagră pe nas şi apăsăm pe el astfel încât să se lipească foarte bine. (eu am apăsat constant, ca nu cumva să se dezlipească)
4. După 15 minute îl desprindem uşor şi ne clătim/spălăm pe faţă pentru a îndepărta eventualele reziduri lăsate de plasture.

O chestie pe care o consider a fi foarte aiurea este că „charcoal”, care înseamnă „cărbune” (un ingredient foarte bun pentru cosmeticele dedicate tenului mixt şi gras), este tradus pe site-ul Sephora.ro ca fiind „carbon” (So so wrong!). Carbonul, pentru cine nu ştie, este doar unul dintre cele 5 elemente care formează cărbunele. Aşa sunt eu, super atentă la detalii. Însă apoi am mai văzut ceva, chiar pe ambalajul plasturelui. Practic pe ambalaj scrie în două limbi, franceză şi engleză. În franceză scrie că plasturele este cu „extract de carbon”, iar în engleză scrie că este cu „extract de cărbune”. Acum înţeleg că nu este vina Sephora România pentru încurcătură, căci ei au tradus doar o variantă de pe ambalaj (which is fair enough). Este de fapt vina celor care s-au ocupat de ambalaj.

Pe de altă parte, chestia foarte bună este că acest plasture chiar funcţionează. Eram sceptică! Eram foarte sceptică în privinţa lui! 😀 Când l-am desfăcut şi l-am văzut… am avut un feeling că n-o să facă nicio treabă. Însă mă bucur că m-am înşelat şi că am văzut rezultate mulţumitoare din partea lui. Cert este că pe toată durata celor 15 minute, cât am stat cu el pe nas, a trebuit să presez continuu deoarece simţeam că se dezlipea la capete. Însă nu vă faceţi griji din cauza asta. După ce trec cele 15 minute îl îndepărtăm uşor, aşa cum scrie pe ambalaj, iar apoi ne uităm pe plasture şi vedem punctele negre ca nişte fire micuţe de grăsime.

plasture pentru îndepărtarea punctelor negre Sephora review foto4

plasture pentru îndepărtarea punctelor negre Sephora review foto5

Genial plasture, chiar genial! Nu pot să spun că îndepărtează toate punctele negre de pe nas (până la urmă e doar un plasture, nu o baghetă magică 😀 ), însă ia mai mult de jumătate din ele, ceea ce e destul de bine. O să-mi mai cumpăr câţiva plasturi când mai am drum pe la Bucureşti. Ştiu că pot să iau şi de pe net, însă oricum ajung lunar în Bucureşti, când merg la epilare la Nomasvello Afi Palace Cotroceni, aşa că îmi fac drum şi pe la Sephora.

Recomand cu drag acest produs.

UPDATE: Am mai încercat alte două tipuri de plasturi pentru îndepărtarea punctelor negre de pe nas. Găseşti aici articolul. Unii dintre ei sunt chiar mai buni decât aceştia de la Sephora.

5 thoughts on “Plasture pentru îndepărtarea punctelor negre de la Sephora (review)

  1. Si eu am probleme cu punctele negre de pe nas care ma dispera si le storc cu degetele asa ca acum o sa merg la Mall special ca sa cumpar acest plasture din Sephora, o sa iau mai multi sa fie. Multumesc Ioana pentru articol.

    1. Cu mare drag, Mihaela! Si eu o sa-mi iau mai multi cand ajung din nou la Sephora 😀 .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *