Mască de noapte pentru păr cu cocos de la Sephora (review)

În urmă cu aproximativ 3 luni am scris aici despre câteva produse de îngrijire pe care mi le-am cumpărat, iar printre respectivele se afla și simpatica mască de noapte pentru păr cu cocos de la Sephora. În primele câteva zile am primit mesaje de la 4 prietene care mă întrebau dacă am folosit-o și cum este. Adevărul este că a mea mască de noapte pentru păr cu cocos de la Sephora a avut o soartă similară cu a multor produse, anume că nu m-a văzut vreme de câteva săptămâni luni. Asta se-ntâmplă din cauză că sunt atrasă de foarte multe lucruri noi care apar pe piață, motiv pentru care ajung să cumpăr destul de multe și pe unele le testez destul de târziu de la data achiziției. De la această achiziție au trecut… 3 luni și ceva. Damn! Azi, însă, am decis să aleg masca de păr din plăsuța cu produse și să o încerc.

reviu mască de noapte pentru păr cu cocos de la Sephora foto1

Denumirea de pe ambalaj este SEPHORA Coconut hair sleeping mask – Nourishing & repairing. Nu mai știu exact cât a costat și am încercat să verific pe site-ul lor, dar am văzut că produsul este momentan indisponibil. Parcă 18 lei am dat pe ea. Este pentru o singură utilizare (are 30ml) și mi-a captat atenția prin faptul că este o mască de noapte pentru păr. N-am mai folosit până în prezent o mască de noapte pentru păr, așa că am decis să bifez experiența asta.

Masca de noapte pentru par cu cocos de la Sephora review foto2

Ambalajul este împărțit în două compartimente: cel de sus conține o cască pentru păr (hair cap), iar cel de jos este cu masca de tip tratament pe bază de cocos.

Pe verso sunt trecute informații privind modul de utilizare, tipurile de probleme ale părului pentru care se recomandă utilizarea acestei măști, precum și informații privind modul în care acționează. Toate sunt însă în franceză și engleză. Pentru mine detaliul acesta nu-i un impediment, însă pentru alte doamne și/sau domnișoare s-ar putea să fie. Eu știu că aceste două limbi străine sunt printre cele mai folosite, însă cred că ar fi important ca un produs să fie adaptat țării în care este comercializat și să aibă informații și în limba română (a se vedea legea nr. 296/2004 privind codul consumului, capitolul VI, art. 50).

Dar a mea mască de noapte pentru păr cu cocos de la Sephora mă interesează mai mult decât legislația în momentul de față 😀 . Mi se pare o minunăție de produs. Mă aștept să îmi placă și să o recumpăr. Dar înainte de a trage concluziile vreau să vă scriu câteva informații de pe ambalaj și modul de utilizare al acestui produs.

Produsul de tip tratament este îmbogățit cu extract de cocos de origine naturală și promite să hrănească părul uscat, să-l facă mai moale, să ajute în ceea ce privește o descurcare mai ușoară și să-l revitalizeze de la rădăcină până la vârf.

Mod de utilizare:
1. Înainte de culcare aplicăm masca-tratament pe toată lungimea părului uscat, insistând asupra vârfurilor.
2. Punem apoi casca de păr și lăsăm produsul să acționeze în timpul nopții.
3. Dimineața clătim bine părul și, dacă este necesar, îl și spălăm.

Masca de noapte pentru par cu cocos de la Sephora review foto3

Eu încă nu mi-am aplicat acest produs pe păr, însă o voi face în următoarele 5 minute, după ce termin de scris prima parte a articolului, iar apoi revin cu primele impresii. Cert este că mi-e un pic teamă de cât de strânsă va fi casca pentru păr și sunt curioasă dacă va sta locului până dimineață, astfel încât să nu murdăresc perna de mască de păr. Am aflat de pe ambalaj că această mască de noapte pentru păr cu cocos de la Sephora se aplică seara pe părul uscat și se ține pe tot parcursul nopții pentru ca podoaba noastră capilară să beneficieze pe deplin de proprietățile ei benefice.

“Waking up to hair that is softer, more flexible and visibly more beautiful without weighing it down.”

ioanaPRO linie delimitare fundita

Ha! Tocmai mi-am aplicat produsul! 😀
Am desfăcut prima oară casca pentru păr și am descoperit că e dintr-un material oarecum textil (sau hârtie moale), destul de ușor de purtat peste noapte, fără să mă deranjeze în timpul somnului. Și are design specific sortimentului pe care l-am ales, adică e cu nuci de cocos pe ea ^_^.

Masca de noapte pentru par cu cocos de la Sephora review foto4

Masca de noapte pentru par cu cocos de la Sephora review foto5

Apoi am desfăcut compartimentul cu masca-tratament pentru păr. Miroase extrem de bine, deși eu nu sunt o adeptă a aromei de cocos (am ales însă acest sortiment, din cele 4 disponibile, pentru că părea să fie cel mai potrivit pentru nevoile părului meu). Aroma nu e nici prea light, dar nici puternică. Iar textura e perfectă, astfel că temerile mele în ce privește murdărirea pernei au dispărut.

Produsul este precum o mască de păr mai densă și se absoarbe bine imediat ce este aplicat. Nu curge. Eu mi-am aplicat masca de păr în dormitor și nu mi-a curs pe parchet nici măcar o picătură. Am luat în palme câte puțin și am distribuit pe toată lungimea părului. Am părul decolorat, deci destul de uscat, astfel că masca de păr s-a “prins” foarte bine, după care am făcut un coc mic în vârful capului și mi-am pus apoi casca cu margine elastică. Now I’m waiting. În curând o să fiu în pat, iar mâine dimineață, după îndepărtarea produsului de pe păr, voi completa acest articol cu impresii “la cald”. 😉

ioanaPRO linie delimitare fundita

E dimineață și am revenit cu informații 😀 . Casca de păr a stat bine pe parcursul nopții. M-am trezit de câteva ori și am verificat ca nu cumva să se fi deplasat de pe cap, însă era la locul ei, fără probleme.

Am stat o jumătate de oră să mă trezesc cât de cât și apoi am clătit bine părul, așa cum prevăd instrucțiunile. Dar am simțit apoi că e nevoie și de șampon, așa că am spălat părul. Și chestia asta e trecută pe ambalaj, adică putem spăla părul dacă nu simțim că e suficientă doar clătirea cu apă din abundență. Apoi l-am uscat cu foehn-ul.

Care-i concluzia? Sunt mulțumită? Voi cumpăra din nou acest produs? Sunt mulțumită de faptul că observ ceva efecte ale produsului. Mă bucur totodată că în afară de această mască de noapte pentru păr cu cocos de la Sephora am mai cumpărat una cu unt de shea, astfel încât să îmi pot face o părere și despre alt sortiment al acestui produs și să le pot compara. Practic există 4 variante ale acestei măști (cocos, unt de shea, acai și trandafir), fiecare dintre ele adresându-se anumitor probleme ale părului. Nu știu exact dacă voi mai cumpăra masca de noapte cu cocos. Cred că 40% înclin către un răspuns pozitiv. Efecte există și mă bucur că am testat experiența, suficient încât să o recomand. Sunt o persoană curioasă și îmi place să încerc lucruri noi 😀 , considerând că ele ne ajută uneori să ieșim din carapacea noastră, să vedem că există și alte variante de a face ceva (de exemplu de a ne îngriji părul) și să le încercăm fără rețineri. There’s nothin’ to lose! 😉

Lots of hugs, my ladies!

2 thoughts on “Mască de noapte pentru păr cu cocos de la Sephora (review)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *