4 farduri și o mini ojă Melkior

4 farduri Melkior si o mini oja Melkior Saphir Matte

Înainte de a vă introduce în lumea magică a celor 5 produse pe care le-am cumpărat de la Melkior la penultima vizită în magazinul lor, dați-mi voie să mărturisesc că n-am uitat nici în ziua de azi care au fost primele produse Melkior cumpărate de mine. Îmi amintesc că ajunsesem într-unul din magazinele lor pentru a testa un ruj mat, asta fiind în urmă cu vreo 2 ani, însă n-am fost mulțumită de el pe motiv că usca prea mult buzele, dar… dar tot am plecat acasă cu două produse. Mi-am cumpărat atunci un pachet de șervețele demachiante și un tratament pentru unghii. Șervețelele nu m-au cucerit, însă tratamentul Nail Express Hardener îl folosesc și în prezent. Ceea ce înseamnă că îl îndrăgesc de vreo 2 ani.

Nu mă pot lăuda că trec prea des prin magazinele Melkior, însă a doua mea vizită la ei s-a soldat cu 5 victime, anume produsele din materialul de astăzi. Marina, o bloggeriță de care îmi e foarte drag, a scris de câteva ori despre diverse produse de la brand-ul Melkior, iar într-un final m-a corupt să încerc și eu fardurile și mini ojele 😀 . Astfel, după ce am citit câteva materiale de-ale ei, m-am dus într-un magazin cu gândul de a cheltui câțiva bani, de a încerca și eu alte produse de la brand-ul menționat.

Inițial plănuiam să-mi iau o paletă magnetică de 6 (goală, adică doar cutia) și să îmi aleg 4 farduri și un blush pe care să le “montez” în paletă. Dar fix cele 4 farduri pe care le-am vrut eu nu erau pe stoc în versiunea pentru paletă magnetică, ci doar ca mono eyeshadows (adică în cutiuțe separate, fiecare cu o mică oglindă). Acum, na, ce era să fac? După ce am stat 10 minute să-mi aleg 4 nuanțe doar nu era să le pun la loc și să plec dezamăgită. Le-am cumpărat ca farduri mono, ambalate separat (deși sunt mai scumpe astfel și ocupă mai mult spațiu în trusa de machiaj).

Cele 4 nuanțe pe care mi le-am ales, în ordinea în care apar și în imaginile de mai jos (inclusiv în poza cu swatch-uri), sunt următoarele:
1. Camee Rose (roz pal cu irizații puternice)
2. Frosted Purple (mov prună cu irizații mov)
3. Wild Cherry (roșu închis, însă cred că are și ceva roz prin el)
4. Festive Gold (alb-auriu)

fard Melkior Camee Rose

fard Melkior Frosted Purple

fard Melkior Wild Cherry

fard Melkior Festive Gold

swatch farduri Melkior Camee Rose Frosted Purple Wild Cherry Festive Gold

Trei dintre ele sunt cu irizații, chestie care m-a cucerit mai mult decât aș fi crezut. Sincer, aveam în gând să cumpăr unul singur cu irizații aurii (adică Festive Gold), însă după ce am testat mai multe nuanțe în magazin mi-am dat seama că vreau și rozul deschis și movul. Wild Cherry este singurul fard mat pe care l-am achiziționat (deocamdată).

Le-am folosit de câteva ori de când le-am cumpărat, iar preferatele mele sunt Wild Cherry (care pe pleoape e mai degrabă roz-roșiatic, which I love it!) și Frosted Purple.

Festive Gold nu e tocmai un fard de zi cu zi. Nu e nici măcar pentru orice seară. Are ceva aparte, însă e cu adevărat un fard foarte frumos. Ca să nu-l țin degeaba, îl cam folosesc în colțul intern al ochilor. Pe pleoape, însă, destul de rar.

Pe acestea 3, menționate mai sus, le recomand cu mare drag.

Camee Rose, pe de altă parte, consider că n-a fost o alegere tocmai inspirată. Este un fard extrem de pretențios. Combinația de roz pal cu irizații puternice este destul de bogată, ceea ce face combinarea acestui fard cu altele o misiune destul de complicată. În plus, mi se pare că încarcă destul de mult cam orice machiaj, având irizațiile cam în două nuanțe (roz și violet sau doar un roz puternic, can’t tell). L-am folosit doar de două ori și sunt mari șanse să nu mă mai ating de el. Așadar, dacă aveți vreun gând să achiziționați nuanța asta, fiți mai înțelepte decât mine și gândiți din timp variantele de combinații pe care le puteți face cu alte farduri în funcție de tipurile de machiaj care vă plac.

În ceea ce privește rezistența fardurilor Melkior, folosite ultima oară la o nuntă, eu am constatat că se cam amestecă puțin între ele. E drept, nu am folosit baza pentru fard în ziua respectivă, asta pentru că am vrut să știu exact care e rezistența fără produse care să ajute fixarea. Așadar, dacă plănuiți să achiziționați farduri Melkior pentru vreun machiaj ca la carte, recomand să cumpărați și o bază pentru fard.

Un detaliu simpatic în ceea ce privește fardurile Melkior este și modul de prezentare, anume cutiuța mată de culoare neagră, prevăzută cu oglindă sub fard. Acum, nu că m-aș folosi eu de acea oglindă micuță, dar e frumos când văd că brand-urile își dau silința nu doar să facă produsele de calitate, ci și să le ambaleze într-un mod cât mai simpatic.

recipient fard Melkior foto1

recipient fard Melkior foto2

recipient fard Melkior foto3

ioanaPRO linie delimitare fundita

În afară de cele 4 farduri mono, am mai cumpărat o mini ojă Melkior. Îmi plac versiunile mini în general, cumpăr astfel de oje și de la Sephora. Practic, le folosesc de vreo 10 ori, iar apoi mă plictisesc de ele. Dacă sunt sticluțe mini mă costă mai puțin și, totodată, nu mă doare sufletul când știu că nu le mai folosesc și apoi trebuie să le arunc. Uneori chiar apuc să le folosesc complet înainte de a le arunca.

O mini ojă Melkior costă 10 lei, ceea ce mi se pare un preț destul de bun. Eu am testat câteva nuanțe în magazin și până la urmă mi-am ales nuanța Saphir. Este un albastru închis mat. E suficient un singur strat și arată ca în pozele de mai jos, ceea ce înseamnă că formula este extrem de bună.

Melkior Professional oja mata Saphire

Melkior Professional oja mata Saphire unghii

Mi s-a părut o misiune grea să plec acasă doar cu 4 farduri și o singură ojă în format mini. Au atât de multe nuanțe frumoase încât luarea unei decizii este un pas complicat 😀 .

Dacă ar fi să aleg un singur produs despre care să spun că îmi place mai mult decât toate celelalte, aș alege fardul mat Wild Cherry.

Voi ați cumpărat produse Melkior până acum?

6 thoughts on “4 farduri și o mini ojă Melkior

  1. Oh nu cred că oja aceea arată atâââât de bine, nu cred! Acum tu mă cam corupi pe mine! Abia aștept să dau o fugă prin mall să-mi iau oja în nuanța aia superbă și fardul Frosted Purple, chiar dacă nu prea lucrez eu cu nuanțe atât de închise la nivelul ochiului meu, parcă sunt curioasă rău să văd cum arată!

    1. Așa, așa, ne corupem reciproc 😀 . Între timp am trecut iar pe la Melkior și mi-am mai luat o ojă, nuanța Purpur, pe care n-am folosit-o încă, dar în sticluță arată bine :)).

  2. Toate arata senzational, sa le folosesti cu drag. Poate pentru fardul Wild Cherry as avea retineri sa il folosesc, cred ca e nevoie de cineva experimentat sa faca o combinatie.

  3. Folosesc si eu produsele Melkior si uneori cred ca sunt mai bune decat MAC sau L’oreal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *