Când zic mască de față pentru noapte nu mă refer la faptul că Noaptea e vreo persoană și trebuie să-și aplice o mască de față (limba română e uneori mai încâlcită 😀 ), ci mă refer că-i concepută pentru a fi folosită în timpul nopții. Un produs pe care să-l aplicăm seara, iar dimineața să avem tenul precum fetele bogate din reviste. Ei, hai să ne trezim un pic și să ne concentrăm asupra review-ului (pare-mi-se că asta spune partea stângă a creierului către partea dreaptă, aia care cică ar fi responsabilă cu imaginația&creativitatea). Mi-am cumpărat Sephora Lotus Sleeping Mask la o sesiune de cumpărături atât de îndepărtată încât nici nu mai știu cât timp a trecut de atunci.
Sincer, încerc să-mi dau seama de ce am tot ocolit masca asta de față, de ce n-am folosit-o până acum. Adică mi-am cumpărat-o din proprie inițiativă, pe deasupra fiind și roz & simpatică, având practic toate calitățile necesare pentru a avea prioritate printre produsele de îngrijire. Cred că știu… Cred că știu de ce Sephora Lotus Sleeping Mask a stat atât de mult pe tușă. Seara, când sunt extenuată, n-am chef decât să mă pierd printre perne și să adorm eventual cu fața lipită de una dintre ele. Ori masca asta am avut impresia că, dacă e pentru uz nocturn, o să fiu nevoită să schimb fața de pernă a doua zi de dimieață, de parcă altă grijă n-aș avea și eu first thing in the morning. Cred că la asta m-am gândit tot timpul când am pus mâna pe masca asta, abandonând-o repede la loc în cutia cu produse (da, am multe, că ăsta mi-e viciul, să sparg banii pe cât mai multe produse, somebody help me!).
Aseară, însă, i-am ținut piept măștii de față pentru noapte. Sau ar fi mai corect să zic că i-am ținut față? Mi-am spălat tenul și l-am șters cu prosopul până m-am asigurat că e complet uscat, așa cum e indicat pe ambalajul măștii, după care am desfăcut recipientul. Nu știam la ce să mă aștept. Am verificat-o să văd cum miroase. Să-mi fie cu iertare, dar n-am simțit miros de lotus. De fapt, n-am știut cum să definesc acea aromă inițial. Totuși ok per total, nimic ciudat. Mai departe am luat puțin cu degetul din ea în încercarea de a o aplica pe față și a o distribui uniform, așa cum scrie pe cutiuță – “Aplicați seara un strat subțire și uniform pe pielea curățată și uscată. Lăsați produsul să acționeze toată noaptea. Dacă este necesar, spălați dimineața”.
Cu toată sinceritatea, deși am încercat până în prezent o mulțime de produse, de la masca asta de față pentru noapte nu știam deloc la ce să mă aștept. Sephora Lotus Sleeping Mask seamănă un pic cu mine, că nici de la mine nu știu oamenii la ce să se aștepte 😀 . Ei bine, am descoperit că produsul are consistență de jeleu, amintindu-mi de jeleurile ușor lichide/apoase pe care le cumpăram de la alimentară când eram mică.
Am întins o cantitate mică de mască pe ten, uniformizând cât de bine am putut. În timp ce o tot masam pe ten mă gândeam că poate am pus totuși cam mult produs, că tenul avea aspect ud și era un pic lipicios la atingere, iar eu nu-mi imaginam cum ar trebui să dorm ca să nu se ducă toată masca pe fața de pernă în secunda unu. Veste bună: masca de față s-a uscat pe ten în câteva minute (să fie două, să fie cinci… nici nu mai știu, că nu m-am uitat la ceas). S-a uscat și tenul a rămas ok, chiar înțelegeam de ce pe ambalaj scrie că se clătește tenul dimineața în caz de nevoie. Deși, între noi fie vorba, oricum ne spălăm pe față în fiecare dimineață.
Am dormit liniștită toată noaptea, fără să-mi mai fac griji pentru fața de pernă.
Ideea e destul de bună, dacă ne gândim bine. O astfel de mască de față, care să stea pe ten fix când suntem liniștite, calme, inofensive 😀 , cu fiecare centimetru pătrat al feței cât mai relaxat (adică în timp ce dormim) e chiar genială! Îmi imaginez că altfel intră în piele toate ingredientele benefice dacă nu suntem agitate, încordate și grăbite.
Desigur, nu m-am trezit cu tenul ca-n reviste, ci sunt tot eu cea pe care o știu deja. Și grumpy, că de la o vreme cam așa sunt dimineața. Dar în scurt timp am putut observa o îmbunătățire a nivelului de hidratare. Tenul meu e mai relaxat, mai hidratat, mai îngrijit. Ba chiar îngrijit corespunzător pentru frigul ăsta ce a venit peste noi. Știu, știu, e decembrie și e normal.
Per total mă declar mulțumită de această mască de față pentru noapte. Dar, sincer, n-aș cumpăra-o din nou.
Cert este și un alt lucru, anume că mi-a mai rămas o grămadă de produs în aparentul mic recipient în care vine Sephora Lotus Sleeping Mask. Nici nu știu pentru câte utilizări să zic că-mi mai ajunge în afară de cea din noaptea asta care tocmai s-a dus. Cred, să zic așa din ochi, că mai folosesc masca asta de față de vreo 3 ori. În condițiile astea cred că își merită banii. Nu pot să mă pronunț dacă e un produs minune, dar pot spune clar că e o experiență inedită. Acum, de fiecare dată când e vorba de măști de față, pot să spun că am folosit o mulțime de tipuri de astfel de produse. Cred că eu sunt într-o continuă competiție cu mine, adică varianta mea din viitor vreau să fie genul de fată care a încercat și folosit multe produse la viața ei, dintre care unele de-a dreptul revoluționare (hope so). Masca asta de față pentru noapte nu cred că e un produs revoluționar, dar cu sigurață e o experiență inedită pentru adeptele îngrijirii tenului 😀 .
mmm…nu stiu ce sa zic. nu am folosit pana acum asa ceva. dar sincer, cred ca ar merge bine pentru mine, ca mastile normale uit sa le aplic. am un teanc, minim 10, si ciuciu, in fiecare seara zic ca maine. asta macar o pui si te speli dimineata. e mai simplu asa! pana nu incerc, totusi…
Da, uite ca din punctul asta de vedere nu m-am gandit, ca o astfel de masca e utila pentru persoanele cu program foarte incarcat, care n-au timp/chef/energie sa aplice mastile clasice. Buna observatie ai facut :D.