Primele mele tarte Yankee Candle ♥ super achiziție

Într-o seară banală de ianuarie, în vreme ce derulam feed-ul de la facebook am dat de un concurs de pe pagina Aoro. Era un concurs cu niște lumânări parfumate, numai bune de folosit la meditație și la yoga (de care m-am apucat de curând), așa că mi-a surâs ideea de a-mi încerca norocul și am urmat pașii pentru a mă înscrie, inclusiv distribuirea concursului pe profilul personal. N-am câștigat, ca să elucidăm misterul. Dar la imaginea de concurs pe care am distribuit-o am primit comentarii de la două persoane, chiar atunci, în seara/noaptea cu pricina. Ambele lăudau brand-ul de lumânări parfumate ce apărea în fotografia de concurs și s-a încins acolo o discuție destul de frumoasă, o discuție prin care Emma Ghiță și Simona Ene m-au corupt să-mi comand niște tarte Yankee Candle.

tarte Yankee Candle

Tarte Yankee Candle? Tarte? Eu până în seara respectivă credeam că tartele sunt numai de mâncat 😀 , însă am descoperit că există și tarte parfumate cu uleiuri esențiale. Sunt practic niște bucăți de ceară cu o concentrație mare de uleiuri esențiale, presate la rece în formă de tarte și ambalate în țiple transparente. M-am uitat la o grămadă de materiale pe net despre ele, inclusiv la filmulețe de zeci de minute pe YouTube, descoperind că denumirea acestor bucăți de ceară a fost dată pentru prima oară chiar de cei de la Yankee Candle, ei realizând aceste produse sub forma unor tarte mici. Denumirea a ajuns să fie folosită și de alte brand-uri chiar dacă produsele lor au alte forme de prezentare.

Ce se face cu aceste tarte Yankee Candle și de ce le laudă lumea? Sunt bucăți de ceară cu uleiuri esențiale, acestea fiind concepute pentru a fi arse în suporturile în care ardem de obicei uleiurile. Practic cred că toate lumânările parfumate conțin astfel de uleiuri, însă tartele au cea mai mare concentrație, drept pentru care acestea sunt niște minuni mici care pot parfuma întreaga casă. Și o parfumează cu adevărat. Azi am primit coletul, le-am fotografiat repede și apoi am pus o bucățică dintr-una în suportul pentru ars.

tarte Yankee Candle review

tarte Yankee Candle eticheta spate

Există extrem de multe arome! Mi-a fost greu să-mi aleg doar câteva. Costă 9 lei una pe site-ul Aoro.ro, iar azi m-am mai uitat pe câteva site-uri și am văzut că pe YankeeLand.ro este o ofertă la tarte (3+1 gratis). Asta e, n-am avut răbdare în noaptea cu pricina să caut produsul pe mai multe site-uri, așa că le-am luat de pe Aoro și le-am plătit pe toate cele 4 pe care mi le-am ales.

De ce am comandat 4? Doar nu era să comand una singură, de 9 lei, iar transportul să mă coste mai mult decât comanda în sine. No, sir! Am ales 4, să fie oarecum sumă rotundă (cu tot cu transport am dat 51 de lei).

Ce arome de tarte Yankee Candle am ales?
– Turquoise Sky (cu gândul la toate plajele pe care le-am descoperit până acum)
– Black Cherry (denumirea sună a aromă pe care aș alege-o și dintr-o mie)
– Midsummer’s Night (aroma asta e romantică și misterioasă 😀 și a fost menționată și de Simona)
– Vanilla Cupcake (pe asta a lăudat-o Emma)

tarte Yankee Candle Turquoise Sky

tarte Yankee Candle Black Cherry

tarte Yankee Candle Midsummers Night

tarte Yankee Candle Vanilla Cupcake

Toate aceste tarte Yankee Candle miros demențial de bine! Prima pe care am pus-o la treabă a fost cea albastră, Turquoise Sky. Nu mă lămurisem 100% cum se procedează cu un astfel de produs, așa că am mai dat un search pe YouTube înainte de a face vreo prostie. Am văzut că nu e nevoie să ard toată tarta, că e suficientă o bucățică din ea. Se pune exact bucățica respectivă în suport, fără apă sau altceva. Apoi trebuie aprinsă o lumânare în partea de jos pentru a se topi bucata de tartă și a împrăștia în cameră parfumul ei.

tarte Yankee Candle mod de utilizare foto1

tarte Yankee Candle mod de utilizare foto2

tarte Yankee Candle mod de utilizare foto3

tarte Yankee Candle mod de utilizare foto4

tarte Yankee Candle mod de utilizare foto5

Cum e tarta Turquoise Sky? Mi-nu-na-tă! Exact așa. N-am avut niciodată o lumânare parfumată, un odorizant de cameră cu bețe de bambus sau sub orice altă formă… care să miroasă atât de bine! Și e destul de puternic parfumul, așa că data viitoare o să pun o bucățică mult mai mică.

Singura chestie incomodă este că am stins lumânarea din suportul de ardere când am simțit că-i suficient parfum în cameră, dar mi-a mai rămas ceară în suportul de ardere și va trebui să ard aroma asta și mâine și abia apoi să încerc și alta din cele pe care le-am cumpărat. Chestia este că după ce mirosul se duce complet, ceara trebuie aruncată. Nu e ca la lumânări, practic nu e o ceară pe care o ardem și care să se consume. Este o ceară pe care o încălzim într-un suport pentru eliberarea aromei în cameră. Când rămâne fără miros o putem arunca (fie caldă, fie rece). Sau, dacă nu vreți să o aruncați, ceara aceasta fără miros poate fi reutilizată – o putem pune în lumânări pe care le avem deja prin casă și pe care le mai apridem din când în când.

Acum, că am intrat în dansul acesta al tartelor de ceară, mă gândesc chiar să-mi mai cumpăr un suport de ardere ^_^. Am văzut pe net că cei de la firma americană Yankee Candle produc și suporturi pentru arderea tartelor, însă sunt destul de scumpe pentru mine. Sau nu neapărat scumpe, dar nu îmi permit eu în perioada asta să dau în jur de 100 de lei pe un suport, însă pe viitor nu exclud o astfel de achiziție. Știu că banii se duc oricum, indiferent că ne cumpărăm suporturi pentru ars tarte parfumate sau că îi spargem pe altceva. Cred că din cauza asta sunt genul care nu prea are bani, că nu prea mă interesează, nu pun accent pe ei, viața mea nu se-nvârte în jurul lor. Mă folosesc de ei pentru diverse chestii, doar atât.

ioanaPRO linie delimitare fundita

Concluzii în privința tartelor de la The Yankee Candle Company? Merită banii! Sunt 100% sigură că îmi voi comanda și altele și voi încerca inclusiv și lumânările parfumate. Chiar dacă Emma și Simona mi-au spus că tartele sunt cele mai parfuate dintre toate, o să îmi iau totuși și câteva lumânări parfumate (pentru zilele în care vreau ca aromele să fie mai subtile). Mă bucur că m-au corupt să încerc aceste produse și totodată că am reușit să rup o bucată din ziua de azi pentru a scrie acest material.

Lots of hugs! ♥

4 thoughts on “Primele mele tarte Yankee Candle ♥ super achiziție

  1. mhm… nu stiu ce sa zic. eu am avut una… cred ca midsummer s night, dar parca zic ca nu am fost data pe spate… nu stiu de ce. sa mai incerc o data? parca m-as lasa corupta

    1. Eu zic sa mai incerci, eventual sa alegi o aroma mai light, mai de vacanta, fresh sau florala. “Midsummer’s Night” e destul de puternica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *