Cum să repari un fard spart (sau orice alt produs similar)

Înainte de a vă face cunoștință cu tainele simple ale repunerii în stare de funcționare a unui fard spart sau a oricărui alt produs similar (pudră, blush, iluminator ș.a.m.d.) o să vă povestesc cum am ajuns în situația asta și… cum & cine m-a ajutat să ies din ea cu zâmbetul pe buze.

Ieri m-am confruntat cu o problemă existențială de blonde (recunosc). Și a aflat aproape toată lista mea de facebook despre asta și despre pățaniile ce au urmat. Mi-am luat recent o paletă magnetică pentru a-mi aranja în ea toate fardurile mono pe care le-am cumpărat de-a lungul timpului de la Melkior, fiindu-mi incomod să le folosesc din cutiuțele separate și ocupând și mult loc în portfard. Și… chinuindu-mă să scot prima pastilă cu fard din ambalajul individual… l-am făcut praf. Inițial am încercat să scot discul metalic cu fard folosindu-mă de un cutter, dar a fost nevoie de o singură mișcare greșită și am julit fardul. Arăta așa:

cum sa repari un fard spart foto1

Apoi am întrebat pe facebook dacă știe cineva cum aș putea să scot discul cu fard fără să-l stric mai mult decât o făcusem deja. Sincer, mi-a fost un pic rușine să întreb o astfel de chestie, știind că suna a problemă existențială de blonde, dar în același timp iubesc organizarea și îmi doream mult să pot aranja toate fardurile mono în paleta magnetică. Am fost surprinsă și bucuroasă de cât de multe persoane m-au ajutat cu sfaturi. Și știți ce a mai fost frumos? Chiar și câțiva băieți m-au ajutat cu câte un like, astfel că panica mea a ajuns în feed-ul mai multor persoane și așa am reușit să strâng comentarii care să-mi fie de folos.

Ei bine, în vreme ce Adrian Iordănescu, Bianca Matei, Dana Maria și Camelia Croitor încercau să mă ajute cu sfaturi, eu făceam alte prostii. M-am gândit eu să bușesc puțin cutia de fard și poate am noroc să se dezlipească discul. Mnu… Rezultatul a fost acesta:

cum sa repari un fard spart foto2

cum sa repari un fard spart foto3

Aici mi-au dispărut și zâmbetul și entuziasmul și cheful de a mai organiza fardurile. Dar, norocul meu, am în lista de Facebook oameni binevoitori. Camelia Croitor (de la darkpassion.ro) mi-a scris pe privat, m-a calmat și m-a convins să încerc să repar cu o tehnică ușoară acel fard spart. Sincer, îmi pierise orice chef de a mai face ceva știind că era un fard Melkior Professional care mă costase 27 de lei și pe care-l folosisem o singură dată. Dar Camelia a insistat, spre norocul meu, așa că i-am urmat sfatul și m-am apucat să repar ce stricasem.

Sper că v-ați uitat bine la al meu fard spart, mai sus, pentru că acum arată astfel:

cum sa repari un fard spart pudra blush iluminator foto4

Iar acum, că ați fost alături de mine și m-ați suportat plângându-mă de cât de stângace am fost, să vă spun cum se repară un fard spart sau orice alt produs similar (pudră spartă, iluminator spart, blush spart ș.a.m.d.).

1. Strângeți tot produsul în discul metalic în care trebuie să fie.
2. Puneți puțin alcool izopropilic sau spirt peste el (eu am folosit spirt).
3. Amestecați până devine o pastă groasă.
4. Presați produsul și îl lăsați 24 de ore să se usuce bine.

Sfat: amestecați și presați produsul cu o linguriță din plastic sau orice altceva care să nu fie metalic (ca să evitați oxidarea).

Inițial am fost sceptică în privința amestecării fardului cu alcool (izopropilic sau sanitar), știind că voi aplica acest produs pe piele. Însă mi-am dat seama că majoritatea produselor cosmetice conțin alcool. Practic folosim alcool izopropilic sau alcool sanitar pentru a lipi între ele particulele de fard/pudră/blush, urmând ca surplusul să se evapore. Eu sunt foarte mulțumită de cum arată fardul acum. N-aș fi crezut că o să mai aibă vreo șansă. E aproape ca nou, cu excepția faptului că nu am îndreptat la linie suprafața lui.

ioanaPRO linie delimitare fundita

Am scris acest articol nu pentru a mă lăuda că am fost neîndemânatică și am spart un fard, ci pentru că m-am confruntat cu situația asta și am reușit să-l repar, iar apoi mi-am dat seama că e ok să împărtășesc experiența pe blog, cu voi, astfel încât atunci când veți fi într-o situație similară să vă fie de folos informațiile de aici și să vă scutesc de experimente eșuate.

Am încercat repararea fardului, a funcționat și am dat informația mai departe 😀 .

Nu uitați că situația asta cu spargerea unui produs cosmetic de tipul fardului ni se poate întâmpla oricând, mai ales atunci când călătorim cu avionul (pentru că manevrarea bagajelor nu e ceva ce putem controla, iar produsele noastre se pot sparge indiferent de cât de bine le împachetăm). Nu uitați nici cât e de ușor să le reparăm 😉 .

Cheers!

One thought on “Cum să repari un fard spart (sau orice alt produs similar)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *