Exfoliază și hrănește pielea – Mark Coffee Citrus Face & Body

Cred că multora dintre noi ni se întâmplă, once in a while, să vrem să curățăm grijile la fel de ușor cum curățăm pielea cu gel de duș. Dar nu-i așa ușor, nu? Nu e ca și cum ar exista un exfoliant pentru suflet (cu excepția vacanțelor, care sunt într-un fel magice și au oarece putere). Însă… pentru corp există un exfoliant care-i poate la fel de magic precum vacanțele pentru suflet. Și nu-i o hiperbolă, ci chiar e vorba de un exfoliant extrem de eficient. Am descoperit Mark Coffee Citrus Face & Body în urmă cu mai bine de un an, dacă nu mă-nșel. Există multe arome ale exfoliantului Mark pe bază de cafea, însă m-a încântat pe mine cea de citrice pentru că m-am gândit că e o combinație inedită. Cafea & citrice nu e un mix de care să auzim prea des.

Mark Coffee Citrus Face & Body

Lăsați combinațiile ciudate să vină la mine 😀 . Cam asta e deviza mea de multe ori, astfel că aleg tot felul de produse pe care poate în mod normal nu le-aș alege la prima vedere. Curajul de a opta pentru altceva decât ceea ce îmi place în mod evident cred că e modul meu de a mă răzvrăti față de zona de confort, o zonă în care nu vreau să mă complac. I may be a little rebel at heart.

Nu degeaba am decis să scriu azi despre Mark Coffee Citrus Face & Body. Este exfoliantul meu preferat, afirmație pe care o fac în calitate de persoană care a încercat multe produse pentru exfolierea corpului în decurs de peste 10 ani.

La început, adică la primele mele întrevederi cu produsele exfoliante pentru corp, dădeam banii pe ele numai vara, atunci când transpiram mult și când simțeam cum se lipește praful de mine și voiam să-l curăț temeinic, să rămână pielea cât mai curată. Pentru asta mi se părea mie exfoliantul util, pentru puterea de a curăța pielea cât mai bine. Cu trecerea anilor am văzut pe propria piele ceea ce credeam că e doar o teorie de marketing, anume că exfoliantul ajută la îndepărtarea celulelor moarte și la stimularea circulației sangvine. Practic am văzut că pielea mea arăta mai bine decât a unei prietene care era cu 4 ani mai mică decât mine, dar care nu era interesată de produse pentru îngrijirea corpului. Pielea mea avea un luciu frumos și arăta mai fresh, mai activă, mai plină de viață, pe când pielea ei avea aspect tern. Mi-a rămas în minte acel moment, pentru că știu că atunci mi-am promis că o să-mi îngrijesc mereu corpul (așa cum îmi îngrijesc și mintea & sufletul) și o să previn pe cât de mult posibil ca pielea mea să arate neîngrijită.

Mark Coffee Citrus Face & Body a apărut în viața mea întâmplător, la fel ca multe alte produse. Din dorința mea de a testa cât mai multe produse, știind că doar astfel pot vedea care sunt ideale pentru corpul meu, mi-am cumpărat acest exfoliant. Cam pe atunci începuse zarva cu exfoliantele pe bază de cafea în România și cred că acest trend a avut ceva de-a face cu decizia mea, de a mă orienta către un produs de la brand-ul Mark (majoritatea produselor acestui brand sunt pe bază de cafea).

exfoliant Mark Coffee Citrus Face & Body

exfoliant Mark Coffee Citrus Face & Body review

Am fost încântată de când a sosit coletul, chiar dacă eram abia în stadiul în care îl descopeream. Mark Coffee Citrus Face & Body e un fel de zaț de cafea amestecat cu bucățele mici mici de coajă de portocală (așa pare, sper să nu mă înșel), combinație la care sunt adăugate niște vitamine și niște uleiuri benefice pentru îngrijirea corpului, printre care amintesc uleiul de migdale, uleiul de nucă de cocos și vitamina E. După multe utilizări ale produsului am observat două avantaje clare: 1. exfolierea e serioasă/eficientă, acel zaț de cafea sau orice ar fi el curățând foarte bine pielea de celulele moarte; 2. pielea rămâne hidratată/îngrijită datorită uleiurilor și vitaminelor din compoziția produsului. N-am avut până acum un exfoliant de corp care să-mi și îngrijească pielea în timpul exfolierii. E pentru prima oară când am un produs de acest fel și așa am ajuns practic să prind drag de el și să îl recomand acum, la aproximativ un an de când am început să-l folosesc.

Da, pe viitor plănuiesc să încerc și alte sortimente de exfoliant de la brand-ul Mark. Cele care mi-au atras atenția și pe care s-ar putea să le iau sunt Mark for Him After Gym și Mark Coffee Nougat. Aceste produse se găsesc pe site-ul brand-ului, markscrub.ro, dar și în magazinele DM din România. Eu primul l-am cumpărat online, iar pe al doilea l-am luat de la DM (ca să nu mai plătesc taxe de livrare :D). Chestia e însă că la DM nu sunt pe stoc toate sortimentele și exfoliantul se găsește doar în varianta normală de gramaj (200gr), nu și în varianta mini (30gr). Eu cred că pe viitor o să-mi comand de pe site mai multe sortimente în varianta mini, ca să testez mai multe și să îmi aleg aroma favorită dintre ele.

O chestie drăguță despre Mark e că acest brand nu testează produsele pe animale. Ca iubitoare de animale, pentru mine asta contează. Încă o informație prețioasă e faptul că produsele sunt naturale, fără conservanți sau alte substanțe sintetice adăugate.

exfoliant de corp si de fata Mark Coffee Citrus Face & Body

În calitate de beauty junkie, adică persoană pasionată de produse de îngrijire și înfrumusețare, declar că oricât de mult îndrăgesc exfoliantul de la Mark, care în prezent este pe primul loc în preferințele mele, cu timpul voi mai încerca și alte produse de la alte brand-uri. Îmi place să cumpăr produse cât mai diferite și să le compar între ele, iar din când în când revin la preferatele mele. Una dintre teoriile mele este că vremurile se schimbă, iar produsele trebuie să țină pasul cu schimbările, din acest motiv eu îmi doresc să descopăr și alte chestii. Cu Mark, de exemplu, am descoperit că un exfoliant poate să hidrateze/îngrijească pielea în același timp în care o curăță, chestie care îmi place foarte mult.

Ce am uitat eu să scriu mai sus și mi-am dat seama abia acum… e faptul că exfoliantul Mark Coffee Citrus Face & Body este dedicat nu doar corpului, ci și îngrijirii tenului, așa cum îi spune practic și numele. Dar personal îl folosesc doar pe corp, pentru că pentru ten am alt produs.

Tip: După exfolierea cu un produs pe bază de cafea eu spăl corpul și cu gel de duș, pentru a înlătura excesul de uleiuri din cafea. Dacă nu fac asta, am observat că acel exces de uleiuri rămâne pe prosop (toate prosoapele sunt albe, deci e ușor de observat excesul de uleiuri).

Dacă aveți întrebări, nu ezitați să mi le scrieți în secțiunea de comentarii. Totodată, dacă ați descoperit un exfoliant grozav, mi-l puteți recomanda și mie și îl voi avea în vedere pentru următoarele sesiuni de cumpărături 😀 .

Lots of hugs, my beautiful ones!

2 thoughts on “Exfoliază și hrănește pielea – Mark Coffee Citrus Face & Body

  1. l-am folosit si eu, dar varianta cu ciocolata. mi s-a parut super! pot spune ca e unul din cele mai interesante scruburi incercate vreodata. si imi place ca lasa pielea hidratata dupa folosire. iar mirosul…ahhhh… oare as putea sa gust un pic?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *