My precious: pensula L’Oréal Paris True Match Minerals

Niciodată nu m-am bucurat pentru o pensulă de machiaj așa cum mă bucur pentru pensula L’Oréal Paris True Match Minerals. Și nici nu credeam că o să vină vreodată ziua asta :)). Ceea ce vreau eu să spun e că n-am avut vreodată o pasiune pentru pensulele de machiaj, ba chiar cu greu m-am convins să trec de la aplicatoarele clasice de fard (burețeii aceia micuți la cele două capete ale unui băț din plastic) la pensule. Și ce mă mai văitam când am început să folosesc pensule, de parcă mă pedepsea cineva așa eram :D. În fond încercam doar să țin pasul cu trendurile, să respect și eu regulile de realizare a machiajului astfel încât să nu fiu la ani lumină distanță de fetele pe care le admir.

Da, cam așa am început eu să folosesc pensule pentru machiaj, detestându-le, dar considerându-le esențiale 😀 . Pe parcurs am început să le apreciez utilitatea și să mă bucur de ele, ba chiar să nu reușesc să-mi dau seama cum de mă descurcam înainte să mă machiez fără pensule. Eeeei… și cu toate astea, cu toate că am început să apreciez pensulele la adevărata lor valoare, niciodată până acum nu m-am bucurat de una în mod special. Până acum. Pentru că lucrurile s-au schimbat de când am pensula L’Oréal Paris True Match Minerals.

pensula L’Oréal Paris True Match Minerals foto1

pensula L’Oréal Paris True Match Minerals foto3

pensula L’Oréal Paris True Match Minerals foto4

Cum am ajuns să-mi cumpăr pensula L’Oréal Paris True Match Minerals?
O văzusem pe site-ul Notino de câteva ori, dar nu știam exact cum e în realitate, adică ce dimensiuni are. Îmi plăcea la ea faptul că are mânerul turcoaz (una dintre culorile mele preferate 😀 ). Ulterior am văzut-o la DM și am avut o reacție interesantă, descoperind că pensula este micuță și drăgălașă. Acela a fost momentul în care chiar mi-a intrat la suflet sau, cu alte cuvinte, mi s-a pus pata pe ea. Mi se părea totuși scumpicică pentru o pensulă pe care nu știam exact pentru ce produs să o folosesc în eventualitatea în care mi-o cumpăr. Așa au mai trecut câteva săptămâni, gândindu-mă la ea, și abia apoi am decis să mi-o iau, văzând că încă o am în minte după atâta timp.

De unde am cumpărat-o?
De la Notino.ro, în luna decembrie, când au avut niște reduceri la toată gama de produse de la L’Oréal. A fost de fapt un calendar cu reduceri, iar în fiecare zi erau prețurile reduse pentru un anumit brand. Am așteptat ziua dedicată brand-ului L’Oréal Paris, am verificat prețul pensulei și am decis că merită, mai ieftină de atât nu cred că aveam șanse să o găsesc în altă parte. De costul transportului nu se poate pune problema, că adesea mă combin la comandă cu o prietenă sau două, astfel încât să beneficiem de transport gratuit.

La ce folosesc noua pensulă de machiaj?
În principiu pensula L’Oréal Paris True Match Minerals este o pensulă kabuki de dimensiuni reduse, astfel încât să se potrivească la fix pentru recipientul cu fond de ten mineral și recipientul cu pudră minerală din gama True Match Minerals. Știam deja cum arată când mi-am comandat-o de pe net, deci am știut ce-mi iau. Inițial mă gândeam că o voi folosi pentru pudra compactă și chiar am folosit-o de câteva ori astfel. Însă după câteva utilizări mi-am dat seama că e totuși cam micuță pentru pudră compactă (sau doar m-am obișnuit eu cu pensulele clasice de pudră, mari și pufoase). Ulterior am început să o folosesc pentru contouring, mai exact pentru blending atunci când folosesc batonul de contouring cu nuanța închisă la culoare, cea pentru crearea umbrelor.

pensula L’Oréal Paris True Match Minerals si baton contouring Melkior Professional

Apoi m-am sucit din nou. Mi se părea prea moale pentru estomparea liniilor trasate cu batonul de contouring. Astfel, am decis să o folosesc pentru pudră compactă, așa cum se întâmplase în primele câteva zile după ce am cumpărat-o. Până la urmă s-a dovedit că e chiar ok decizia asta, cu mențiunea că o folosesc doar cu pudră cu acoperire mică sau medie, asta deoarece pensula L’Oréal Paris True Match Minerals este foarte densă (un kabuki mai mic) și există riscul să încarce tenul cu pudră. Trebuie folosită pudră mai ușurică, cu acoperire redusă sau cu textură cât mai puțin prăfoasă (și scuturată de eventualul exces de produs).

pensula L’Oréal Paris True Match Minerals si pudra compacta matifianta Avon True Color Flawless & brosa PINK EMPIRE

Per total… În ciuda faptului că sunt extrem de entuziasmată de pensula L’Oréal Paris True Match Minerals (chiar și după atâtea luni de când am achiziționat-o), n-aș zice totuși că e un produs esențial în trusa de machiaj. Eu o iubesc pentru că are mânerul turcoaz metalizat și pentru că e mică și drăgu, astfel că i-am găsit o întrebuințare, n-a avut încotro și a trebuit să se conformeze cu faptul că nu o folosesc pentru ce a fost ea concepută de fapt și de drept (adică pentru produsele minerale din gama True Match). Deci o văd ca fiind grozavă pentru mine, eu cea care am îndrăgit-o din prima clipă, însă ținând cont de faptul că nu sunt prea multe produse pentru care poate fi folosită… pentru alte persoane nu e tocmai o investiție care să merite. Adică pentru countouring cu produse tip baton nu e suficient de zdravănă, nu estompează excelent, iar pentru pudră nu e suficient de pufoasă, astfel că există riscul de a încărca tenul. Dar, cumva, în ciuda acestor aspecte, pe mine m-a cucerit ^_^.

Sunt sinceră cu voi pentru că vreau să știți la ce să vă așteptați de la un produs înainte de a-l cumpăra, fie că e vorba de pensula L’Oréal Paris True Match Minerals sau de orice alt produs despre care am scris până acum. Sper ca review-urile mele să vă fie utile.

pensula L’Oréal Paris True Match Minerals foto5

Totodată, dacă vă fac cu ochiul alte produse pe care le-am folosit în fotografiile din postarea acestea, ele sunt: baton dublu pentru contouring Melkior Professional (se găsește aici), pudră compactă matifiantă Avon True Color Flawless (se găsește aici) și broșă Johannes Vermeer de la Pink Empire (contul lor de insta este acesta).

Lots of hugs, my beautiful ones!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *