Îndepărtarea chirurgicală a unei alunițe: Cum a fost? Unde? Cât a costat?

La scurt timp după ce am postat pe profilul personal de Facebook că tocmai mi-a fost îndepărtată chirurgical o aluniță periculoasă, am primit zeci de mesaje în care mi se cereau detalii despre cum a fost, cât m-a costat, cum mă simt după intervenție și unde am făcut-o. Am răspuns tuturor, însă vreau să scriu și aici despre experiență pentru că poate sunt multe alte persoane care n-au îndrăznit să-mi scrie sau persoane care nu mă au în listă și vor căuta astfel de informații pe Google. Ei bine, îndepărtarea chirurgicală a unei alunițe a fost o experiență diferită față de cum îmi imaginam eu că va fi. Scriu toate aceste rânduri la cald, căci fix astăzi a avut loc mica intervenție chirurgicală.

Primul pas a fost să merg la o consultație, să discut cu un medic dermatolog, să îmi fie verificată alunița care îmi apăruse pe sân în urmă cu 2 ani și care, de atunci, a continuat să se mărească și să își schimbe culoarea (două detalii de care este bine să țineți cont: schimbarea dimensiunilor și schimbarea culorii). Am scris despre experiența asta aici, în luna martie a acestui an. Apoi am plecat iar din țară, însă mi-am promis că voi lua atitudine în toamna acestui an, perioadă în care trebuie să fiu în România pentru a rezolva niște chestii care nu mai pot fi amânate.

La ce clinică particulară am ales să merg?

Ei bine, clinica particulară pe care am ales-o prima oară, Hymarco, nu are aparatura necesară pentru îndepărtarea chirurgicală a unei alunițe, motiv pentru care a trebuit să cotrobăi prin tot internetul să găsesc o clinică la care să merg din nou la consultație și apoi să mă pot programa pentru intervenție. Îmi pierdusem speranța că voi mai găsi ceva ok în Târgoviște, asta pentru că în trecut am avut experiențe neplăcute la clinicile Valleriana și Polimed (unde nu vreau să mai merg vreodată). Am tot căutat prin București o clinică de care să fiu mulțumită, dar când mă gândeam că trebuie să bat de atâtea ori drumul până acolo, că abia mai sunt câteva trenuri pe ruta asta…

Am aflat ulterior de la o prietenă că o fată și-a scos chirurgical o aluniță de pe față la clinica MediPlus Târgoviște, iar cicatricea abia dacă este vizibilă. Acela a fost momentul în care am știut unde trebuie să merg. Am căutat clinica MediPlus pe net, am văzut că e undeva prin micro 3, am sunat și mi-am făcut programare pentru consultație (care a costat 100 de lei). Am rămas plăcut impresionată de cât de curat este acolo, dar mai ales de cât de frumos s-au purtat cu mine oamenii de acolo, începând cu persoana de la recepție, până la doctoră și asistentă. Am știut imediat că am ales clinica potrivită pentru intervenție, îndepărtarea chirurgicală a unei alunițe. Astfel, n-am ezitat să stabilim programarea pentru mica operație, cea care s-a desfășurat azi.

indepartarea chirurgicala a unei alunite MediPlus Targoviste

Cum a decurs îndepărtarea chirurgicală a unei alunițe?

Am ajuns la clinică mai devreme cu vreo 20 de minute, am anunțat la recepție că am venit, apoi am mers la etajul 2 (acolo este secția de Dermatologie). Mi-au fost date două fișe pentru a le citi în întregime și pentru a le semna (una referitoare la intervenția chirurgicală, iar alta referitoare la biopsie). Apoi am fost condusă într-o încăpere unde am fost ajutată să mă pregătesc (adică să mă dezbrac și să îmi acopăr încălțămintea și părul cu niște chestii specifice). Deja aveam emoții 😀 . Pasul următor a fost să merg în sala în care urma să aibă loc intervenția chirurgicală. Un pat/scaun mă aștepta cuminte să mă urc pe el. A fost reglat astfel încât să stau confortabil. Atât doamna doctor cât și doamna asistentă s-au purtat extrem de frumos cu mine tot timpul.

Menționez inclusiv faptul că abia mă așezasem acolo și deja începusem să tremur de emoții și de frică. Deși am fost curajoasă până să ajung acolo, dintr-o dată am început să tremur :)). Mi-a fost luată tensiunea și aplicat un dispozitiv de plastic pe deget, care să monitorizeze pulsul. În general îmi e frică de ace și nu puteam deloc să-mi iau gândul de la faptul că urma să mi se facă anestezie locală, adică o mică injecție fix în sân. Vorba aia, zonă extrem de sensibilă, era normal să mă apuce tremuratul de frică, neștiind cum o să fie, dacă o să simt acul, cum o să-l simt, cât o să dureze până nu-l mai simt și tot felul de astfel de întrebări îmi treceau atunci prin minte. În același timp încercam să-mi spun singură în gând că ar fi cazul să încetez cu tremuratul că mă fac de râs :)). Pac! A intrat acul. Atât. Și dintr-o dată toate grijile din mintea mea s-au evaporat. Cred că i-am mulțumit lui Dumnezeu că există medici cu mâna atât de ușoară. Am simțit doar clipa în care acul a străpuns pielea, un fel de milisecundă, după care n-am mai simțit nimic. Mi se pare ireal de frumos chiar și acum. Îmi vine să mă pup singură că am decis să merg acolo.

Ce s-a întâmplat în continuare nu știu prea bine. În principiu am stat cu ochii închiși, să nu cumva să văd vreo picătură de sânge sau cum se apropie bisturiul de pielea mea. N-am simțit mare lucru, era ca și cum mă masa cineva ușor pe sân, deci era bine 😀 . Apoi a început să-mi fie greață de la fiere, moment în care am cerut o tăviță pe care să o țin lângă mine. Greața continua să se accentueze, lucru pe care l-am spus. Mi-a fost adus un pahar cu apă, am băut un pic, mi-am mai revenit, apoi intervenția a continuat. Nu știu să vă zic exact cât am stat în sala respectivă, dar timpul a cam zburat. Probabil 15 minute, maxim 20, cu tot cu tremuratul meu, luatul tensiunii, băut apă…

La final mi-a fost prins un pansament steril și gata. Cam asta a fost tot. Nu m-a durut nimic. Dacă sunteți la fel de fricoși ca mine chiar recomand să mergeți la Dr. Zota Alexandra de la MediPlus. Totul a fost cu mult peste așteptările mele. Inclusiv atmosfera este una relaxantă și plăcută.

ioanaPRO linie delimitare fundita

Ce urmează după îndepărtarea chirurgicală a unei alunițe?

1. Trimiterea aluniței la laborator pentru efectuarea biopsiei. Nu este un pas obligatoriu. Eu am ales să fac și asta, fiind prima aluniță pe care o scot și totodată cea mai suspectă dintre toate. Această analiză a țesutului ce tocmai a fost îndepărtat de pe corp poate fi făcută numai atunci când vorbim de îndepărtare chirurgicală, nu și în cazul laserului.

2. Probabil puțină durere după ce se duce efectul anesteziei. Mi s-a recomandat să iau de la farmacie câteva pastiluțe, să le am în casă în cazul în care o să mă doară după ce se duce anestezia. Mi-am cumpărat fix două pastile, dar nu a fost cazul să iau vreuna. Am simțit un mic disconfort după ce s-a dus efectul anesteziei, un fel de usturime, însă a fost suportabilă și n-am simțit nevoia să iau pastilă. Acum, de exemplu, la 7 ore după operație, nu mai simt nici mica usturime. A mai rămas un mic disconfort, doar atât.

3. La două zile după intervenție voi merge la clinică pentru schimbarea pansamentului steril.

4. Începând din a treia zi îmi voi schimba singură pansamentul acasă, conform instrucțiunilor pe care le-am primit din partea medicului. Adică în fiecare zi voi da jos pansamentul, voi șterge zona cu apă oxigenată, voi aplica o anumită cremă (pe care am cumpărat-o deja de la farmacie) și voi pune un nou pansament steril. Voi face chestia asta timp de 7-10 zile.

tratament post-operator in cazul indepartarii alunitelor

5. După 10-14 zile de la intervenție merg la clinică pentru scoaterea firelor.

6. Interzis efortul timp de câteva săptămâni, până când se lipește pielea suficient de bine. Eu am specificat inclusiv faptul că merg la sală și fac exerciții cu greutăți, iar exercițiile pentru spate întind oarecum și pielea de pe sâni, ceea ce n-aș vrea să fie o problemă pentru recuperare. Din acest motiv am decis să evit efortul pe o perioadă mai lungă de timp, adică să nu reiau activitatea la sală la 2-3 săptămâni după intervenția chirurgicală, ci să aștept un pic mai mult. Nu vreau să mă grăbesc să pun presiune pe zonă, oricât de mult iubesc sala. O să fiu cuminte, pentru binele meu.

Cât a costat cu totul?

100 de lei consultația
350 de lei excizia (îndepărtarea chirurgicală a unei alunițe – preț în funcție de diametru)
158 de lei biopsia aluniței îndepărtate

ioanaPRO linie delimitare fundita

Cam atât despre experiența aceasta. Mi-am dat silința să nu cumva să omit ceva, însă dacă aveți întrebări mi le puteți lăsa în comentarii. Deși nu știu dacă e ceva în plus de zis 😀 . Totodată, o să încerc să revin cu păreri aici după scoaterea firelor, să vă spun cum arată zona și dacă îndepărtarea firelor e vreun pic dureroasă.

Vă îmbrățișez și, dacă vă pregătiți să faceți și voi acest pas, vă doresc să aveți parte de o experiență la fel de frumoasă și de ne-durereoasă ca a mea.

Cheers!

ioanaPRO linie delimitare fundita

UPDATE 03.10.2017
Au trecut 10 zile, drept pentru care azi am mers la MediPlus Târgoviște pentru scoaterea firelor. Nu e o regulă fixă cu 10 zile, uneori fiind nevoie de puțin mai multe, însă la mine zona s-a vindecat bine, așa că azi am zis adio firelor :D. Am avut câteva emoții, că nu știam dacă o să mă doară, și stând concentrată acolo să documentez bine momentul… am aflat că firele tocmai fuseseră scoase. Dar nu am simțit 😀 . Încă o dovadă că decizia de a merge acolo pentru această intervenție a fost una foarte bună. La final mi-a fost aplicat un pansament.

Ce mai e de făcut acum? Să evit în continuare efortul pentru o vreme. Și să aștept rezultatul biopsiei. That’s it.

Acum, la final, pot să confirm că această procedură nu este dureroasă deloc. Deci puteți merge cu încredere să optați pentru îndepărtarea chirurgicală a alunițelor.

34 thoughts on “Îndepărtarea chirurgicală a unei alunițe: Cum a fost? Unde? Cât a costat?

  1. Mi-am scos si eu o alunita acum 2 ani, tot chirurgical, si a fost ok, doar ca a durut foarte tare dupa operatie…. Acum 3 luni dermatologul mi-a cauterizat alta dar a crescut la loc…. asa ca am consultat un alt dermatolog si mi-a zis ca alunita e ok, a recidivat pentru ca nu a fost scoasa cum trebuie si m-a si certat ca am acceptat sa o cauterizez. A spus sa nu mai fac niciodata prostia asta, alunitele se scot doar chirurgical si doar daca sunt suspecte. Evident ca acum stau cu stres din cauza ei, trebuie sa merg la 6 luni la control.

    1. Îmi pare rău pentru experiența neplăcută prin care ai trecut. Când am citit că te-a durut foarte tare după operație am făcut ochii mari, știind că eu nu am simțit nimic (și chiar sunt o persoană sensibilă). La mine totul a fost ok, atât în timpul operației, cât și recuperarea post-operatorie și scoaterea firelor, de aceea cred că a fost o idee bună să împărtășesc atât experiența în sine cât și numele clinicii și al medicului care s-a ocupat de mine.

      Îmi pare sincer rău că ai trecut printr-o experiență nefericită. Încerc să mă pun în locul tău cu situația asta și nu e deloc plăcut 🙁 .

      Între timp am aflat de pe internet că Dr. Zota Alexandra lucrează nu doar la Clinica MediPlus din Târgoviște, ci și la Dasdem Clinic din București (deși din ce am găsit pe net clinica din București pare să fie mai mult pentru tratamente de îngrijire). Dar, dacă o să mai cauți vreodată și o altă opinie, să știi că o găsești și în București și eu o recomand cu drag. Se întâmplă foarte rar să fiu atât de impresionată de cineva.

    2. Buna 🙂 si e vreau sa imi scot 2 alunite de pe fata. Cum as putea sa iau legatura cu dvs? Nu gasesc nici o poza reala pe net .. cu cicatricile care raman dupa.. as aprecia daca m-ati ajuta cumva 🙂 zi buna!

      1. Bună ziua,
        Aș fi postat cu mare drag una sau mai multe poze, dar fiind vorba de zona sânului nu am putut face asta. E totuși o zonă a corpului destul de… personală. Sper să înțelegeți situația :D. Dacă vă pot ajuta în alt fel, îmi spuneți.

  2. Si eu am scos 3 alunite de pe fata, tot la MediPlus, tot la Dr Zota Alexandra, care vreau sa spun ca este un medic foarte bun si foarte cumsecade, iti explica in totalitate cum decurg lucrurile. Despre interventie, eu am scos alunitele prin radiofrecventa, ceea ce nu a durut absolut deloc, mai frica mi-a fost de anestezie, dar nici nu am simtit-o, iar interventia a durat 10 minute. 🙂
    Vreau sa mai spun ca nu mi-au ramas semne foarte mari pe fata 🙂 sunt mici ciacrici , aproape inexistente 🙂

    1. Îți mulțumesc că mi-ai împărtășit experiența ta și mă bucur să aud că și alte persoane sunt la fel de mulțumite ca mine 😀 . Cred că anul acesta o să-mi scot și eu câteva alunițe de pe față și gât (aștept însă să termin alte intervenții pe care le am de făcut). Te pup!

    2. Buna! As vrea sa știu cat te-a costat sa scoți alunițele. Am și eu una pe fata și as vrea sa o îndepărtez! ?

      1. Buna Andreea,
        Despre cât m-a costat pe mine, chirurgical, am scris în articolul de mai sus :D. Despre cât a costat intervenția prin radiofrecvență pe care a făcut-o Cătălina Maria la același medic… nu prea știu. Dar cei de la Mediplus au o listă de prețuri pe site-ul lor sau poți suna la ei și le poți cere detalii suplimentare. Eu am avut parte numai de persoane drăguțe de fiecare dată când am sunat ^_^. Te pup!

  3. Bună seara! Am găsit articolul dvs si comentariile căutând pe net o soluție pentru problema mea: o aluniță situată pe față, de care vreau neapărat să scap din motive estetice? Dacă la tinerețe pot trece drept semne de frumusețe, acum aceste alunițe imi dau o aparență de “vrăjitoare” ??, mai ales când in ele mai cresc și două fire de păr… Am consultat azi un dermatolog, care mi-a indicat sa merg la chirurgie plastica, daca vreau să rămân cu o cicatrice finuță si nu cu ditamai gâlmoaca!! La noi in oras nu avem aceasta specialitate si incepusem sa caut ceva chirurgi prin București. Am citit cu încântare despre experiența reușită pe care ați avut-o și înțeleg ca aș putea găsi și eu rezolvarea la d-na dr. Zota. Având in vedere ca intervenția este pe față si nu la sân, credeți că e in regulă? Cum se prezintă acum cicatricea dvs?
    Mulțumesc pentru răspuns

    1. Bună ziua,
      Înțeleg situația pentru că am și eu 2 alunițe pe față și una pe gât și îmi doresc să le scot din motive estetice. Nu sunt mari și nici în relief, doar niște cerculețe colorate, dar îmi doresc să scap de ele. Vreau un ten impecabil 😀 . Ca să vă răspund corect, se cade să spun că nu mă pricep dacă toate alunițele se scot la dermatologie (chirurgical, prin radiofrecvență sau cu laserul) sau dacă unele trebuiesc scoase de medici în chirurgie plastică. Puteți totuși să cereți o a doua opinie, de la un alt medic.

      În ceea ce privește modul în care se prezintă acum locul de unde mi-a fost îndepărtată chirurgical alunița, pot spune că sunt mulțumită. Din punct de vedere tactil zona este foarte fină, fără absolut nicio cută. Apoi, d.p.d.v. vizual nu se observă absolut deloc liniile unde a fost făcută cusătura, iar dacă îmi amintesc bine am avut vreo 5 fire mici. Singura chestie e că încă e o altă culoare. Practic eu am pielea albă, iar zona operată e rozalie, dar culoarea a fost mult mai intensă după operație și s-a estompat treptat, continuând să se estompeze și în prezent. Mă gândesc că într-o zi va ajunge la aceeași nuanță cu pielea mea. Dacă era vorba de o altă zonă a corpului, puteam să fac o poză și să vă arăt, dar cum vorbim de sân nu prea pot face asta. Totuși, dacă sunteți din Târgoviște, eu sâmbătă am programare la stomatologie chiar la Mediplus și ne putem vedea să vă arăt zona operată.

  4. Mulțumesc mult pentru răspunsul prompt și pentru corectitudinea cu care ați încercat sa-mi prezentați situatia!
    Mi-e tare drag să vă citesc postările, mi-e drag să întâlnesc o exprimare atât de cursivă, cu respect pentru limbă, lucru rar din păcate la generația din care faceți parte. Vă felicit! Mi-ar fi plăcut si să vă cunosc personal, dar nu locuiesc in Târgoviște (in paranteză fie spus, mă simt foarte apropiată sufletește de zona Dvs, eu fiind născută acum mulți ani in comuna Vulcana Pandele)
    Revenind la problema in cauză, incerc sa fac o programare la București, poate chiar la d-na doctor Zota – sper să reusesc si sa nu-mi refuze intervenția (am aflat că a cam trecut “sezonul” pentru așa ceva si că bine ar fi să amân până la toamnă…)
    Toate cele bune!

    1. Cu mare drag! Vă mulțumesc și eu pentru cuvintele frumoase! ♥
      Dacă sunteți din Vulcana Pandele și vreți să mergeți la doamna doctor Zota Alexandra, să știți că vine și în Târgoviște, la Clinica Mediplus (în micro 3). Ca să nu bateți drumul tocmai până la București. Cred că o zi sau două pe săptămână vine la clinica din Târgoviște, dar nu știu sigur sigur, cel mai bine puteți suna la clinică să întrebați.
      Vă doresc multă sănătate!

    1. Buna, Ana. Pe facebook ma gasesti cu numele Ioana Radu, iar pagina de facebook destinata blogului o poti accesa de pe butonul de FB din dreapta.

    1. A fost în regulă rezultatul. Am primit o fișă, dar nu-mi mai amintesc ce scria pe ea. O păstram doar dacă ar fi fost probleme :D, deci n-a fost cazul.

      1. Buna…imi poti spune si mie in cat timp de la scoaterea alunitei ai primit rezultatul la biopsie? Multumesc!

        1. Buna Andreea,
          Sincer nu-mi mai amintesc cat a durat. Parca sa zic vreo doua-trei saptamani… dar chiar nu mai stiu exact. Oricum, mai mult ca sigur a durat mai putin de o luna.

  5. Bună, Ioana.
    Îmi spui și mie te rog frumos ce cremă ai folosit după operație? Am înțeles că ți s-a vindecat foarte bine rana și ai scăpat de cicatrice.
    Tocmai am trecut și eu printr-o intervenție chirurgicală asemănătoare ( 7 alunițe operate). Astăzi mi-au fost scoase ațele și de acum încolo, timp de 3 – 4 luni, trebuie să folosesc zilnic contractubex pentru vindecarea cicatricilor. Eram curioasă tu ce unguent ai folosit.
    Mulțumesc!

    1. Bună, Cora. Eu n-am folosit nimic care să ajute cicatricea să se estompeze mai repede, ci pur și simplu am lăsat timpul să treacă 😀 . Poate m-a ajutat și faptul că zona de unde mi-a fost extrasă alunița este puternic vascularizată, ceea ce mă gândesc că o fi grăbit vindecarea.
      Unguentul care mi-a fost recomandat de medic a fost pentru perioada imediat după operație. Se numea Dermazin și în mod normal se folosește pentru prevenirea și tratarea arsurilor infectate. Datorită unui ingredient din compoziție, ce eliberează constant ioni de argint, zona a fost ferită bine de eventuale infecții (ce pot apărea după orice tip de operație, din cauza microbilor).

      Te îmbrățișez și îți doresc să ai parte de o refacere cât mai plăcută! ♥

      1. Mulțumesc mult! Mai am și mâine un hop. 🙂 Alte două alunițe așteaptă să fie operate. Una e pe față, alta e pe sân, așa că voi trece exact prin ce ai trecut și tu. 🙂

        Multă sănătate îți doresc și toate cele bune!

        1. Bună seara! Am citit postarea Dvs. și sper din suflet că ați depășit cu succes intervențiile din 16 noiembrie!
          Intenționez și eu să apelez la acest mod de a-mi rezolva două alunițe destul de inestetice situate pe față; încă nu m-am hotărât la care clinică/ medic s-o fac…Îmi puteți împărtăși experiența Dvs?
          Mulțumesc mult!

          1. Bună ziua, Monica!

            Eu intervenția am făcut-o la clinica Polisano din Sibiu. Nu a durat mai mult de 30 de minute. Mi s-a făcut anestezie locală la fiecare aluniță în parte, apoi s-a făcut excizia lor. Nu durează mult și nu este o intervenție dureroasă. După 30 de minute poți pleca liniștită acasă.
            Ioana a descris foarte bine fiecare etapă, nu am de completat nimic, decât poate niște costuri actualizate.

            Iată prețurile clinicii Polisano:

            90 lei consultație la medicul dermatolog
            160 lei consultație chirurgicală.
            600 lei excizia ( îndepărtarea chirurgicală a unei alunițe este 400 lei, 600 lei pentru alunițe multiple).
            40 lei suprimare fire.
            150 lei examenul histopatologic ( biopsia aluniței îndepărtate).

            Eu te încurajez să rezolvi problema cât mai repede pentru că recuperarea durează destul de mult. După operație 3 – 4 luni trebuie să te ungi zilnic cu o cremă, contractubex se numește, pentru a se vindeca cât mai bine cicatricea. La mine, după o lună de la intervenție, unele cicatrici nici nu se mai văd. S-au vindecat excelent.

            Îți doresc multă sănătate și numai bine!

    1. Bună Gia,
      Nu mai știu să zic exact, dar destul de repede. Adică pielea s-a lipit repede unde a fost operația, zona arătând din ce în ce mai bine cu trecerea timpului. Menționez însă că n-am folosit nicio cremă care să accelereze estomparea cusăturii, însă abia dacă mai e vizibilă în prezent. Nici măcar nu pot spune că a rămas cicatrice, ci doar o urmă ușor rozalie pe pielea mea albă 😀 , dar și ea pare că se duce cu timpul. Sunt mulțumită de cum arată.

  6. Hei! Tocmai am citit despre povestea ta cu alunita. De 3 saptamani am avut si eu o interventie chirurgicala asemanatoare, tot pe san. As dori sa te intreb daca ai mai simtit dureri minore chiar in locul cusaturii, dupa scoaterea firelor. De exemplu, chiar daca plaga e inchisa, in acel loc inca se reface tesutul pielii , avand o textura putin mai sensibila si la atingere se simte o presiune a pielii care din cate cred eu inca nu si-a recapatat elasticitatea. Asemenea stari ai prezentat si tu?
    Multumesc anticipat, multa sanatate!!

    1. Bună Andreea,
      Nu prea îmi mai amintesc. Parcă am simțit ceva, dar chestii minore, cred că în perioada în care zona încă se refăcea. Dar eu sunt mai paranoică de fel și nu știam dacă durerile alea minore, de vreo secundă, erau reale sau mi le închipuiam eu. Nici acum nu sunt sigură dacă chiar au existat :)). Însă dacă au trecut doar 3 săptămâni de la intervenție cred că e normal să simți ceva. Chiar dacă pielea s-a lipit deja, durează un pic mai mult până se reface complet.

  7. Buna,mama mea s-a operat la sp.Colentina la o alunita pe obraz .Pe acea alunita ii crestea ceva ca un muc de lumanare,un firisor subtire ,dermatologul i-a spus ca este mai bine sa o scoata .Nu va mai spun de experienta de acolo si despre faptul ca nu a operat-o doctorul ci doua rezidente.A stat 3 zile in spital ,i s-a dat antibiotic ,a fost externata nu i s-a mai spus nimic sa ia acasa ,dar i s-a spus sa nu mai schimbe acel plasture sa-l lase asa 12 zile si apoi sa -l scoata acasa .Nu trebuie sa vina la control deoarece nu are fire care trebuiesc scoase .Dupa 3 saptamani de la operatie ,cicatricea este vindecata ,dar printr -o gaurica cat varful de ac i se scurgea ceva rozaliu ,daca a apasat usor pe langa ea s-a scurs ca o infectie.A doua zi s-a dus la med.de familie si acesta a zis ca probabil asa trebuia si ca nu este nimic grav ca nu mai curge nimic de acolo .dar sa ia totusi 7 zile de antibiotic .Eu am insistat sa mearga inapoi la Colentina ,dar nu vrea stiind cat de indiferenti s-au purtat cu ea .As dori sa-mi spuneti ce parere aveti ,deoarece mie nu m-i se pare ca este in regula ce i s-a intamplat si ce ma sfatuiti sa fac .Multumesc !

    1. Buna Ana,
      Din păcate eu nu sunt medic și nu cred că sunt în măsură să-mi dau cu părerea referitor la cazul mamei tale. Eu am povestit cum am ales să scot una din alunițele mele în ideea că poate sunt de folos informațiile și altor persoane care doresc/trebuie să își scoată chirurgical alunițe. Dacă însă aș fi în locul tău, pentru că empatizez cu tine și sigur și eu mi-aș face griji pentru mama, aș convinge-o să meargă la un control în altă parte. În cazul în care vindecarea decurge ok, măcăr să obțină o a două părere, de la un alt medic, iar astfel stați amândouă liniștite. Eu așa procedez când îmi fac griji, merg în altă parte / la altă clinică pentru a cere o altă părere de la un alt medic.
      Multă sănătate!

  8. Buna si eu am scos 2 in aceași zi au trecut 4 saptamani zona este inflamata dar cicatrizata
    Ale mele au fost destul de mari dar sunt foarte mulțumită acum aveam un disconfort groaznic erau in zona decolteuli pe piept
    Curaj mai groaznică este o vizită la dentist!! Pupici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *