Looking back at 2018

Anul acesta am învățat niște chestii de bază pe care le-am aplicat și care au funcționat de minune (pentru sufletul meu, mai ales). Știu că retrospecțiile de final de an sunt plictisitoare și în mod normal n-aș scrie pe tema asta, dar e ceva ce îmi doresc să dau mai departe pentru că s-ar putea să ajute și alți oameni.

În urmă cu ceva ani m-am luptat cu o depresie care m-a schimbat cred că pentru totdeauna (se poate spune astfel, având în vedere că nu mai putem fi niciodată la fel ca înainte de a trece printr-o astfel de boală; căci asta este, oricât de urât ar fi cuvântul). După ce am reușit să trec de perioada cu pricina am început să fiu mai puțin cum eram în trecut și mai mult omul care îmi doream de fapt să fiu. Una dintre schimbările benefice ale noii mele versiuni, new and improved, am aplicat-o începând cu acest an. Și e o schimbare spre care privesc acum retrospectiv cu bucurie, o schimbare care e mult probabil să fie de folos și unora/multora dintre voi, cei care îmi sunteți aproape aici, citindu-mă.

retrospectii 2018, traffic sign, winter

Am învățat să nu las nicio lună să treacă fără să fac ceva benefic pentru mine. Fie că merg să vizitez un oraș nou sau un muzeu chiar de aici din Târgoviște, fie că mă dau cu tiroliana sau merg la salon pentru un tratament facial pe care nu l-am mai încercat… toate sunt experiențe noi. Îmi notez în agendă mai multe lucruri și în fiecare lună aleg cel puțin una din ele. E suficientă și una, dar dacă reușesc să fac două chestii noi într-o lună e cu atât mai bine. Practic strâng experiențe care să mă încarce pozitiv, chestii care se transformă apoi în amintiri pozitive (și e bine să înclinăm balanța în partea asta). Cum arată un potențial plan al experiențelor noi pentru 2019? Poate fac o postare separată cu idei, astfel încât să puteți să vă inspirați și voi dacă e nevoie.

Privind retrospectiv către 2018… Sunt multe experiențe benefice pentru mine pe care le-am trăit. Câteva dintre ele le voi nota mai jos și sigur mă voi bucura când voi citi peste câțiva ani ce hărnicuță am fost cu experiențele anul acesta 😀 .
• Am luat permisul de conducere ♥.
• Am condus 4 mașini diferite față de cea pe care am făcut școala. Sunt mândră de mine pentru chestia asta, ajutându-mă să descopăr că unele autoturisme sunt atât de diferite între ele.
• Mi-am pus aparat dentar (pe care mi-l doream de foarte mulți ani și pentru care am strâns bani vreme îndelungată).
• Am fost 10 zile în 4 țări pe care nu le mai vizitasem până acum – Norvegia, Danemarca, Germania și Cehia.
• Am vizitat multe muzee și alte obiective turistice din zona în care am locuit în Suedia (știind că urma să plec de acolo, am bifat multe experiențe pentru că nu-mi doream să privesc cu regret în urmă).
• M-am răsfățat la Nomasvello AFI Cotroceni cu două tratamente faciale – curățare facială ProSkin și un tratament cu LED adecvat nevoilor tenului meu.
• M-am dat pentru prima oară cu tiroliana 😀 . Și abia aștept să mă dau din nou!
• Am mers la concert Eminem și a fost fucking amazing! 2 iulie, Friends Arena (cel mai mare stadion din Scandinavia).
• Am citit mai multe romane decât anul trecut (și sper să citesc și mai multe în anul ce vine).
• Am terminat un curs de Publicitate de un an (pe care îl începusem în 2017). Am obținut calificativ maxim la examen și am devenit specialist în publicitate ^_^.
• Mi-am cumpărat în sfârșit laptop-ul pe care mi-l doream de multă vreme, un Asus ROG ♥. Investiția nu era în plan pentru 2018, dar mi-a murit vechiul laptop și am făcut ceva sacrificii ca să reușesc să îl schimb.
• Am fost la Break Room și m-am distrat pe cinste. S-a deschis anul acesta și e primul anger room din România.

Looking back at 2018… Dincolo de experiențe au mai fost și alte chestii anul acesta. Lecții, teste, inclusiv niște intervenții medicale. Ca-n viața oricărui om, că nimeni nu scapă de greutăți pe lumea asta. Nu s-au văzut la mine, nici în comportament și nici pe chip, pentru că de ceva vreme am învățat să las în urmă tot ce nu-mi face cinste. Sunt o fată simpatică și nu ofer timpul meu & atenția mea chestiilor și oamenilor care n-o (mai) merită 😀 .

Tot în 2018, dincolo de experiențe benefice și greutăți, am avut și câteva lucruri aparent mărunte care mi-au bucurat sufletul. De exemplu m-am bucurat foarte mult că am primit cadou de ziua mea un parfum de la Victoria’s Secret pe care mi-l doream din suflet.

Uitându-mă retrospectiv la anul 2018 admit că a fost un an pe cinste. Mă bucur că m-am obligat să fiu mai curajoasă și să trăiesc mai mult. Văd în mine cea de acum o versiune mai bună decât am fost. Și sper să fiu sănătoasă și să am puterea și curajul să merg tot înainte.

Totodată, vă mulțumesc din suflet că mă citiți și-mi sunteți alături aici. Înseamnă mult pentru mine, acesta fiind blogul meu de suflet. Vă îmbrățișez cu drag și vă doresc și vouă ceea ce îmi doresc și mie, adică să aveți parte de sănătate, cât și de putere și curaj pentru a fi tot mai aproape de cea mai bună versiune a voastră. Cheers to us!

2 thoughts on “Looking back at 2018

  1. eu am invatat ca trebuie sa te debarasezi de oamenii cu care nu rezonezi. decat sa stai sa te enervezi, pur si simplu salvezi energia si ii tai de pe lista. 4 ever! si mi-a iesit. zau ca-s mai linistita acum. imi place sa vad cum se agita ei :)) mi-am propus sa ies si eu mai des din tara. in 2018 am bifat o particica minuscula din bulgaria. not impressed. dar anul asta as vrea sa merg in mai multe locuri. pana atunci, visez la vacanta la munte. e primul lucru de bifat pe anul asta

    1. Felicitari pentru realizarile de pana acum si mult succes cu planurile pe care le ai pentru 2019 si chiar si dincolo de acest an! ♥
      Am vazut si eu o parte mica din Bulgaria (Balchik) si mi-a placut suficient incat sa-mi doresc sa ma intorc acolo intr-o zi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *