Cum să desprinzi o rezervă de fard dintr-o cutie individuală

În urmă cu aproximativ două luni am ajuns la concluzia că e incomod să țin fardurile în cutiuțele lor individuale, cu atât mai mult cu cât plănuiesc să cumpăr mai multe nuanțe (colecțiile noi de la Melkior sunt grozave!). M-am gândit apoi că ar trebui să-mi cumpăr o paletă magnetică și să-mi pun în ea toate viitoarele farduri (pe care, evident, să le cumpăr sub formă de rezerve de fard, speciale pentru paleta magnetică).

Dar de ce să nu pun în paleta magnetică și fardurile pe care le am deja? Păi nu? De ce să mă chinui în continuare să țin o grămadă de cutiuțe individuale și să deschid de fiecare dată vreo 4 sau 5 când vreau să realizez un machiaj ca la carte? Teoretic ar fi trebuit să fie ușor să scot discurile de fard din cutiile individuale și să le mut în paleta magnetică, astfel încât să-mi organizez în paletă toate fardurile, once and for all.

Cum să desprind o rezervă de fard dintr-o cutie individuală? Teoretic părea a fi o chestie simplă, așa cum am zis și mai sus. Dacă reușeam să ridic discul metalic cu ceva ascuțit, acesta trebuia să se dezlipească din cutia individuală și gata. Am încercat cu un cutter, însă rezultatul a fost dezastruos. Am scris aici despre cum am distrus un fard și cum am reușit apoi să-l repar. Am încercat apoi cu un uscător de păr, însă n-am reușit mare lucru nici așa. Articolul de azi îl scriu pentru a vă ajuta să nu treceți prin toate etapele ne-funcționale prin care am trecut eu, ci să vă folosiți doar de soluția care într-adevăr funcționează.

Eu am avut farduri în cutii individuale de la Melkior. E un brand profesional, drept pentru care produsele lor sunt realizate foarte bine, inclusiv ambalajul fiind de calitate. Practic puteți ține un fard Melkior în geantă fără să vă faceți griji că se va desprinde rezerva de fard din cutiuță. Așadar, o întrebare mai potrivită ar fi: Cum să desprind o rezervă de fard dintr-o cutie individuală de calitate?

Am găsit o metodă care funcționează la sigur și care nu va strica fardurile. Iată pașii pe care trebuie să îi urmați dacă vreți să dezlipiți pastila de fard dintr-o cutie individuală din plastic:

1. încălziți o placă de păr la temperatură cât mai mare (eu am dat-o la 200)

2. puneți cutia de plastic pe una din plăcile încinse, cu fața fardului în sus ( vezi foto mai jos)
Practic trebuie să se încălzească foarte bine zona de sub fard, acolo unde este lipiciul. Țineți cutia de plastic pe placă fără griji până când începe să dea semne că se înmoaie/topește plasticul, astfel încât să puteți trage puțin de cutiuță pentru a scoate discul metalic de fard fără a-l deteriora.
Atenție! Dacă aveți farduri Melkior, precum cele pe care le-am desfăcut eu, trebuie să îndepărtați oglinda înainte de a pune cutia pe placă.

Cum sa desprinzi o rezerva de fard dintr-o cutie individuala foto1

Cum sa desprinzi o rezerva de fard dintr-o cutie individuala foto2

Cum sa desprinzi o rezerva de fard dintr-o cutie individuala foto3

3. scoateți discul metalic cu fard din cutia de plastic
Aici trebuie să aveți grijă să nu vă ardeți la degete, discul metalic fiind destul de bine încălzit.

Cam aceștia sunt toți pașii, deci nu e mare inginerie. Eu am desfăcut 5 farduri cu metoda aceasta și a mers perfect 😀 .

Cum sa desprinzi o rezerva de fard dintr-o cutie individuala foto4 farduri Melkior

Bonus!
Am dezlipit apoi și etichetele cu denumirile fardurilor de pe spatele cutiuțelor, lipindu-le apoi pe partea din spate a discurilor de fard. Dacă vreți și voi să le dezlipiți cât mai ușor, puteți face asta tot cu ajutorul plăcii de îndreptat părul. Puneți cutia cu abțibildul direct pe placă, astfel încât să se încălzească puțin și să poată fi desprins ușor. Trebuie să aveți grijă să nu țineți abțibildul prea mult pe placă pentru că riscați să se topească.

Cum sa desprinzi o rezerva de fard dintr-o cutie individuala foto5

Așa arată fardurile mele acum, organizate în paleta magnetică medie de la Melkior Professional:

paleta magnetica Melkior Professional pentru 12 rezerve de farduri

Despre paleta magnetică am scris în articolul de aici.

Sper că articolul de azi v-a fost util, astfel încât să vă scutesc de experimente neplăcute precum cele pe care le-am bifat eu înainte de a descoperi metoda aceasta ușoară.

Lots of hugs, my ladies! ♥

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *