De ce iubesc masca colorantă profesională Oro Therapy

Cel mai corect, înainte de toate, este să vă spun cum am ajuns să îmi cumpăr masca colorantă profesională Oro Therapy. Pasul acesta e destul de important atunci când spunem opinia despre un produs, pentru că uneori, să recunoaștem, cumpărăm anumite chestii având cumva alte idei/așteptări de la ele față de scopul/ținta lor, cea gândită de producător. De aceea, atunci când citim un review pozitiv sau un review negativ, e bine să aflăm și motivul din spatele cumpărării produsului.

masca coloranta profesionala Oro Therapy review pareri

De ce mi-am cumpărat eu masca colorantă profesională Oro Therapy? A fost un moft. Îmi comandam cam o dată pe an produse profesionale pentru îngrijirea părului de pe un site care era pe atunci unicul distribuitor autorizat din România al Oro Therapy și alte brand-uri de produse destinate utilizării în saloane – HNIcosmetice.ro. Și cam la fiecare comandă îmi cumpăram, pe lângă șampon și mască (de care în mod clar aveam nevoie), și un produs care nu era chiar o necesitate, dar care mă făcea curioasă din diferite motive. Așa a fost și cu masca colorantă, eram curioasă în privința ei și am decis să o încerc.

Există mai multe nuanțe ale măștii colorante de la Oro Therapy, însă eu am optat pentru arămiu (“Rame Intenso”) pentru că în perioada în care am cumpărat-o mă vopseam în nuanțe de arămiu (vezi câteva poze cu mine aici și aici). Să zic că am folosit-o de vreo două sau trei ori, iar apoi mi-a fost silă s-o mai folosesc pentru că trebuia să fiu atentă în privința mai multor aspecte și pentru că adesea nu aveam timp să stau cu ea pe păr să acționeze. Așa a ajuns să stea câteva luni în dulapul în care obișnuiesc să abandonez produse.

Practic, pentru că eram obișnuită să merg la salon pentru vopsit cam o dată la 5 săptămâni (când erau inestetice rădăcinile), părul nu prea avea timp să se decoloreze mult și de asta nici nu prea simțeam nevoia să folosesc masca colorantă profesională Oro Therapy. Dar, pentru că întotdeauna este un dar, m-am întors în Suedia și acolo nu mă lăsa buzunarul să merg așa des la salon. Acela a fost cumva momentul în care am realizat ce bună e masca colorantă la nevoie și am avut grijă s-o iau de acasă cu prima ocazie cu care am ajuns în țară. Încă era în termen, deci totul a fost safe din punctul ăsta de vedere :D.

De ce iubesc această mască colorantă profesională?

Este extrem de bună de folosit între vopsiri, astfel încât să păstrăm vie nuanța părului. Cumva avantajul acesta ne ajută să ne vopsim mai rar părul, deci să-l agresăm mai puțin. Masca colorantă e mult mai blândă decât o vopsea pentru că nu intră în firul de păr ci îl colorează doar la exterior, efectul ținând cam până la a doua (maxim a treia) spălare.

• Masca colorantă profesională Oro Therapy are efect și pe părul natural mai închis la culoare. Eu aveam părul decolorat înainte să mi-l vopsesc arămiu, iar masca evident a prins bine și se vedea foarte bine, fiind o nuanță intensă de arămiu. Însă mă obișnuisem să o aplic și pe rădăcinile șaten închis, astfel încât să lucească și ele într-o nuanță de arămiu, chiar dacă nuanța era vizibilă mai mult la soare. Singurul minus aici este că nu acoperea firele de păr albe (ci mai degrabă le îmbrăca într-un luciu arămiu), dar cumva nici nu a fost conceput produsul pentru așa ceva, deci nu prea poate fi numit drept punct slab al lui.

• Un alt avantaj al produsului este că redă strălucirea părului natural. Ca majoritatea produselor profesionale destinate îngrijirii părului și a celor pentru colorarea părului, și masca aceasta reușește să îmbrace firele de păr într-un luciu frumos, precum al părului natural care este puternic și sănătos. Odată cu înaintarea în vârstă, expunerea părului la poluare, o alimentație din care lipsesc unele vitamine și minerale, părul începe să-și piardă din strălucire și să devină tern, chiar și cel care nu a fost vopsit niciodată. Iată de ce masca colorantă profesională Oro Therapy este o idee bună și în astfel de cazuri. Plus că este varianta cea mai blândă dintre toate formele de colorare a părului.

• Dincolo de faptul că oferă părului nuanța dorită între vopsiri sau, după caz, redă strălucirea părului natural, masca colorantă profesională Oro Therapy este totuși o mască, ceea ce înseamnă că hrănește părul, îl îngrijește datorită unor ingrediente din compoziție. Trei dintre ingredientele pe care le recunosc pentru proprietățile benefice asupra părului sunt uleiul de argan (argania spinosa kernel oil), cheratina hidrolizată (hydrolyzed keratin) și glicerina. Acestea se găsesc de obicei în produsele pentru îngrijirea părului, fiind recunoscute pentru beneficiile lor precum hidratare, creșterea elasticității și întărirea structurii firelor de păr. Mai pe scurt, cu ajutorul acestor ingrediente podoaba capilară face față mai ușor factorilor nocivi din mediu.

masca coloranta profesionala Oro Therapy aramiu

masca coloranta profesionala Oro Therapy

Cum se folosește masca colorantă profesională Oro Therapy?

După spălarea părului, acesta trebuie tapotat bine cu prosopul pentru a îndepărta excesul de apă. Apoi, pe părul încă ud/umed, se aplică o cantitate generoasă de mască colorantă. Eu aplic cu mâinile și distribui produsul cât mai bine trecându-mi degetele prin el, ca și cum l-aș pieptăna cu degetele. Puteți folosi un pieptene cu dinți rari dacă simțiți că nu vă descurcați bine cu degetele, însă n-ar trebui să fie probleme.

Cât timp se lasă pe păr să acționeze? Păi… conform instrucțiunilor în limba română de pe ambalaj, masca se lasă pe păr 3-5 minute. Așa am lăsat-o și eu la prima utilizare și eram un pic dezamăgită că nu prea vedeam rezultate. Apoi am citit și variantele în engleză, franceză și italiană de pe ambalaj și scrie că se lasă 3-15 minute pentru a acționa. Deci s-a pierdut o cifră la traducerea în română… Bine totuși că i-am dat de cap 😀 . Și am ținut să vă zic și vouă asta, ca să știți că pentru rezultate cât mai bune puteți lăsa masca 15 minute pe păr. Apoi, după cele 15 minute, se clătește bine părul și asta e tot.

Sfat #1: Înainte de aplicarea măștii, cu cât părul e tapotat mai bine de excesul de apă, cu atât vă va fi mai ușor să stați cele 15 minute cu masca pe păr, pentru că nu riscați să vă curgă picături de apă colorate pe frunte, pe la tâmple sau pe ceafă.

Sfat #2: Ca să nu pierdeți timp (pentru că știu că fiecare bucățică de timp e importantă), puteți sta cu masca pe păr în cele 10-15 minute cât faceți duș (practic prindeți părul într-un coc), iar după duș clătiți masca de pe păr. Altfel, dacă o aplicați pe păr și stați prin casă, ori pare că minutele abia trec, ori există riscul să vă atingeți de ceva și să murdăriți.

Sfat #3: Chiar dacă nu este o vopsea permanentă, masca colorantă profesională Oro Therapy se folosește cu mănuși. De ce? Pentru că riscați să vă colorați mâinile (în special palmele, cu care masați bine produsul pe păr și pe care le folosiți și pe tot parcursul clătirii). Culoarea de pe palme nu ține mult, doar o zi sau două, dar e inestetică și mai bine evitați. Puteți opta pentru mănuși din latex, care sunt foarte practice și se găsesc atât la farmacie cât și în supermarket, în cutii a câte 50-100 de bucăți (sunt super practice și la curățenie).

masca coloranta profesionala Oro Therapy rame intenso

Ce alte nuanțe mai există în afară de masca arămie pe care mi-am luat-o eu?
De la brand-ul Oro Therapy mai sunt disponibile următoarele nuanțe: auriu, roz, fucsia, violet, lavandă, anti-galben (pigment argintiu care anulează temporar subtonul galben al părului), ciocolatiu și roșu. Dar măști colorante există și la alte brand-uri și sigur pot fi găsite multe alte culori.

Unde în România se găsește de cumpărat masca colorantă profesională Oro Therapy?
HNIcosmetice.ro și ProfiHairShop.ro. Prețul aproximativ este de 65-72 lei un tub de 250ml prevăzut cu pompiță. Probabil mai sunt și alte magazine care comercializează produsul, dar de acestea două știu eu și mi-e suficient 😀 .

Ce ar mai fi de zis despre masca colorantă și n-am zis încă? Îmi puteți lăsa întrebări în secțiunea de comentarii, de sub articol, în eventualitatea în care am ratat să menționez vreo informație. ??

Lots of hugs, my beautiful ones!

2 thoughts on “De ce iubesc masca colorantă profesională Oro Therapy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *