Cum este odorizantul auto Vent Clip Yankee Candle

Am mai scris eu în trecut despre odorizantele pentru mașină de la Yankee Candle, dar atunci era vorba de alt tip (vent stick, găsiți aici materialul). Astăzi vreau să notez câteva impresii + informații cât de cât generale despre al doilea tip de odorizant auto pe care îl încerc de la brand-ul menționat, mai exact odorizantul auto Vent Clip Yankee Candle.

odorizantul auto Vent Clip Yankee Candle review

odorizantul auto Vent Clip Yankee Candle

odorizante auto Yankee Candle - Vent Clip Car Jar Vent Stick

Înainte de toate, profit de ocazie să mai spun încă o dată cât de pasionată sunt eu de brand-ul american Yankee Candle. Ceea ce nu am scris până acum pe blog este o scurtă istorie a poveștii de succes a ceea ce astăzi este cel mai cunoscut nume la nivel mondial în industria lumânărilor parfumate. Mike Kittredge, pe vremea când aveam 16 ani și era prea sărac pentru a-i cumpăra mamei lui cu ocazia Crăciunului o lumânare parfumată, a decis să facă singur una, topind ceară și creioane cerate. Ideea lui a fost apreciată de o vecină care i-a propus să-i facă și ei una, oferindu-se să plătească. Cu timpul Mike a fondat compania Yankee Candle, devenită compania preferată a americanilor pe segmentul de lumânări parfumate premium. Compania și-a mărit treptat gama de produse, fabricând și odorizante auto, odorizante pentru încăperi (altele decât lumânări) și accesorii pentru lumânări.

Iată, așadar, cum am ajuns și eu să descopăr odorizantele auto Yankee Candle. Inițial cumpăram doar lumânări parfumate de la ei, însă când am aflat și de odorizantele pentru mașină… hop și eu cu o comandă de 3 bucăți, câte una din fiecare tip (vent stick, vent clip și car jar) 😀 .

Primul lucru pe care îl pot scrie despre odorizantul auto Vent Clip Yankee Candle e că am citit eticheta lui înainte să-l desfac și bine am făcut, altfel cine știe ce nebunie făceam (că sunt bună la stricat lucruri). Pe etichetă este menționat faptul că aroma odorizantului se consumă treptat, pe măsură ce aerul din ventilație trece prin orificiile cu care e prevăzut produsul. Astfel, dacă îl montez și am impresia că nu e un boom de parfum cum se întâmplă cu alte tipuri de odorizante, să nu fac vreo prostie și să-l perforez (exact așa scrie, “do not puncture clear film which controls fragrance release“).

odorizant pentru masina Vent Clip Yankee Candle Soft Blanket

odorizant pentru masina Vent Clip Yankee Candle pareri

Se poate spune că e cumva un mic dezavantaj în ce privește acest odorizant pentru mașină, anume că parfumul este eliberat numai atunci când funcționează zona de ventilație pe care e montat. Deci dacă setați de obicei ventilația pe mijloc, atunci îl plasați acolo. Dacă însă țineți închisă ventilația de pe mijloc și o folosiți doar pe cea laterală, plasați-o pe grilajul uneia din zonele laterale ale ventilației.

Un avantaj în ce privește odorizantul auto Vent Clip Yankee Candle este faptul că e disponibil în multe multe variante de arome, de la cele obișnuite precum “Cherry” și “New Car”, până la unele inedite, așa cum sunt “Soft Blanket”, “Vanilla Cupcake” și “Seaside Woods”. În mod deja evident, pentru că l-ați văzut în pozele din acest material, eu am ales Soft Blanket 😀 . Îmi plac aromele neutre, cât de cât simple, relativ spre segmentul fresh, iar Soft Blanket părea să fie una dintre ele după nume. N-am greșit, chiar e o aromă curată și liniștitoare. N-aș putea, spre exemplu, să îmi iau vreodată odorizant de mașină cu vanilie sau cocos, pentru că sunt dulci și nu mă reprezintă :D. Fiecare cu gusturile lui, păi nu? Doar pentru că mie nu-mi plac aromele dulci, nu înseamnă că ele sunt de dat la o parte, ci doar că se potrivesc altor persoane.

odorizant pentru masina Vent Clip Yankee Candle

odorizant pentru masina Vent Clip Yankee Candle review

Odorizantul auto Vent Clip Yankee Candle se montează foarte ușor pe grila de ventilație. După ce l-am scos din ambalajul de carton, am îndepărtat folia (sigiliul) conform instrucțiunilor, iar apoi am plasat odorizantul pe grila de ventilație.

În prima zi n-am mers mult cu mașina încât să simt suficient aroma, iar apoi am lăsat-o vreo 3 zile la bloc și mă așteptam să mă lovească parfumul când mă urc în ea (așa cum se întâmplă cu alte odorizante, care parfumează mult în primele câteva zile de la scoaterea din țiplă). Spre bucuria mea, am putut să mă urc în mașină liniștită. Știți ce menționam mai sus? Că aroma e eliberată numai prin procesul de ventilație cu care e prevăzută mașinia, când aerul trece prin orificiile odorizantului. Ei bine, ăsta-i un avantaj, pentru că ori de câte ori mașina nu e folosită (că stă în parcare două zile sau că suntem plecați o săptămână în vacanță) aroma nu continuă să se elibereze din odorizant și, prin urmare, nici nu se consumă repede și nici nu inundă aerul din mașină încât să fie greu de respirat.

odorizant pentru masina Vent Clip Yankee Candle Soft Blanket review

odorizant pentru masina Vent Clip Yankee Candle Soft Blanket pareri

Un alt detaliu de menționat ar fi faptul că nivelul parfumului eliberat în aerul din mașină are legătură cu volumul și viteza aerului care trece prin ventilație. Indiferent dacă e aer cald sau rece, cu cât trece mai repede și cu cât e ținut pornit mai mult timp, cu atât se eliberează mai mult parfum. Eu țin ventilația la minim ca viteză, pentru că nu-mi place sunetul de aer dat la maxim. Excepție vara, când n-am încotro și trebuie să dau aerul condiționat la maxim ca să pot să mă urc în mașină, să nu mă lipesc de scaune ?. Ei bine, pentru că țin ventilația la minim în perioada asta (ianuarie, cu 10-12 grade afară), odorizantul auto Vent Clip Yankee Candle eliberează destul de puțină aromă. Din acest motiv mărunt… simt că genul acesta de odorizant nu e perfect pentru mine. Prietenul meu, care nu prea mai vrea odorizant în mașină, e ok cu produsul, că aroma e barely-there. Dar eu aș vrea o idee mai mult parfum fără să fiu nevoită să îmi schimb obiceiul de a ține ventilația setată la minim. Sunt un client dificil, mi s-a mai spus :)).

Acum abia aștept să încerc și al treilea tip de odorizant auto de la Yankee Candle. O să revin cu impresii și despre el (car jar), iar apoi poate fac chiar o comparație între ele, să vedem care sunt chestiile comune cât și diferențele. Prețul în prezent e însă la fel pentru toate cele 3 tipuri de odorizante (vent stick, vent clip, car jar), adică 28 de lei pe site-ul Notino.ro, acolo de unde eu mi le-am luat și de unde cumpăr multe alte produse.

Dacă vreți să vedeți și alte articole în care am menționat diverse produse de la Yankee Candle, le găsiți aici pe toate. ?

Lots of hugs, my beautiful ones!

2 thoughts on “Cum este odorizantul auto Vent Clip Yankee Candle

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *