Review: Crema de față Institut Esthederm EAU CELLULAIRE

Sunt multe feluri în care aș putea începe acest review, dar niciunul dintre ele nu cred că ar fi de ajuns încât să te ajut să-ți faci o părere direct din introducere despre crema de față Institut Esthederm EAU CELLULAIRE. Este mai mult decât crema mea preferată pentru față. Este, mai degrabă, produsul meu preferat dintre toate produsele de îngrijire.

O folosesc deja de câțiva ani, însă de-a lungul timpului am renunțat pe alocuri să o cumpăr. De ce? Pentru că, deși este preferata mea, sunt momente în care mi se pare că e cam scumpă, mai ales că nu este o cremă dermatocosmetică.

Sunt perioade în care termin această cremă și decid să-mi iau una dermatocosmetică (pentru că cele dermatocosmetice sunt mai delicate și mai sănătoase pentru ten și nu numai). De exemplu anul trecut când am terminat crema de față Institut Esthederm EAU CELLULAIRE am decis să-mi cumpăr fluidul La Roche-Posay Toleriane Ultra. Și mi-a plăcut schimbarea, însă treptat mi-a fost dor de crema mea de la Institut Esthederm, motiv pentru care mi-am cumpărat-o din nou.

Cum am descoperit însă acest produs? Cine mi l-a prezentat și m-a corupt să-l îndrăgesc forever? Short story: Am primit cadou o mostră cu crema de față Institut Esthederm EAU CELLULAIRE. Uneori nici nu folosesc mostrele pe care le primesc cadou la diferite comenzi pe care le plasez online sau mostrele pe care fetele din farmacii și din parfumerii mi le adaugă în plăsuță. Însă asta este una dintre cele pe care le-am încercat și îmi amintesc că am folosit-o până la ultima picătură :D. Atunci am știut că o vreau în variantă full size.

Prima oară când mi-am cumpărat-o era acum mulți mulți ani, pe vremea când lucram pe salariu minim, în vreme ce stăteam cu chirie, și a fost un efort să mi-o cumpăr. N-am regretat niciun leu! Totally worth it!

Am scris atât de multe rânduri și cumva am reușit performanța de a nu spune nimic concret despre cremă. Sorry for that. M-a luat valul cu toate emoțiile și tot dragul pe care le manifest în general față de crema de față Institut Esthederm EAU CELLULAIRE.

So… how is it?

Este o cremă hidratantă fondantă, adică are textura unei creme extrem de hidratante, însă fără a fi grea ca densitate. Hidratează foarte bine, iar în același timp este lejeră, delicată, ca și cum ar fi fost concepută pentru pielea fină a unei prințese. Este luxoasă la atingere. Nu ca o cremă Guerlain, dar superioară față de majoritatea cremelor de față pe care le-am încercat de-a lungul anilor.

Are și un finuț parfum ca de petale de flori. Știu că parfumul nu este o bilă albă atunci când vine vorba de produse pentru îngrijirea tenului, pentru că este un ingredient iritant și ar trebui evitat mai ales de persoanele cu ten sensibil. Însă are și multe ingrediente benefice, precum: ceramide, glicerină, extract de semințe de măr, săruri minerale și app celulară. Datorită acestor ingrediente am văzut că toate produsele din gama EAU CELLULAIRE sunt recomandate inclusiv pentru ten sensibil.

Apa celulară patentată de la Institut Esthederm este asemănătoare cu apa care se găsește în mod natural în piele. Apa celulară este ingredientul principal al fiecărui produs al brand-ului Institut Esthederm Paris. Ca o paranteză, fondatorul brand-ului, farmacistul și biologul francez Jean-Noel Thorel este totodată și fondator al brand-urilor Bioderma și Etat Pur.

Brevetul Cellular Water este unul dintre cele mai avansate soluții pentru a lupta împotriva îmbătrânirii cutanate. Începe cumva să aibă sens de ce iubesc atât de mult crema de față Institut Esthederm EAU CELLULAIRE. Deși nu mă pot pronunța în ceea ce privește lupta împotriva îmbătrânirii cutanate, pentru că am abia 32 de ani și tenul meu arată bine. Însă îmi place că tenul meu este luminos, iar hidratarea se păstrează pe tot parcursul zilei (și al nopții, dacă alegi să o aplici și seara).

Prețul acestei creme de față este între 240 și 300 de lei în prezent, depinde din ce magazin sau farmacie o cumperi. Cel mai mic preț l-am găsit adesea pe site-ul Notino.ro (mai ales când sunt campanii de reduceri, de exemplu black friday), însă am văzut-o fizic și în hyperfarmaciile Dr. Max.

Am încercat treptat și alte produse din gama cu apă celulară, separat de cremă, însă nu m-au impresionat suficient încât să continui să le cumpăr.

Totodată, nu știu de ce mi-a luat atât de mult să scriu review-ul acestei creme de față. Însă am păstrat și cutia de la ea, cât și cutia și recipientul de la cea de dinainte, știind că va veni o zi în care voi scrie despre ea și vreau să îți arăt în poze dovada clară că am mai avut-o. Iar cea pe care o am în prezent e deja pe final.

Îndrăgesc crema de față Institut Esthederm EAU CELLULAIRE pentru textura fină pe care o are și în același timp pentru cum arată și cum se simte pielea mea. Un produs pe care îl recomand din toată inima!

Lots of hugs!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *