Review: IDC Color Love Flush – paletă cu 5 nuanțe de blush

Cum să pun asta în cuvinte fără să sune ciudat? Să vedem… Care e părerea mea generală despre fardurile de obraz? Aș putea să renunț pentru tot restul vieții la farduri de pleoape, la eyeliner, la mascara, la o mulțime de alte produse pentru machiaj, dar de blush nu mă văd despărțindu-mă. Fie că e o nuanță dulce de piersicuță, fie un roz de genul Barbie, fie chiar și o nuanță neutră de maro… blush-ul este unul dintre produsele mele favorite când vine vorba de machiaj. De regulă machiajul meu de zi cu zi este format din fond de ten, pudră pentru fixare, blush și lipgloss. Cred că blush-ul e cel care mă ajută cel mai mult să fiu drăguță 😀 , colorându-mi obrăjorii în nuanțe frumoase. Și nici măcar nu am o nuanță preferată, ci le aleg mai degrabă în funcție de anotimp, cât și de culoarea părului (că am tot schimbat-o). Paleta de blush-uri despre care îmi doresc să scriu astăzi se numește IDC Color Love Flush și e atât de specială încât o folosesc deja de aproape 3 ani. Știu, e un pic cam mult, având în vedere că blush-urile au de regulă termen de valabilitate doar doi ani (24 de luni de la deschidere), însă în curând plănuiesc să achiziționez un nou blush. Acesta e și motivul pentru care scriu review-ul acesta, ca să îl am aici pe blog, în arhivă, să nu uit vreodată cât de grozavă a fost paleta asta de blush-uri și, cine știe, poate chiar să o cumpăr din nou cândva pe viitor.

IDC Color Love Flush paleta cu 5 nuante de blush IDC Institute Color Heart review

Întâmplător. Așa am descoperit paleta cu 5 nuanțe de blush IDC Color Love Flush. Îmi comandam ceva de pe site-ul Elefant.ro (probabil cărți, pentru că au adesea oferte bune la cărți) și din curiozitate am ajuns să văd și paleta cu blush-uri. Cred că am dat click pe ea pentru că era drăguță și am sfârșit prin a o adăuga în coșul de cumpărături. În apărarea mea, costa destul de puțin, deci în eventualitatea în care nu-mi plăcea măcar n-aș fi pierdut prea mult, cam cât o carte dacă e să calculăm în tipul de produse pe care le iau frecvent de pe site-ul menționat.

După ce am primit coletul și am descoperit paleta IDC Color Love Flush cu 5 nuanțe de blush, evident am încercat toate inimioarele și m-am bucurat că fiecare dintre cele cinci este ușor de folosit în viața de zi cu zi, inclusiv rozul acela mai puternic, pentru că e totuși ok dacă e folosit în cantitate mică.

IDC Color Love Flush paleta cu 5 nuante de blush IDC Institute Color Heart

IDC Color Love Flush paleta cu 5 nuante de blush

Acum, ca să vă prezint paleta mai bine, dincolo de faptul că ați văzut deja din fotografii că fiecare blush este în formă de inimioară, am să vă fac cunoștință cu nuanțele. Le voi scrie în ordinea în care apar ele în paletă, de la stânga la dreapta, menționând câteva detalii la fiecare în parte, astfel încât să vă faceți cât de cât o idee în privința lor.

• Love Hangover. Este o nuanță neutră de roz, slab pigmentată, ideală pentru machiajul de zi din anotimpurile mai reci.

• Baby Love. O nuanță mai frumoasă de blush piersicuță n-am descoperit până acum. Este exact piersicuță dulce, nuanță cu subton cald, perfectă pentru acei bujori în obrăjori pe care îi au de regulă adolescentele. Se vede că e nuanța mea favorită din toată paleta, pentru că e singura folosită atât de mult încât am ajuns la metalul de la bază. Și cred că e și cea mai pigmentată dintre toate. De regulă îmi plac blush-urile în nuanțe dulci, iubibile, iar Baby Love clar se încadrează în descrierea asta.

• I will always love you. Este singura nuanță de maro din paleta IDC Color Love Flush și, deși în mod normal îmi plac nuanțele de pământ pentru machiaj, de data asta nu ne-am nimerit pe aceeași lungime de undă. E o nuanță rece sau chiar neutră, o nuanță potrivită mai degrabă pentru countouring, cu mențiunea că nu e totuși suficient de pigmentată pentru asta. Cred că am folosit-o doar de două ori. M-a atras cel mai puțin din toată paleta.

• How deep is your love? Singura nuanță sidefată dintre cele 5 aflate în paletă. Este o versiune de piersicuță, dar mai deschisă, mai slab pigmentată și evident sclipicioasă. Dar e o strălucire finuță, un blush care are capacitatea de a conferi naturalețe fără să pară că am depus cine știe ce efort. Vara consider că e anotimpul ideal pentru nuanța asta (și în general pentru multe alte nuanțe sclipicioase). Dacă era mai pigmentată poate o foloseam mai des, dar e un pic cam prea naturală pentru gusturile mele în materie de machiaj 😀 .

• Justify my love. Rozul consacrat de Barbie are acum și un nume, unul care justifică dragostea 😉 . Pare o culoare puternică, dar în funcție de cantitatea aplicată poate fi atât cuminte, cât și îndrăzneață. Deși îmi place rozul de fel, n-am simțit că subtonul rece al acestei nuanțe din paletă îmi avantajează tenul, astfel că nu prea am folosit-o. Dar, fără niciun dubiu, e o nuanță extrem de frumoasă.

Și ce review de produs este acela fără un swatch mic acolo? Nu se poate, știu, așa că vin și cu două poze în care vă arăt aproximativ cum sunt cele 5 nuanțe de blush din paleta IDC Color Love Flush. Spun “aproximativ” pentru că așa arată ele pe pielea mea, dar pot arăta un pic diferit la fiecare dintre voi, în funcție de cât de deschisă sau închisă la culoarea este pielea voastră, cât și de subtonul ei (cald, rece sau neutru).

IDC Color Love Flush paleta cu 5 nuante de blush IDC Institute Color Heart swatch

IDC Color Love Flush paleta cu 5 nuante de blush swatch IDC Institute Color Heart

Menționez că pentru fotografie am folosit și bază de machiaj pe antebraț, astfel încât blush-urile să se vadă mai bine, pentru a vă putea face o idee despre ele. Însă aplicate peste fond de ten și pudră, aceste 5 nuanțe de blush sunt mai puțin pigmentate, mai naturale. De regulă, atunci când aveți un produs slab pigmentat, pentru a obține o nuanță mai intensă puteți folosi pe ten un spray de fixare înainte de aplicarea blush-ului sau pulverizând spray-ul direct pe pensula de blush. Personal n-am simțit nevoia să intensific pe ten nuanțele de blush din paleta IDC Color Love Flush. Când am vrut un aspect mai natural, am trecut o singură dată pensula prin paletă, iar când am vrut un machiaj mai încărcat, care să persiste ok timp de mai multe ore, am aplicat de vreo 3-4 ori cu pensula pe pomeți.

Dincolo de frumoasele nuanțe pe care le-am tot discutat până acum, se cade să atrag atenția și asupra unui alt detaliu, anume rezistența. Pe ambalajul acestei palete cu 5 farduri de obraz scrie “Long Lasting 16-hour Blush”. Eh, n-aș zice că e chiar atât de persistent. Chiar nu. Iar eu folosesc bază de machiaj și adesea și spray de fixare, dar tot nu pot spune că acest blush ține până la 16 ore după aplicare. Sorry, can’t lie. Rezistă ok pe parcursul unei zile de muncă, adică vreo 8 ore, dar doar în condițiile în care am folosit un spray de fixare a machiajului. În alte circumstanțe rezistă chiar mai puțin de atât. Desigur, poate fi constrâns în a fi mai persistent, dar doar la evenimente unde putem aplica mai multe straturi, deci culorile devenind mai intense, astfel că se mai estompează cu trecerea orelor însă tot mai rămâne ceva acolo.

În ceea ce privește cantitatea, fiecare inimioară are 2g, deci întreaga paletă are 10g de blush. Sunt multe blush-uri care au doar 3-6g, deci cumva paleta asta e pentru drum lung. Nu e de mirare că eu o folosesc deja de atâta timp și încă mai e destul blush în ea, blush pe care nu-l voi mai folosi în curând, fiind conștientă de faptul că trebuie schimbată (aruncată) paleta. Practic produsele nu trebuie aruncate atunci când se termină, ci atunci când expiră, conform informațiilor de pe ambalaj. Uneori, dacă știm că avem un produs de prea mult timp, nici nu mai e nevoie să verificăm termenul de valabilitate, ci e suficient să ne luăm rămas bun de la el și să achiziționăm altul. Facem asta pentru că e importantă sănătatea tenului nostru.

Prețul, un alt aspect important de menționat și pe care sunt sigură că vreți să-l aflați, este în prezent 37,90 lei – dar adesea produsul se găsește la reducere cu vreo 20 de lei pe Elefant.ro. Dacă e să-l căutați acolo, vedeți că nu-l găsiți după numele aflat pe ambalaj, adică IDC Color Love Flush, ci cu titlul “Trusă farduri de obraz Color Heart”. Am aflat ulterior și de ce… Pentru că IDC Institute (cu ramura IDC Color) este un brand care face dupes ale unor produse scumpe, Love Flush fiind o paletă cu blush-uri de la Too Faced (una pe care îmi doresc mult să o încerc pe viitor, ca să văd de la ce a pornit varianta asta mai ieftină pe care o am eu și despre care multă vreme n-am știut că e un dupe accesibil al unei palete scumpe).

Per total, paleta de blush-uri IDC Color Love Flush este grozavă și are și un preț destul de mic, mai ales dacă o prindeți la reducere. Un avantaj major al ei este că nuanțele sunt diferite între ele ca ton și subton, astfel că fiecare persoană își poate găsi în paletă cel puțin o nuanță care să îi vină bine.

Și ar mai fi o chestie de știut despre paleta aceasta, anume că nu se găsește mereu pe site, deci dacă nu dați de ea acum, mai așteptați o vreme și apoi căutați-o din nou. Știu asta pentru că am vrut să o cumpăr pentru a o face cadou unei prietene, dar fix atunci dispăruse de pe site. Deci nu mai apărea deloc, să fi fost scris stoc indisponibil sau ceva similar, ci efectiv nu mai exista pe site. Dar la câteva săptămâni după aceea am dat iar de ea, ceea ce m-a bucurat, asta însemnând că apare din când în când, deci sunt șanse să o găsiți la un moment dat în eventualitatea în care acum, când citiți acest review, să zicem că n-ar mai fi pe site. Cu un pic de răbdare se rezolvă situația 😀 .

O să vă arăt curând și blush-urile pe care am pus ochii în perioada asta, că tot plănuiesc eu să schimb paleta. Deci ne auzim curând.

Lots of hugs, my beautiful ones!

3 thoughts on “Review: IDC Color Love Flush – paletă cu 5 nuanțe de blush

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *