One love ? Spray-ul pentru fixarea machiajului MAC Prep + Prime Fix+

Acum, când văd că mai am produs doar de-un deget la baza tubului MAC Prep + Prime Fix+, realizez cu atât mai mult că am făcut o pasiune pentru spray-urile astea de fixare a machiajului de la MAC. În primul rând mărturisesc că eu nu eram o fată care cheltuia bani la MAC. Pe de o parte pentru că nu mă dădeau banii afară din casă și știam că există multe alte spray-uri de fixare a machiajului la prețuri mai mici, iar pe de altă parte pentru că mi-era rușine că o să fac ochii mari dacă intru într-un magazin de-al lor și o să văd prețurile, considerându-le în mare parte muuuult mai scumpe decât sunt ele de fapt.

spray pentru fixarea machiajului MAC Prep + Prime Fix+ ioanaPRO

Mă înșelasem, desigur. Prețurile erau similare cu ale produselor pe care mi le cumpăram eu de obicei din Sephora. Iar personalul din magazinele MAC e super prietenos, adică și-n zilele în care n-am cumpărat nimic au fost extrem de amabile cu mine fetele de acolo, ceea ce m-a determinat să mă-ntorc mereu cu drag și să devin clienta lor pe termen lung. Da, pentru mine contează și experiența din magazinele fizice, contribuind la imaginea de ansamblu a brand-ului 😀 .

Cum am ajuns să-mi cumpăr spray-ul pentru fixarea machiajului MAC Prep + Prime Fix+?

După ce am încercat două sau trei baze pentru machiaj tip cremă am vrut să încerc și o bază tip spray. Totodată, îmi doream mult să încerc și un produs de fixare a machiajului, care să se aplice la final. Acest spray de la MAC avea (are) avantajul că poate fi folosit și înainte de realizarea machiajului (imediat după crema hidratantă; de aceea se numește Prep + Prime, fiind și pentru pregătirea tenului), dar și după realizarea machiajului (pentru fixare, Fix+).

Mi-au trecut prin mână, pe internet, câteva articole despre spray-uri de fixare a machiajului, însă părerile despre MAC Prep + Prime Fix+ erau extrem de bune, detaliate și multe la număr. M-am lăsat cucerită de review-urile pe care le-am citit și am decis să-mi iau acest produs. Just like that. E exact ca atunci când eu scriu despre un produs care îmi place, iar voi descoperiți și pe alte bloguri informații pozitive despre el.

Despre experiența utilizării spray-ului MAC Prep + Prime Fix+

După ce mi l-am cumpărat, vreo săptămână l-am ținut în cutie de parcă era un obiect prețios și îl țineam la păstrat. Abia după o săptămână am început să-l folosesc. Uneori înainte de realizarea machiajului, iar alteori după, astfel încât să descopăr ce metodă de utilizare îmi place mai mult. Teoretic acest spray ar putea fi folosit și înainte, cât și după ce ne machiem. Însă am preferat să îl folosesc fără să fac abuz de el, la fel cum aleg în privința machiajului să nu aplic 7 straturi de produse, ci să las tenul să respire cât de cât. Acum, na, fiecare folosește orice produs în cantitatea dorită, nu e treaba mea, suntem liberi să facem ce vrem 😀 .

Mi-a plăcut atât de mult după primele câteva zile de utilizare încât i-am făcut încă de atunci poze și plănuiam să scriu despre el. Că n-am mai apucat și mi-am umplut mereu timpul cu alte lucruri, asta e altceva :D, cert e că i-am oferit o ședință foto în toată regula. Din acest motiv am decis să ilustrez review-ul cu poze cu tubul aproape plin, pentru că îmi plac mult pozele pe care i le-am făcut la scurt timp după ce l-am cumpărat. Desigur, veți vedea printre ele și o poză cu produsul pe ultima lui sută de metri, așa cum arată în prezent.

spray pentru fixarea machiajului MAC Prep + Prime Fix+ foto6

spray pentru fixarea machiajului MAC Prep + Prime Fix+ foto2

spray pentru fixarea machiajului MAC Prep + Prime Fix+ foto3

Ceea ce-mi place mie cel mai mult la spray-ul MAC Prep + Prime Fix+ este faptul că dă un aspect mai natural machiajului per total. Peste fond de ten aplic mereu un strat subțire de pudră, însă unele pudre sigur știți că sunt mai prăfoase decât altele. Ei bine, pulverizez de 2-3 ori cu MAC Prep + Prime Fix+ și tot aspectul acela ușor prăfos este domolit, ca și cum pudra se prinde mai bine de fond de ten și se crează o sinergie. Am văzut că multe fete spun pe net că îndrăgesc spray-ul acesta de la MAC tocmai pentru faptul că oferă un aspect mai natural machiajului per total.

Un alt avantaj al spray-ului MAC Prep + Prime Fix+ este că poate intensifica aspectul iluminatorului. La finalul machiajului, după ce pulverizăm spray-ul pe toată fața, se poate aplica al doilea strat de iluminator prin mișcări ușoare de tapotare. Efect intens garantat.

Avantajul intensității se extinde și la farduri, făcându-le să fie și mai rezistente dacă folosim următorul mic truc: pulverizăm spray-ul MAC pe pensulă și apoi o trecem prin fardul de pleoape. În cazul pigmenților cu irizații diferența de intensitatea este cu atât mai mare.

Un alt motiv pentru care e fantastic spray-ul MAC Prep + Prime Fix+ e acela că are în compoziție și ingrediente hidratante și calmante, astfel că e bun de folosit și atunci când ne irităm de la vreun produs sau de la soare. Extractul de castravete și cel de mușețel sunt doar două dintre ele. Lista completă a ingredientelor o puteți vedea în poza de mai jos:

spray pentru fixarea machiajului MAC Prep + Prime Fix+ foto5 lista ingrediente

Uite că uitasem să menționez și de termenul de valabilitate, care e foarte generos. Noroc că am făcut poze detaliate atunci când am cumpărat spray-ul. Produsul expiră la 24 de luni de la deschidere, deci chiar are viață lungă, e o investiție de care avem timp să ne bucurăm în întregime (spre deosebire de alte produse, care expiră repede și pe care trebuie să le aruncăm chiar dacă nu prea am apucat să le folosim).

Ca mod de utilizare, spray-ul MAC de fixare a machiajului se pulverizează pe ten de la o distanță de vreo 30cm, conform informațiilor de pe ambalaj. Nu că m-aș pricepe prea mult la aprecierea distanțelor, dar e ușor de folosit, îl țin nici prea aproape și nici prea departe 😀 .

În loc de concluzii…

• Cam cât de mult îmi place spray-ul de fixare a machiajului MAC Prep + Prime Fix+? Pentru că faptele spun mai mult decât cuvintele, menționez că mi-am cumpărat între timp și două tuburi în ediție limitată (Cherry Blossom 100ml și Watermelon 30ml). Și în mod sigur o să-mi cumpăr și altele pe viitor.

MAC Prep + Prime Fix+ există în mai multe variante. În afară de edițiile limitate, care sunt disponibile doar o scurtă perioadă de timp, există edițiile permanente: spray-ul în varianta clasică (pe care îl am eu și despre care am scris azi), Fix+ Matte (pentru matifiere), Fix+ Shimmer (cu irizații aurii sau rose), Fix+ diverse arome (coconut, lavender, rose, cucumber, yuzu).

• Spray-ul despre care am scris azi există în două variante de gramaj: standard (100ml, 90 lei) și mini (30ml, 46 lei). În mod evident varianta standard e mai rentabilă.

spray pentru fixarea machiajului MAC Prep + Prime Fix+ foto8

• În ceea ce privește puterea de fixare a machiajului, după ce am răscolit internetul am aflat că există un produs mai puternic decât MAC Prep + Prime Fix+, anume spray-ul Urban Decay All Nighter. Mi-am tot zis că o să-l încerc și pe el, dar până acum se pare că am rămas la MAC (și vreau treptat să cumpăr fiecare variantă aromată din cele 5 standard 😀 ). Într-o zi cu soare o să achiziționez și Urban Decay All Nighter, ca să-mi fac o părere clară și despre el.

Dacă am uitat vreun detaliu, mă puteți trage de mânecă și fac un update review-ului ?.

Până una alta sper că rândurile de mai sus vă sunt utile. Eu mă bucur tare mult că am decis să-mi iau acest produs, chiar dacă părea să fie un pic cam scump pentru bugetul meu, dar acum n-aș mai renunța la el. Este unul din produsele mele favorite.

P.S.: Pe celălalt blog al meu am scris un articol cu peste 10 sugestii de spray-uri pentru fixarea machiajului de la brand-uri diferite. Găsiți aici materialul, în caz că vreți să descoperiți și alte astfel de spray-uri 😀 .

Lots of hugs, my beautiful ones!

3 thoughts on “One love ? Spray-ul pentru fixarea machiajului MAC Prep + Prime Fix+

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *