MAC Strobe Cream Peachlite – primul meu produs de la MAC

Dacă tot am deschis cutia discuțiilor/review-urilor despre produse MAC, m-am gândit să scriu câteva rânduri și despre primul meu produs de la acest brand, mai ales că n-a fost cea mai inspirată achiziție în ceea ce mă privește 😀 . Adică e mișto, dar nu pentru mine. La prima vedere MAC Strobe Cream Peachlite a fost chiar un produs fantastic, însă când am început să-l folosesc mi-am dat seama că nu e genul meu și mai ales nu se potrivea motivului pentru care am făcut achiziția. Ajungem, ajungem și acolo…

MAC Strobe Cream Peachlite

Ce este MAC Strobe Cream Peachlite?
Este o cremă pentru strobing cu irizații în nuanțe de piersicuță (există și alte variante, dar Peachlite mi-a plăcut mie cel mai mult). Cremele pentru strobing au fost concepute odată cu intrarea în trenduri a look-urilor naturale, dewy, luminoase, perioadă în care machiajul încărcat și ultra mat aproape că a trecut pe locul doi. Tenul care strălucește și are un aspect sănătos se poate obține și cu ajutorul produselor (oh, câte nu se pot obține astfel, nu-i așa? :D).

O cremă pentru strobing poate fi aplicată pe tot tenul (deasupra cremei de față sau sub fond de ten ori chiar amestecată cu fondul de ten), însă adesea se recomandă aplicarea ei doar pe acele zone ale feței pe care cade lumina (pomeți, colțul extern al sprâncenelor, arcul lui cupidon din zona buzelor și eventual vârful nasului), astfel încât să se obțină un joc natural de lumini și sclipiri fine pe chipul nostru.

Descrierea oficială a produsului, de pe site-ul MAC Cosmetics, este aceasta: “Un produs hidratant care elimină aspectul pielii lipsite de strălucire, îi conferă luminozitate cu ajutorul particulelor iridescente.”

Iar pe cutie apar informațiile următoare:

MAC Strobe Cream Peachlite informatii de pe cutie

MAC Strobe Cream Peachlite pareri

Cum am ajuns să-mi cumpăr MAC Strobe Cream Peachlite?
Deși știam lucrurile pe care le-am scris mai sus, anume că o cremă pentru strobing se folosește de regulă doar pe anumite zone ale feței, am sărit din reviw în review pe youtube și am găsit un material video al unei fete drăguțe care spunea că ea adoră crema pentru strobing de la MAC pentru că o face să radieze ori de câte ori nu are timp să se machieze. Îmi aduc aminte și acum că unul dintre exemplele pe care le-a oferit a fost faptul că MAC Strobe Cream este o cremă bună mai ales când plecăm noaptea cu avionul, nu avem chef să ne aranjăm, dar nici n-am vrea să ajungem la destinație nearanjate, așa că produsul de la MAC aplicat pe tot tenul reușește să ofere luminozitatea aceea naturală, frumoasă, cu efort minim.

Acela a fost momentul în care mi-au sclipit ochii și am început să-mi doresc produsul. Mă gândeam la toate zilele în care mă trezesc înainte să răsară soarele și cât de bună ar fi o cremă care să mă facă să radiez, să par și eu măcar normală :)), sau, în fine, să par trezită la o oră normală 😀 .

Într-o zi, când eram în mall cu alte planuri de achiziții, am trecut pe lângă magazinul MAC și mi-am amintit de MAC Strobe Cream. Am intrat în magazin doar cu gândul de a verifica/testa minunăția de produs lăudat pe youtube. Am verificat MAC Strobe Cream Peachlite (cu irizații în nuanțe de piersicuță), cât și celelalte variante de culori – Pinklite, Goldlite, Redlite și Silverlite. Pe toate le-am verificat pe mână, iar Peachlite era așa de pretty și părea naturală, având irizații foarte fine. Am decis astfel să o cumpăr, gândindu-mă la toate diminețile în care o să mă salveze. Chiar și acum, dacă o aplic pe mână, mi se pare o cremă fantastică pentru strobing. Arată foarte bine (puteți vedea în poza de mai jos, că are aspect de iluminator, dar irizațiile sunt foarte fine).

MAC Strobe Cream Peachlite swatch review

Ce părere am despre MAC Strobe Cream Peachlite?
Ca opinie obiectivă, ea este o cremă fantastică. Are textura hidratantă și totodată lejeră, aplicându-se ușor, iar irizațiile în nuanțe de piersicuță sunt pretty, ducându-mă cu gândul la perioada dulce a adolescenței.

Subiectiv, pe de altă parte, mi se pare că această cremă nu avantajează tenul mai matur și nici pe cel cu imperfecțiuni (oricât de mici ar fi). Dacă e folosită exclusiv pentru strobing, în punctele cheie ale feței, crema e ok. Dacă e folosită pe toată fața… mhm… not so much. E un pic cam prea sclipitoare pentru toată fața și nu prea poate fi folosită simplă, așa cum sugera acel video de pe youtube care m-a cucerit cu ideea că voi putea folosi crema aceasta în toate acele momente în care mă grăbesc și vreau totuși ca tenul meu să arate bine.

Părerea mea este că MAC Strobe Cream Peachlite e ok de amestecat cu crema hidratantă de față, pentru a folosi practic mai puțină cremă de strobing, astfel încât să reducem cantitatea de particule iridescente aplicate pe ten în cadrul unei utilizări. E ok totodată de amestecat și cu fond de ten, pentru un finish luminos/dewy. Dar, cum eu nu prea am timp de amestecat produse… crema mea de strobing de la MAC a ajuns să fie ocolită de multe ori de când o am. N-am folosit nici măcar un sfert din ea de când am achiziționat-o, motiv pentru care consider că nu e una dintre achizițiile înțelepte. Nu pentru mine, repet. Pentru că ea poate fi fantastică pentru alte persoane.

MAC Strobe Cream Peachlite review

MAC Strobe Cream Peachlite info

Un tub de MAC Strobe Cream are 50ml de produs și costă în prezent 161 de lei. Pentru mine a fost primul produs MAC achiziționat și, având în vedere că n-am cine știe ce salariu, îmi pare rău că nu mi s-a potrivit. Rămân totuși fană a brand-ului, în mare parte pentru că spray-ul de fixare a machiajului MAC Prep + Prime Fix+ este unul din produsele mele favorite (am ajuns la al treilea tub și numărătoarea continuă 😀 ).

Sfatul meu, în ceea ce privește produsul căruia i-am făcut review azi, este să îi dați o șansă dacă sunteți pasionate pe partea de machiaj de tot ceea ce ține de iluminare. Și recomand să mergeți într-un magazin fizic și să testați toate cele 5 nuanțe disponibile, preferabil direct pe ten, astfel încât să vă faceți o părere cât mai clară asupra celei care vi se potrivește cel mai bine. Sincer, nu-mi vine să-mi iau de tot gândul de la Strobe Cream, până și eu aș merge să testez direct pe ten alte nuanțe. Cred că ocazia aceasta de a testa este importantă, cu atât mai mult dacă testăm produsul de machiaj direct pe zona pe care urmează să fie folosit.

Lots of hugs, my beautiful ones!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *