Fondul de ten Vichy Dermablend SPF 35 – o alegere bună

Mi-am cumpărat fondul de ten Vichy Dermablend cam în aceeași perioadă cu L’Oreal Infallible 24h-matte. Dacă vă întrebați de ce mi-am luat două fonduri de ten în același timp, răspunsul e că nu aveam nuanța potrivită la cel de la L’Oreal, așa cum am menționat și în review-ul pentru acel produs, asta din cauză că la acea vreme nu existau încă în România cele mai deschise nuanțe ale lui. Și, deși am știut de la bun început că nuanța îmi e cam închisă, l-am luat pe acela cu gândul de a-l folosi vara, când am pielea bronzată. Și mi-am îndreptat atenția către un alt fond de ten pe care să-l iau în nuanța potrivită tenului nebronzat încă 😀 . Așa am ajuns practic să-mi iau fondul de ten Vichy Dermablend.

Fondul de ten Vichy Dermablend - review

Nu știam prea multe chestii despre acest fond de ten, decât că are acoperire mare și că brand-ul e bun. Să fim sincere cu noi, cine n-a auzit de Vichy 😀 ? Evident că prețul avea să fie pe măsură, adică mai piperat decât la orice alt fond de ten pe care îl folosisem eu până atunci, dar mi-am asumat asta în ideea că merit și eu produse mai scumpicele odată cu înaintarea în vârstă, că doar pentru mine muncesc, deci e firesc să investesc treptat în produse din ce în ce mai bune.

Am vrut neapărat să testez fondul de ten pentru a-mi alege exact nuanța potrivită tenului meu. Chestia interesantă este că eu voiam să cumpăr varianta Vichy 3D Dermablend, care e un fond de ten matifiant și diferă prin faptul că tubul e puțin mai subțirel și are capacul argintiu. Dar după ce l-am testat într-o farmacie Sensiblu mi-am dat seama că formula e prea matifiantă pentru tenul meu mixt, având aspect ciudat pe obraji. Farmacista mi-a recomandat atunci să încerc fondul de ten Vichy Dermablend, cel fără “3D” în denumire, adică cel ne-matifiant, un fond de ten clasic, cam pentru toate tipurile de ten. Și l-am încercat și am fost extrem de încântată de cum s-a înțeles formula cu tenul meu mixt, așezându-se bine și având un aspect natural în ciuda faptului că este un fond de ten cu acoperire mare. Bine, nici nu m-am apucat în farmacie să-mi dau cu fond de ten pe toată fața, ci doar am testat puțin pe obraz și puțin pe gât, cât să mă ajute să-mi aleg nuanța potrivită.

Fond de ten Vichy Dermablend pareri

SFAT: Este bine să testați fondul de ten pe față și pe gât atunci când vreți să alegeți nuanța potrivită. A testa pe mână nu e recomandat pentru că nuanța poate diferi de cea a tenului, mâinile fiind mai expuse la soare, astfel că de multe ori sunt mai închise la culoare decât tenul. Și, mai ales, să nu vă fie rușine să mergeți în farmacii sau în magazine ale diferitelor brand-uri și să întrebați dacă puteți testa una sau mai multe nuanțe ale unui fond de ten. Practic acesta este scopul testerelor, brand-urile ni le pun la dispoziție pentru a ne ajuta să achiziționăm exact nuanța care se potrivește fiecăreia dintre noi, astfel încât să fim fericite cu achiziția.

Per total eu mi-am îndreptat atenția către fondul de ten Vichy Dermablend pentru că auzisem că are acoperire bună. Încă din primele zile de utilizare l-am îndrăgit pentru chestia asta, că oferă cu adevărat acoperire bună, dar am mai apreciat la el tot din primele zile și faptul că se așează bine pe ten. E mare lucru având în vedere că am ten mixt, care e destul de problematic pentru că zona T (frunte, nas, bărbie) este grasă, iar obrajii sunt normali. Practic eu trebuie mereu să găsesc produse care să se comporte bine pe ambele zone ale feței.

L-am luat de la Sensiblu și am dat 90 de lei pe el. Posibil ca prețul să mai fi crescut puțin între timp, că eu am produsul cam de vreun an. Nu folosesc fond de ten zi de zi, deci îmi ajunge destul de mult un tub 😀 (și l-am mai cumpărat și pe cel de la L’Oreal în aceeași perioadă).

Cum arată fondul de ten Vichy Dermablend pe fețișoara mea? Las mai jos câteva selfie-uri din perioada asta, când am folosit numai acest fond de ten:

review swatch Fond de ten Vichy Dermablend SPF 35 Ioana Radu

După ce l-am achiziționat am aflat mai multe informații simpatice despre fondul de ten Vichy Dermablend, precum faptul că nu are parabeni în compoziție, că a fost testat pe piele sensibilă și că e non-comedogenic (adică nu astupă porii, permițând tenului să respire bine, fără să-l predispună la apariția punctelor negre și a coșurilor). Practic este un produs prietenos cu tenul. Ne ajută să avem parte de acoperire bună și are grijă și de alte aspecte în tot acest proces. Știam eu că Vichy e de încredere (și nu sunt singura, pentru că și prietena mea Roxana Năstase folosește același fond de ten 😉 ).

Mă gândesc cam ce am uitat să zic despre produs până acum… Ah, mi-am ales nuanța 15 Opal, care e deschisă, însă existau și variante mai deschise de atât. Tubul are 30ml și este din plastic, deci e prietenos cu bagajul de vacanță, nu există riscul să se spargă/deterioreze. Are și rezistență crescută pe parcursul zilei, fiind un fond de ten corector ce promite să persiste până la 16 ore pe ten. Nu l-am cronometrat până acum ca să pot să confirm sau nu asta 😀 , oricum depinde și de alte produse pe care le folosim (bază pentru machiaj, pudră, spray de fixare). Are chiar și SPF 35, dar pe tub am văzut că nu scrie, ci apare doar pe cutie (apreciez factorul de protecție atunci când există, că ajută la prevenirea apariției ridurilor).

Fond de ten Vichy Dermablend

Fond de ten Vichy Dermablend SPF 35

Fondul de ten Vichy Dermablend se găsește și pe net. L-am văzut la Notino.ro, dar puteți să-l căutați pe Google și să îl luați de oriunde altundeva, nu mă bag :D. Asta în cazul în care plănuiți achiziționarea lui. Dacă nu, nu, asta e, n-am eu treabă 😀 . Fiecare fată e liberă să folosească ce fond de ten vrea, păi nu? Eu doar îmi fac datoria de beauty junkie și scriu despre produsele pe care le folosesc, în ideea că părerile mele vor fi de folos persoanelor care caută informații despre anumite produse.

Lots of hugs, my beautiful ones!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *